Reklama

Reklama

Adamove jablká

  • Česko Adamova jablka (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Odsúdený neonacista Adam prichádza na faru, aby tam vykonával verejnoprospešné práce. Od farára Ivana dostane za úlohu upiecť jablkový koláč z jabĺk zo stromu, na ktorých si  pochutnali vtáky i hmyz. Kým Ivan to vníma ako božiu skúšku, Adamovi na výsledku nijako nezáleží a namiesto toho rozmýšľa, ako by z fary čo najrýchlejšie dostal. Čoskoro však zisťuje, že s farárom niečo nie je v poriadku. Ivan jedného dňa na fare odpadne a Adam sa od lekára dozvie prekvapivú správu. Hoci spočiatku netúžil po ničom inom, ako faru čo najrýchlejšie opustiť, napokon ho okolnosti donútia ostať. Kolotoč nevšedných udalostí sa roztáča čoraz rýchlejšie. Skúša Adama diabol, alebo je to samotný Boh? (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (668)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Nevypočitatelná depresivní komedie - nevšední mix, ale dokonale zmáknutý. Drsná, suchá, srandovní, osobitá, přičemž je tato náckovsko-pánbíčkovská story ještě navíc podnětná k hledání skrytých smyslů a paralel. Je to asi nejlepší a rozhodně nejzajímavější severský film, který jsem zatím kdy viděl, a těším se na druhou projekci. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Totálny filmový zážitok, ktorý po dlhej dobre prekopal moju TOP10. Pre tých, ktorí sú ako ja pravidelne ukoliebavaní istou schématickosťou Hollywoodskych prefabrikátov, je tento Dánsky počin ideány spôsob ako si uvedomiť, že film ako umenie nepozná tvorčie hranice. Silná, ovorená, úprimná, kritika. Klinec po hlavičke. Dokonalé aj po formálnej stánke (na nočnú búrku v kostole nikdy nezabudnem). 100% ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Hodně zajímavý filmový produkt na pomezí magického realismu a psychologického dramatu, trochu podobný Šulíkově Záhradě, obehraný ve svém biblickém ukotvení a aluzích ke Starému Zákonu, ale novátorský v přístupu a nakládání s odkazy k této látce a motivům, postmoderně rozmáchlý ve výběru hlavních hrdinů (typicky bizarní zrůdy a loseři - přestárlý nácek, obtloustlý pijan, arabský terorista, matka - alkoholička) a naračních peripetiích (odkazy k hororům o příchodu Satana...). Je to zajímavý filmový mix - magický realismus způsobuje, že lidé jsou tu takřka nesmrtelní a přežívají čisté průstřely hlavy a psychologické zrání postav zase dává tomuto filmu neobyčejnou hloubku... Příjemné překvapení... (povzdechy nad úrovní české kinematografie v souvislosti s tímto filmem ale nechápu...) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

O tomto žánrovo pestrom filme sa dá písať naozaj veľa. Mohol by som začať opisom jednotlivých charakterov a ich vzájomnou interakciou. Pokračoval by som analýzou uzavrenosti mysle a jej zmenou, dalo by sa diskutovať o šťastí a nešťastí, o symbolike (vystrelenie Boha z hlavy?...), o nádeji a viere..... Je toho tak strašne veľa, čo film ponúka a je veľmi individuálne ako to človek pochopí a čo si z filmu zoberie. Preto je zbytočné sa o tom ďalej rozpisovať. Názor si každý musí urobiť sám. Za seba môžem napísať len, že Jensenovi sa podarilo vytvoriť majstrovské dielko, obsahovo tak bohaté a myšlienkovo brilantné, že je naozaj nad čím premýšľať, a to veľmi dlho. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní, zábavné, pitomé, geniální, vtipné, tragické. Vše v jednom. Opravdu jsem si tuhle záležitost užil! Mikkelsen a Thomsen jsou úžasní (hlavně v absurditách). Sledovat popírání reality, střelbu na ptactvo a lidi, kázání, rozmlácený ksichty, ožírání se, zlodějnu a obraz Hitlera. Opravdu jsem nečekal že by mě takovýhle děj zaujal, ale jask je vidět zmýlil jsem se. Za mě 90% ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Podle filmu o filmu na DVD měly být vrány zobající jablka původně ztvárněny pomocí počítačové animace, než se ukázalo pár Čechů se "zásobami" trénovaných vran, s jejichž pomocí se pak scény v klidu a za minimální náklady natočily. Na filmu se tak podílela i česká společnost Fauna a Film Praha. (akisha)
  • Zábery, kde vrany lietajú okolo stromu, pochádzajú z filmu Vtáci (1963). (Fejpof)
  • Film Adamove jablká sa natáčal v dánskom mestečku Fåborg. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Severská filmová zima - 15 filmů v 7 městech

Severská filmová zima - 15 filmů v 7 městech

04.02.2013

Sjednocujícím prvkem českého a severského filmu je obdobné společenské a kulturní klima. Severské filmy však nabízí výrazně odlišný přístup ke zpracování tématu. Ten se vyznačuje především… (viac)

Severská filmová zima

Severská filmová zima

29.01.2011

Na měsíc únor připravil Severský filmový klub další festivalovou přehlídku zaměřenou na filmy skandinávských tvůrců: SEVERSKOU FILMOVOU ZIMU. Cílem akce je nabídnout českým divákům filmy z produkce… (viac)

Reklama

Reklama