Reklama

Reklama

Odkaz vo fľaši

  • Česko Vzkaz v láhvi (viac)
Trailer 6

Na policajnej stanici v západnom kúte Škótska stojí už dlho na okennej parapete zabudnutá fľaša. Vo vnútri je slabo čitateľný lístok. Zreteľne prečítať ide len prvé slovo, ktoré je napísané dánsky a znamená POMOC – a že je odkaz napísaný krvou. Keď sa konečne táto zvláštna správa dostane na stôl kriminálneho vyšetrovateľa komisára Carla Mørcka z oddelenia Q, ktoré sa zaoberá odloženými prípadmi zvláštnej dôležitosti, začnú sa diať desivé veci. Carl Mørck a jeho kolegovia – svojrázny asistent Asad a drzá Rose sa ponoria do hrôzostrašného prípadu unesených detí, ktorých rodičia ich zmiznutie nikdy neohlásili. Čas sa kráti a život dvoch detí visí na vlásku... (Continental film)

(viac)

Videá (4)

Trailer 6

Recenzie (440)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Proč si nás ta láhev našla, Carle?" Abyste mě společně pobavili. Assade. A chvílemi vám to i šlo - tedy v rámci možností severského dramatu o unášených a zabíjených dětech. To téma samo osobně mi nepřipadá příliš zábavné, ale křivohubý Carl s kodaňanem Assadem mě bavili svými debatami o víře, spoléháním se na Boha při křížení cesty vlaku a samozřejmě poznámkami o tom, že kouření a homosexualita jsou zlozvyky. Bylo to zkrátka dramatické, ale občas se u toho dalo zasmát a to mám rád. Heli, Bravo, Whiskey, končím. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Čistá dějovost, nic víc - v tom filmu není nic artového, je to v podstatě jen trochu lepší mainstream. To mohl do kin uvést kdokoli - u Aerofilms jsem měl laťku nastavenou značně výš. Vzkaz v láhvi je jen řemeslně slušně natočená kriminálka, jakých už se v poslední době objevily mraky - pro fandy žánru supr, ale pro ty ostatní nulový důvod, proč to chtít vidět (nota bene v kině - jasně, velké plátno tomu prospěje, to ostatně každému filmu - ale zrovna zde žádnou přidanou hodnotu kinoprojekce nevidím - ten film zafunguje zcela stejně i doma v telce). Jednička byla velice slušná, dvojka dokonce výtečná, ale trojka už mi přijde jako nastavovaná kaše a sešup dolů. Kdyby to byl seriál, neřeknu - ale takto - kolik dalších filmů o oddělení Q ještě bude? Film, po kterém jsem začal mít alergii na severskou detektivku jako takovou. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Odkaz vo fľaši, starý osem rokov, privedie o chvíľu detektívov Carla a Assada zo známeho - ODDELENIA Q, na stopu Johannesovi, sériovému psychopatickému vrahovi detí s temnou - depresívnou minulosťou z detských čias, keď sa stal SYNOM DIABLA, odvtedy sa začal špecializovať na profesionálne zbesilé vyčíňanie, keď vraždy pácha pomocou nožníc, ktoré vie tak dokonalo používať, že sa dotyčnému doslova zastrihne do vnútorností ! Alebo, ani na sekundu nezaváha zavraždiť jedného zo súrodencov, ktorých uniesol, a to pred jeho vlastnými očami !!! Jemu potom neostáva nič iné, ako sa tomu všetkému prizerať, a odniesť si z toho doživotnú traumu. Ak vás po mojom úvodnom skonštatovaní prešiel mráz po chrbte, tak sa pripravte, že v poradí tretí diel z oddelenia Q, bude poriadne vyčerpávajúci, pokiaľ si Carl s Assadom môžu konečne vydýchnuť ! Predtým sa zahryznú do protivníka, ktorý im nedá ani na okamih pokoj, lebo ich zamestnáva ďalšími únosmi detí, či deprimovaní policajných kolegov, ktorých nemá náladu ušetriť ! Ako vravím, po prvom dieli - Ženy v klietke, prostredných - Zabijakoch, ale až zatiaľ posledná časť, je splnením všetkého, čoho som si mohol priať, a to zažiť perfektnú severskú kriminálku, z ktorej tuhne krv v žilách, áno, je to pravda, je to fascinujúce sledovať !!! Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, sú tradične skvelí, prvý je večne zamračený, nevidel som ho nikdy usmiať sa, druhý je vtipnejší, ľudskejší, sú rozdielni, i napriek tomu si rozumejú. V Carlovi Mørckovi sa niečo zmenilo a zlomilo, začal v niečo konečne veriť ! Pål Sverre Hagen, ako Johannes, je vynikajúci, ako šialený vrah, je vierohodný, zároveň strašne desivý, pritom by to nikto naň sprvoti ani nepovedal, videl som ho v dobrodružnom Kon - Tiki. Bravúrny film. - ( prečo ? ). Aj kon - tiki, ale najmä tento ! Lebo má bravúrny scenár Nikolaja Arcela ! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Možno je to tak nakoniec v poriadku.“ Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že to Nikolaj Lie Kaas pekne odflákol, v skutočnosti si myslím, že je to prvý raz v rámci série, čo podáva kvalitný herecký výkon. Jeho parťákovi potom bez problémov stačí byť znova „len“ pohodičkovým sympaťákom z minula, ktorý nikoho a nič neodcudzuje, no občas má čo robiť, aby ho nenaštvali kolegove svojské povahové črty. Odkaz vo fľaši sa dlho rozbieha. Prvých 30 minút ma nudilo. Našťastie, potom sa dej rozbehol a hrdinovia začali dostávať takú sódu a objavilo sa toľko drsných úmrtí a kontroverzných nápadov, že som si miestami až hovoril, či to tvorcovia neprehnali. A to som kedysi namiesto programov pre tínedžerov pozeral Kanibalov od Deodata. Nakoniec to nie je dokonalé. Hlavne počínanie polície ma v niekoľkých momentoch fascinovalo. A síce netvrdím, že utopený sa nedá zachrániť ani po tak dlhej dobe, ale tu to proste pôsobilo fakt zvláštne. Napriek tomu kvalitná záležitosť a zatiaľ asi najlepší (v zmysle najkonzistentnejší) diel ságy. Oceňujem výrazné lokácie (žlté wallanderovské polia s repkou olejnou, chata s mostom uprostred mora). ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nie je nič horšie ako keď diváka ovládnu zmiešané pocity. Ja osobne som z tejto doposiaľ trilógie oddelenia "Q" mierne sklamaný. Od tohto pokračovania som si sľuboval stúpajúcu tendenciu, no nakoniec musím skonštatovať že napriek najvyššiemu % vyjadreniu užívateľov je z pomedzi všetkých troch príbehov tento najmenej uveriteľný. Určité policajné postupy, kroky, rozhodnutia, konania jednotlivcov úplne bez logiky, čo značne zráža moje hodnotenie nadol. A to nehovorím o spolupráci medzi nasadenými zložkami, ktoré pôsobili pri tak vážnej situácii amatérskejšie ako mužstvo Pepika Hnátka na čele z Jardom Kuželom. Záverečný obrat neveriaceho Tomáša, ktorý kráčal cestou pochýb no nakoniec "prezrel", už bolo na mňa trošku moc. Snímok je rovnako ako prvé dve časti spracovaný pomerne slušne, no vzhľadom k uvedeným mínusom ho od udelenia dvoch hviezd zachránil len milimeter. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené