Reklama

Reklama

Levia hliadka

(seriál)
  • Slovensko Levia stráž (viac)
USA, (2016–2019), 29 h 20 min (Minutáž: 23–53 min)

Tvorcovia:

Ford Riley

Hrajú:

Max Charles, Joshua Rush, Diamond White, Atticus Shaffer, Dusan Brown, Kevin Schon, Andrew Kishino, Vargus Mason, Dee Bradley Baker, Landry Bender, Rob Lowe (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(74)

Mladučký Kion, druhorodené levíča Simbu a Naly, sa má stať novým vodcom skupiny ochrancov Ríše levov. Od nepamäti sa Levia hliadka skladá len z tých najstatočnejších, najdivokejších, najrýchlejších, najsilnejších a najbystrejších levov, ktorí dokázali bezpečne ochrániť Ríšu levov pred akýmkoľvek nepriateľom. Kion namiesto toho, aby zvolal skupinu najmocnejších levov, poruší tradíciu a vyberie si za spoločníkov svojich priateľov, o ktorých je presvedčený, že práve oni sú tou najlepšou voľbou. A tak začnú levov ochraňovať odvážny medojed Bunga, sebavedomá gepardica Fuli, ľahkovážny ale srdečný hroch Beshte a volavka - intelektuálka Ono.  V ich dobrodružstvách zohrajú úlohu aj starí známi hrdinovia filmovej série Leví kráľ - Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova staršia sestra Kiara, budúca kráľovná Ríše levov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Khalia k tomuto seriálu (1)

Levia hliadka (2016) 

Je mi jasné, že seriál tu půjde hodnocením nejspíš značně dolů, a to jen proto, že zatvrzelí fanoušcí Lvího krále nehodnotí seriál jako takový, ale srovnávají ho s filmovou trilogií, což je obrovská chyba. Proto dávám hvězdu navíc, než bych ji dala "za střízliva". Seriál, navíc určený nejmenšímu publiku, nikdy nebude mít animaci celovečerního filmu. Prostě nikdy. To je holý fakt. Pokud ale Lví hlídku postavíme jako samostatnou jednotku, funguje skvěle. Animace je barevná a svěží, příběhy mají hlavu a patu (dokonce víc, než by člověk čekal; Lvíkrálovskou "mytologii" nevyjímaje - ta mě přímo uchvátila) a hudba je opravdu vynikající. Celé to působí jako vskutku nadprůměrný počin, který byl stvořen s láskou ke Lvímu králi, a slouží tedy jako hodnotná a adekvátní pocta k 20. výročí vzniku filmového předchůdce. I ve svých letech sleduji Lví hlídku s nadšením a pokorou, protože vím i to, že v dnešní době je opravdu nesnadné najít kvalitní seriál pro děti po stránce vizuální, hudební i příběhové. A tady je to vše dohromady skloubeno v jeden impozantní celek. Nekritizuji, nemůžu. Nemám si nač stěžovat. :) 5* 90% ()

Reklama

Reklama