Reklama

Reklama

Smrť na Níle

  • Československo Smrt na Nilu (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (228)

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Nejsem velký fanoušek Poirota. Ale Smrt na Nilu miluju. Verzi se Suchetem jsem viděla dvakrát a líbila se mi i PC hra. Oproti té novější verzi je toto herecké obsazení hvězdnější. Ať už je to sarkastická Maggie Smith, věčně opilá Angela Lansbury (Jessica prostě nestárne) nebo Mia Farrow coby zamilovaná Jacqueline. V roli Poirota mám radši Davida Sucheta, ale ani tenhle nebyl špatný. Prostě ve srovnání s novější verzí, to u mě vyhrává Smrt na Nilu z roku 1973. ()

elizabeth_ba 

všetky recenzie používateľa

Pro mě příliš dlouhé a oproti předloze bylo ve scénáři provedeno hodně úprav, takže vše mně vše nakonec (navzdory 3 vraždám) vyznělo jaksi příliš romanticky... Vypuštěná jedna část příběhu, redukce postav... Novější, televizní zpracování s Davidem Suchetem, jež sice nemělo tak úchvatné exteriéry, se líbilo mi o dost více, a nejen kvůli hlavnímu představiteli (Ustinov, kterého jinak mám moc ráda, ale jak už píše i Faidra, příliš popisu Poirota nedodpovídá) ale také kvůli pragmatičtějšímu závěru. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Jedno je isté, a to, že prachatú Linnet Doyle - nenávideli viacerí na ľodi, ktorá sa plavila po rieke Níl, ale kto ju úkladne zavraždil ? Áno, nachádzajú sa tu ľudia, ktorí ju zrovna nemajú príliš v láske, majú s ňou nevyriadené účty, de - facto, sama si o to koleduje, ale to ešte neznamená, že jej teraz priložím revolver k hlave a stlačím spúšť. Páchateľ / lia má / jú smolu, lebo sa práve, belgický detektív, Hercule Poirot, tu objaví, on sa tu nevykryštalizoval, len si chcel oddýchnuť, zrelaxovať, načerpať nové sily, namiesto toho, bude mať plné ruky práce, kde mu bude pomáhať plukovník, ktorý ho zachráni aj pred úštipačnou kobrou, a ďalšími pasažiermi na palube, prekrásnej ľodi, ktorá za nič, prakticky nemôže. Fakt, brilantný film, ktorý ma ihneď nenadchol, trochu som sa obával prílišnej dĺžky, 2 hodiny a 20 minút, sa mi zdalo akosi veľa na detektívku, ale nepociťoval som nudu, od prvej vraždy, naberá fantastické obrátky, vrážd bude pribúdať, ako húb po daždi, ale to ešte nie je všetko, prichádza do úvahy, vynikajúci ZVRAT, ktorý si ma získal. Rozmýšľal som, ako sa veci vlastne majú, a neprišiel som na to, ba, nechal som sa odrbať, až tak mi to nevadí. Nečakal som takúto krasojazdu od režiséra - Guillermina, ktorý ma naštval Sklenenným Peklom, a ani , že Peter Ustinov zo Spartacusa, Stanleyho Kubricka, bude takýto šikovný detektív, vôbec vidieť množstvo výborných hercov, Bette David, David Niven, či Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury, je prospešné, perfektné obsadenie, kde sa každý dostane na radu. Kvaitné spracovanie látky, podľa nápadu Agaty Christie. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príbeh tejto detektívky som nepoznal, takže som mal výhodu oproti väčšine, ktorá buď knihu čítala, alebo videla iné verzie. Smrť na Níle najlepšie funguje v rovine veľmi suchej čiernej komédie, prípad až tak zaujímavý nie je. Vraha som odhalil pomerne skoro, ono sa to ostatne dalo čakať. Ako tomu tak býva, motív mal každý a každý bol aj patrične nesympatický. Česť výnimke v prípade Olivie Hussey. Aj tá kobra bola milšia, ako osadenstvo. No ale čo ma upútalo najviac, bola dobová móda, ktorá zrejme nedovolovala ani v najväčších hicoch si vyzliecť čo i len sako. Dobrovoľne ísť potom na takýto exotický výlet mi pripadá ako sebamučenie. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jedna z menej zaujímavých Christieoviek, kde postavy napriek dlhej stopáži zomierajú akosi rýchlo, hoci pri tom sparne - až 54 stupňov Celzia - veru aj muchy kapali. A Ustinov proste na Sucheta myslím, že nemá. Ani charizmou, ani štýlom dôvtipu. Sa čudujem, že vôbec na vraha prišiel. No ale keď ho mal napísaného v scenári, nedá sa nič robiť. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (31)

  • EMI v čase vydania filmu tvrdilo, že ide o najúspešnejší zahraničný film uvedený v pevninskej Číne s 5 miliónmi návštev v kinách len v Šanghaji. (Arsenal83)
  • Väčšinu času loď sprevádzali menšie člny, ale motory museli vypnúť, pretože boli také hlučné, že rušili natáčanie. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (viac)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (viac)

Reklama

Reklama