Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Dráma
  • Rodinný

Obľúbené seriály (5)

My Little Pony

My Little Pony (2010)

Toto je ...úžasný seriál!!! Hoci som bláznivá milovníčka animákov, MLP som vždy ignorovala, ale tejto verzii sa proste nedá odolať :D Nenašla som na tom nič, čo by mi čo len trošičku prekážalo. Pointa a epizódy sú perfektne vymyslené a moralizované nádherným, z môjho pohľadu až výnimočným spôsobom (nakoľko som veľký zástanca morálnych animákov, tu som z toho neopísateľne dojatá), postavy neuveriteľne roztomilé a všetky aj povahovo strašne sympatické a humor proste skvelý -miestami až príliš strelený, čo je na tomto seriáli skutočne neuveriteľné. Nemôžem inak, než odporučiť ;) (Moja naj hlavná postava je Twilight Sparkle a najkrajší poník jednoznačne Rarity) :)

Lilo a Stitch

Lilo a Stitch (2003)

Seriál je to prvé, čo som v kategórii "Lilo a Stitch" videla. A hneď ma úplne zaujal hlavne vďaka roztomilému Stitchovi, ktorého som si strašne obľúbila a spočiatku som to pozerala len kvôli nemu. Ale keď som sa postupne vžila aj do príbehu, Lilo a Stitch sa stal mojou najobľúbenejšou rozprávkou a dokonca aj záľubou. Vzhľadovo sa to síce trochu podobá na Pokémon, ale príbehovo je to na úplne inej a oveľa vyššej úrovni. Humoru je tam fúra a každá epizóda je zaujímavá niečim iným. Lilo a Stitch je úžasný seriál, ktorý ma nikdy neomrzí, má skvelú, síce jednoduchú, ale veľmi hlbokú, dojemnú myšlienku a veľmi sympatické postavičky, čo sú samozrejme, hlavne experimenty, ktoré sú 100 krát sympatickejšie než pokémoni :) Vôbec nechápem toto nízke hodnotenie a to, že niektorí z tých, ktorí to poriadne nepoznajú, to porovnávajú s pokémonmi a preto to odsudzujú...

Levia hliadka

Levia hliadka (2016)

S filmami to príliš zrovnávať nebudem, seriál je kapitola sama o sebe, navyše je pre najmenších. Lenže práve to mu dodáva ešte väčšie kúzlo - fakt, že ide v stopách filmov takmer dokonale (podľa mňa im teda žiadnu hanbu nerobí, práve naopak) a je určený pre najmladších divákov. Je výnimočný od bežných seriálov pre predškolákov. Myšlienku má dokonalú (mám strašnú slabosť pre príbehy, kde hlavné postavy reprezentujú odlišné tváre "niečoho"). Snáď mi osobne vadí len charakter Kiary (to je snáď jediná vec, ktorá ma zaráža). 3. séria však dokonca vyjasnila dejové "nezrovnalosti" s Leví Kráľ 2 a mne teda dávajú perfektný zmysel a seriál si nesmierne užívam. 3. sériu vrelo odporúčam vidieť. Rozhodne to radím medzi lepšie animované seriály a v mojich očiach to proste nieje seriál hodný len pre predškolákov. Za mňa jasných 5 hviezd.

She-Ra a princezny moci

She-Ra a princezny moci (2018)

Som veľmi prekvapená a sklamaná, že tento seriál nezískal väčšiu popularitu, ale dokonca získava len kritiku, sťažnosti a nenávisť. Seriál je priam nabitý emóciami a napätím a v každej epizóde sa nájdu aj komediálne prvky. Spôsoby, akými o ňom každý hovorí ma dosť udivujú. Čo vlastne tomuto seriálu chýba? Z môjho pohľadu skutočne nič. Je nemožné sa pri ňom nudiť, alebo úprimne nepustiť slzu dojatia. V žiadnom prípade seriál nepôsobí umelo. Všetko, čo vidím je, že sú doň vložené celé srdcia a duše tých, čo na tom pracujú. Nikto ma nikdy nemôže presvedčiť, že tomuto seriálu chýba cit, pretože to je ten najväčší protiklad, aký sa dá povedať. Animácia je z môjho pohľadu na vysokej úrovni, dessign postáv veľmi sympatický a hudba, ktorá sprevádza dej každej epizódy je emocionálna, či chytľavá sama o sebe. Opening za mňa 10/10. Postavy, ich vzťahy a interakcie sú uveriteľné, každá postava má svoj príbeh a dôvody na svoje konanie, niesú len čiernobiele a vďaka spôsobom, akými dej prebieha, je ľahké vžiť sa a chápať každú jednu postavu, dokonca aj tých najväčších zloduchov. A v žiadnom prípade sa nejedná o nejaký b-čkový, klišéovitý animák. Je pre mňa absolútne nemožné pochopiť, prečo toľko nenávisti, odsudzovania a zasadnutosti voči nemu. She-Ra And The Princesses of Power si ma totálne získala po každej stránke a u mňa sa automaticky radí medzi naj animáky.

Papyrus

Papyrus (1998)

Síce veľmi málo známy seriál, ale celkom zaujímavý už len vďaka egyptskej tématike, ktorú mám veľmi rada. Tento animák je bohatý na dobrodružstvo a bojové scény, ale zato chudobný na humor. Dej v každej epizóde je dosť vážny, takže o komédiu sa rozhodne nejedná ani z časti, čo je u animáku nezvyčajné a výnimočné (v dobrom zmysle). Ja ho určite odporúčam, síce je tam hrozne málo srandy, ale vzrušujúcich a akčných scén je tam naozaj dosť. Milovníci Egypta si na svoje určite prídu :)