Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Komédia

Recenzie (235)

plagát

Rómeo a Júlia (1968) 

Nemá to žiadne chyby ani prázdne miesta, bohužiaľ, zvuk niekedy nie je najlepší a filmová technika mohla byť lepšia, ale to nič nemení na tom, že je to stále tá najlepšia verzia Shakespearovho Rómeo a Júlia, akú som kedy videl.

plagát

Faunov labyrint (2006) 

Prvý krát videné v roku 2007, potom neskôr ešte asi dva krát. Je to výborný film s výbornou hudbou, kamerou, hercami, scenárom. Je to dojímavý príbeh dievčaťa a jej predstavivosti počas občianskej vojny v Španielsku. Tomuto filmu nie je, čo vytknúť a je len dobre, že to nebola hollywoodska produkcia.

plagát

Mladý Andersen (2005) 

Výborný životopisný film o H.C.Andersenovi, naturalistické scény, dobra kamera a jeho príbeh, kde jeho život nebol vôbec ľahký, skôr naopak a práve to ho prinútilo zmeniť svoju oblasť na niečo, kde bol neprekonateľný. Záverečná scéna s jeho učiteľom je fakt dojímavá a prinúti k zamysleniu.

plagát

Beowulf (2007) 

Príbeh, spracovanie, kamera a réžia sú výborné, vizuálna časť postupom času už menej. Myslím, že tu niekto už spomínal, že realizácia vyšla na asi toľko, ako by to bolo s reálnymi hercami, ale aj tak toto ma svoje čaro rovnako ako Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

plagát

Drive (2011) 

Veľká škoda veľká škoda, že scenár písal asi nejaký retard, lebo bolo tak odfláknute, čo sa týka úvodu a potom hlavne ten záver filmu. Jednoducho povedané, úvod je tak naivný, že odradí diváka k ďalšiemu sledovaniu a potom záver je zbytočne prekombinovany, pričom skončilo to asi najhoršie, ako mohlo. Na veľa miestach zle zvolená filmová hudba a hlavný predstaviteľ podivín v negatívnom slova zmysle. P.S. Ak by záver skončil tak, ako to na prvý pohľad vyzeralo, tak dám kľudne 4/5, avšak nestalo sa tak.

plagát

Krásna mimozemšťanka (1988) 

Nerozumiem prečo tento film ma tak nízke hodnotenie, niektoré scénky nie sú najlepšie, ale, ako celok je to celkom na dobrej úrovni.

plagát

Mistr (2020) 

Takže mame tu nejaký asi remake filmu boxer a smrť (1962), začiatok je celkom sľubný, prídu aj osobne si myslím prehnane surové ukážky likvidácie väzňov a hlavne je tam menej psychológie. Príbeh je jednoduchý a celkom dobre predvídateľný a netreba čakať nejaké väčšie vlastne ani menšie zvraty v deji. Niektoré scény nie sú správne dobove v zmysle chovania sa postáv, to je ako, keby sa dnešné správanie aplikovalo na tu vtedajšiu dobu. Chýbala mi hlavne psychológia jednotlivých postáv, niečo tam síce aj je, ale je to ploche a tiež nie najlepšie zvolená hudba. Za mňa je to slabší priemer.

plagát

Žeriavy tiahnu (1957) 

Jedným z najvýraznejších prvkov filmu je jeho vizuálna škála, ako Kalatozov využíva majstrovskú prácu kamery, zachytávajúc krajinu a postavy s nezabudnuteľným umeleckým výrazom. Jeho schopnosť manipulovať s obrazom vytvára dojem hlbokých emocionálnych rozmerov príbehu. Žeriavy, ktoré tiahnu za horizontom, sa stávajú metaforou túžby po lepšom živote, slobode a nádeji, toto je vidieť hlavne na konci, keď Veronika rozdáva kvety pričom už vie, že, čo sa stalo s jej milým.

plagát

Talent pána Ripleyho (1999) 

Celkovo možno konštatovať, že Talent pána Ripleyho (1999) je filmovým dielom, ktoré okrem vizuálnej atraktívnosti a výborných hereckých výkonov ponúka aj hlboký pohľad do temných stránok ľudskej duše. Svojou schopnosťou zachytiť dobovú atmosféru a zároveň pôsobiť časovo nezávisle potvrdzuje, že ide o celkom trvale relevantné dielo v rámci filmového umenia.

plagát

Bastard (2023) 

Scenár bol miestami naivný, a tak trocha typicky Hollywoodsky, ale kamera výborná a tiež výborné charakterove postavy a celkom naturalistické zobrazenie vtedajšej doby.