Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
  • Česko Westworld (viac)
Trailer 5
Sci-Fi / Thriller / Western / Dráma / Mysteriózny
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Tvorcovia:

Lisa Joy, Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (18)

The New World (2020) (S03) 

Samotna seria je velmi slusna, za mna az na uplne zaverecnu epizodu, kde som dufal, v trochu viac domyselnejsi koniec. Obcas je to sice az prilis "nalinkovane" a predvidatelne, ale vcelku sa tomu neda upriet velka snaha tvorcov a uchvatny vizual. Odporucam. Bernardovo precitnutie v zaverecnych sekundach ma rozhodne naplnilo ocakavanim stvrtej serie. Odporucam. 78% ()

Parce Domine (2020) (S03E01) 

Nejak takto som si predstavoval i pokracovanie vynikajucej Ex Machina, ked sa AI dostalo do "sveta". Vyborny otvarak a spracovanie vonkajsieho "futuro-sveta" s impozantnymi architektonickymi dominantami. To spolu s abstraktnym hudobnym podmazom je prvotriedne. Zbiehanie linii Dolores - Rachel Wood a Aarona Paul-a bolo sice dost "prihodne a nasilu", ale pre dalsie dianie zrejme nutne. Tito dvaja, zrejme budu tvorit kontrast v dalsich dieloch. Pacila sa mi i linia Jeffrey Wright-a a ciel jeho cesty. Moze byt. ()

Zimní linie (2020) (S03E02) 

Trosku kosaty start a simulacia v simulacii. Haluzny, zasekany drak z GoT, co mal ist ku kupcovi do Kostariky :) Cassel ako Serac bude istotne stavka na istotu - vyborny herec. Mozne zavery sa uz rysuju. Uvidime. Tesim sa na navrat k povodnej linii z prveho dielu. Slabsie stvorhviezdie. ()

Absence pole (2020) (S03E03) 

Z Dolores je zrazu chladnokrvny Sun-Tzu majster. Zachrana na poslednu chvilku a iskrenie s Aaronom nasledne uz bolo trochu prvoplanove a ocakavane. Ano, uz ma tieto stereotypy trochu nudia. Na tom mole to kazdopadne pekne vygradovali. Stretnutie so Seracom bolo fajn. Silne tri. ()

Matka vyhnanců (2020) (S03E04) 

Hlavny sialenec z predoslych serii, William, sa v podani vyborneho Ed Harris-a vracia a Dolores plni sluby. Inak Dolores multiplied je uz aka rosada. ;) Velmi vydarena epizoda plna scenaristickeho kumstu. ()

Žánrovka (2020) (S03E05) 

Chutovka, plna filozofickych pozastaveni a disput. Uprimne, po "release" som ocakaval v uliciach omnoho vacsi "bordel". Zabavnost sa vsak epizode nedala popriet o tom ziadna. Silne stvorhviezdie a silna frcka pre Serac-a, ktory bol doteraz silne nad vecou. ;) ()

Dekoherence (2020) (S03E06) 

Skoda, ze postoj postavy Maeve jej predstavitelke neverim. Multi-William-ove terapeuticke sedenie bol riadny WTF moment. ;) Serakove rosady vo firme boli fajn, ale uz ma s tym hologramom nudi. Zaver bol drsny. ()

Volný pěšec (2020) (S03E07) 

Druha AI, trosku viac vyspela a trochu viac "schizo". Zaujimava linia. "I must warn you..." EMP :) Tak nam role hlavneho "destroyer of the world" presedlali na inu postavu a tato bola varovana, predtym, ako bola skutocne varovana. Co je paradox, ze Bernard to stale vedel? Zrejme si to uvedomil, az po naleza Caleb-a v zozname "nesystemovych". Zaujimave, ale nijak ohromujuce. Slabsie styri. Suboj "dievcat" s ich technickymi hrackami, je skor o pohladoch a strihu a tak oku neulahodi a je dost sterilny. Jeho uplny zaver vsak paradny. ()

Teorie krize (2020) (S03E08) 

Rozhodne nadpriemer, avsak zaver som si predstavoval urcite domyselnejsi. A to napriek tomu, ze je hodne venovany zdovodnovaniu a prehodnocovaniu postojov. Az je to obcas dost rusive, ci dokonca otravne. Doporucujem sledovat epizodu i po zaverecnych titulkoch, nacrtne to dalsi vyvoj. Ten ma vsak tiez moc nenavnadil. Vlastne az Bernardovo "precitnutie". Myslim, ze kvoli tomu ma zmysel sledovat i dalsiu seriu. 65% ()

The Choice (2022) (S04) 

Rozhodne najslabsia seria, v ktorej epizodach mnohe postavy chodia v kruhu, a kopiruju svoje spravanie v predoslych serii. Kvitujem "casove odhalenie" niekde v polovici a pomerne razny "eradikacny" zaver v poslednych dvoch dieloch, avsak ukoncenie linii a "prerod" mi prisiel uplne zbytocne prekombinovany a aj prepaleny. Obcas som ozaj zvazoval, ci stal investovany cas za to, kedze som ocakaval epicke zakoncenie celej francizy. Slabota. 45% ()

Auspicia (2022) (S04E01) 

Po dlhsej pauze som si musel dat takmer pol-hodinovy vydareny recap prvych troch serii. Nuz a ta stvrta  zacina zvlastne a akosi sterilne. Obcas som mal dojem, ze zaciname opat od zaciatku s muzom v ciernom. A naviac, fesacik v zavere v tom este utvrdil. Ach jo...uvidime, co sa z toho vykluje. Slabsi priemer. ()

Well Enough Alone (2022) (S04E02) 

Slabsie ako predosla epizoda. Celkovo som mal dojem, ze "recyklujeme". Naviac, pasce a "prepady" sa obcas udiali, obcas zahadne nie...posobilo to divne. Musky su neprijemne. ()

Annees Folles (2022) (S04E03) 

Pobavila inspiracka z vynikajucej hry Hellblade s horiacim stromom v uvode s Bernardom, a vobec, cela jeho linia. Behanie Maev po "parku" uz menej. Priemer. ()

Generation Loss (2022) (S04E04) 

Konecne diel, ktory nam odhalil to najhlavnejsie a sice, ze mnohe dejove linie neprebiehali subezne. :) Takze "zbran" bude Maevina "mysel". Tak to sa tesim. :) 65% Mierny nadpriemer. ()

Zhuangzi (2022) (S04E05) 

Tak ako, "host-i" uz zacinaju blbnut z vlastneho sveta a prichadza spochybnovanie? Nakoniec si to v ramci zachovania "obvodov" skocia sami. :) Par zaujimavych filozofujucich otazok, inak priemer. Najlepsia cast epizody bol asi rozhovor kopie a ludskeho originalu "pana v ciernom". ()

Fidelity (2022) (S04E06) 

Niekolko tradicnych klise a zachran na poslednu chvilku, ktore su v tomto seriali zbytocne a otravne, ale potesil ma konecny vysledok a znovuobjavenie sa najlepsej postavy, popri Bernardovi, Maeve. Nadpriemer 65% ()

Metanoia (2022) (S04E07) 

Pomerne prostoduche, na strane druhej si mnohi hovorime, konecne sa to redukuje a speje ku koncu. :) ()

Que Será, Será (2022) (S04E08) 

Cakal som rozhodne prepracovanejsie ukoncenie a preto to vnimam ako sklamanie, napriek tomu, ze asi chapem, co chceli tvrocovia povedat. ()

Súvisiace novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (viac)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (viac)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (viac)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (viac)

Reklama

Reklama