Reklama

Reklama

VOD (1)

Gabriel (David Dancik) a Elias (Mads Mikkelsen) sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch súrodencov – veľmi neortodoxných... Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky ? Uznávaný majster čiernych severských komédií sa po dlhšej prestávke vracia s nádherne absurdným filmom o vajíčkach, ktoré padli ďaleko od stromu. (Film Europe)

(viac)

Videá (10)

Trailer 3

Recenzie (212)

classic 

všetky recenzie používateľa

Úlet, alebo ešte lepšie povedané - BIZARNOSŤ, tak by som charakterizoval nedefinovateľný film - smotánky dánskeho hereckého ansámblu, ktorý obsahuje šialenú pointu. Dánske herecké - esá, robia zo seba totálnych volov. A.T. Jensen - šliapol vedľa - scenárista, ktorý ale nie je dobrý režisér - súčasne - v tomto príklade. Herci sú tak zamaskovaní, že je ich šanca spoznať, zároveň pôsobia retardovaným a odpudivým dojmom. Ak by som viac tušil, čo budem musieť absolvovať, radšej by som sa na to zvysoka - vykašľal. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Asi tak trochu spoilery. Tento morbídny príbeh o jednej netradičnej rodinke vám odpovie na mnoho otázok, ktoré vám nedávali spať: Ako by vyzeral človek skrížený so psom, s býkom, s myšou, so sovou a so sliepkou. Ak sa po nociach zaoberáte ešte zaujímavejšími úvahami, tak vám odpovie aj na vašu otázku, či tieto zvieratká môžu v určitom smere nahradiť slečny. Dôležité vysvetlenia a základy všeobecného vzdelania Jensen zasadil do malého sveta piatich mužov, súrodencov. Ešte sa tu objaví aj ich otec, ale ten nie je zrovna v najlepšej kondičke. Každý z jeho synov je niečim charakteristický, zrejme si k nim nenájdete cestu (ak áno, tak je niečo zle) no vzbudia vo vás súcit a stihnú vás aj zabaviť. Po dlhšej dobe niečo skutočne originálne, svojským spôsobom vtipné a dosť nechutné, ani neviem presne povedať či v pozitívnom alebo negatívnom slova zmysle. Menej je niekedy viac a ku koncu už toho bolo naozaj veľa. Alebo som proste príliš puritánska. To bude ono. ()

Reklama

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Zústalo to na půli výdutě. Cysty. Cesty! Humáč jako Humenné, nepopíratelně ano. Myšlenka.... by nějaká i byla. Ovšem humoru pomálu, či jsem zrovna přečetl nějaký hodně sofistikovaný recept na pilule a v záchvatu namyšlenosti mi mlácení debilů dementy vycpanými fógly po ploskolebčích kedlubnách nepostačilo. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„POKUD CHCEME PŘEŽÍT, MUSÍME TO ZKUSIT A KOMUNIKOVAT. NAŠE ZVÍŘECÍ INSTINKTY MÁME SAMOZŘEJMĚ ZDĚDĚNÉ, ALE KOMUNIKOVAT MUSÍME, JINAK ČASEM, JAKO DRUH, ZDEGENERUJEME A VYMŘEME.…“ /// Marný čekání na humor. A přitom ho v Adamovejch jablkách bylo požehnaně! Ale tady ne. To je samej zavostalej jedinec, tajemství ostrova doktora Evelia Thanatose a lidský panoptikum s vedlejším produktem, kterým se stala farma zvířat. Moc hezky seš zamaskovanej Madsi Mikkelsene! Za řeč taky stojí hnusnej barák, pak ti tvorové… Ano. Příběh je absurdní. A to tak, že ani nevím, co a jak si myslet, protože není ani k smíchu, ani k zamyšlení. Mohl to bejt třeba fajn horor. Místo toho máme podivný drama plný vtipnejch zvířátek (no tak dobře, na ty se třeba usmějete…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem zoolofil. 2.) Hledám místo, kde určitě „zaskóruju“. (Nou Camp? Tak ten výběr asi nebude až takhle pohárovej…) 3.) Zjistím, že v kuřeti je místa dost! 4.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Chch, chlámačky a nechápačky, prostě prdel, prostě ujetost. Černohumorné, bizarní. Neuvěřitelné, že někdo dokázal vymyslet něco takhle šíleného. Myslim, že pojem černej humor tímhle dostává úplně novej rozměr. K tomu dokonale zahrané všemi herci, kteří byli navíc dokonale namaskovaní. Ale ten příběh s tak absurdní pointou a celá cesta, po které se film šine, to je něco nevídaného. A pravda, často nechutného. Ale o to tady jde. Nečekal jsem, že mě ještě něco dokáže takhle překvapit. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Súvisiace novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (viac)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (viac)

Reklama

Reklama