Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
  • Česko Westworld (viac)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Dráma / Mysteriózny
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Tvorcovia:

Lisa Joy, Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (9)

Westworld (2016) 

Veľmi zaujímava skladačka, ktorá vtiahne do deja. Pekne plot twisty až na Koniec ktorý trochu predvídatelny. Vytkol by som snáď len to ze androidov nemali pod stálou kontrolou a nevideli odchýlky a blížiace hrozby. Anyway, odporúčam 🙂 podobnosť s : Truman show, Smrtihlav. ()

Parce Domine (2020) (S03E01) 

Takto majú vyzerať začiatky. Svet budúcnosti je vykreslený na jednotku, milujem ten "tron" feeling. Hlavná predstaviteľka Evan je úplne top, tento high society look jej nesmierne svedčí. Má aj úžasné scény ako útek z auta na split screen spätného zrkadla. Nezabudnite na potitulkovu scénu, vyzerá že bude aj Westworld tretej ríše ()

Zimní linie (2020) (S03E02) 

Najlepšie to vystihol užívateľ Matrix. Takže si prečítajte jeho, ja idem na ďalší diel ()

Žánrovka (2020) (S03E05) 

Od látky Genre som čakal aj žánrový vizuál, ktorý by zladil prípadne aj farby a filtre k súčasnému dianiu. Takto to bol len hudobný podmaz. Možno snáď v inej realite 🙂 Každopádne so rád že sme videli čo Genre spôsobuje aj z pohľadu užívateľa. V tejto časti sa stalo fakt že veľa, Dolores si ide svoje a rozplieta sieť predikovanej budúcnosti ktorá má viesť k ideálnej budúcnosti. V celku nebezpečna mašinka dvoch bratov ()

The Choice (2022) (S04) 

Celú sériu som dal za jeden deň, takže pekný maratón bez nejakých týždňových prestávok, ucelený pohľad na sériu aký si Westworld zaslúži. Ukončiť všetky postavy tak čo onak, všetky loose ends, proste to nie každému vždy sadne. Nevadí, cesta je cieľ a seriál ako taký má stále vysokú kvalitu, takže za mňa spokojnosť ()

Zhuangzi (2022) (S04E05) 

Po štvrtej časti som mal pocit že sa blížime ku koncu, ale to sme sa len rozbiehali. William sa pýta pokazeného bota stvoriteľskú otázku prečo ničí svet, ktorý má vychutnávať a nie ničiť, ktorého detaily sa dlho budovali. Celkom otazka na telo, na každého z nás. Dolores zisťuje že má veľa spoločného s Trinity z posledného Matrixu. Dokonalý svet ktorý je vytvorený pre ňu, ňou a predsa v ňom nie je šťastná. ()

Fidelity (2022) (S04E06) 

Pohľad botov do myslenia ľudí aby zistili kde sa skrýva tajomstvo úspechu. Čo sa deje so strateným rajom v ktorom sú všetci naprogramovaní a nemajú slobodnú vôľu? Prečo sa rozhodujú ukončiť svoj život? Dali im ľudia akýsi bug? Táto časť pripomínala miestami sklučujúce twisty zo série Saw. Bernard je stále deus ex Machina, a la dr Strange, ten mi najmenej zapadá do celkového obrazu ()

Metanoia (2022) (S04E07) 

Posledná hra ktorá to celé ukončí , aký seriál taký order 66. Jeden plánoval, ďalší stlačil spúšť. Utopia končí a je načase opustiť mesto ako svet ľudí. One way or another. Ktorý klon stlačí posledný gombík bude jedno, stačí že to bude aspoň jeden z nich. ()

Que Será, Será (2022) (S04E08) 

Asi nie každý si všimol kde to bude končiť, aj keď to Bernard spomínal párkrát v predošlých častiach. Cloud solution je koniec nejedného sci-fi, napr aj black Mirror. Ďalšiu sériu nevidím, ani odvolanie sa na ňu, takže žiadne strachy 🙂 ()

Súvisiace novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (viac)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (viac)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (viac)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (viac)

Reklama

Reklama