Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné. Takúto drobnosť však dokáže dobrý milujúci manžel vyriešiť. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum, či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall. Vo svojej neskrotnej štedrosti rozdá na svoj chystaný koncert tisíce vstupeniek veteránom vracajúcich sa z vojny. Bayfield, ktorý ju láskyplne chráni pred krutou pravdou, musí čeliť najťažšej výzve svojho života... (Magic Box)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (271)

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Herci jsou super, vsichni tři. O to nic. První půlka byla dost komedie, a upřímně, kdo si někdy pustí na YouTube reálnou Florence, žádný jiný žánr čekat nemůže. Je to, jako když šlapou kočce na ocas. Ve druhé půlce se z toho stane americké drama, manžel najednou jen nejde po penězích a všichni ji vlastně milují… celá druhá pulka je nuda, navíc s nádechem trapnosti. Což je skoda, to tema mělo potenciál. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Najdôležitejšie v živote, je mať veľa skúseností, ako z pozície bežného smrteľníka, tak aj z pohľadu filmárov, keď je viacero takýchto ľudí v TÍME, tým pádom zákonite vznikajú ucelené umelecké celky. Teraz sa venujem kinematografii, táto vlastnosť sa dá najlepšie zúročiť v životopisných snímkoch, v ktorých sa režisér a herci - snažia, čo najperfekcionistickejšie stvárniť reálne jestvujúcu postavu, ktorá sa vyskytla v 20. storočí, presne sa snímok venuje Florence Foster Jenkins vo vojnových rokoch v Spojených štátoch amerických, v roku 1944. Domáce úlohy si rozdelili, mimoriadne úspešná herečka Meryl Streep, ani neviem s koľkými nomináciami na Oscara sa môže pochváliť, je ich hádam cez dvadsať, takže zrejme nemá konkurenciu v celej histórii filmu ? Unikátny výkon opäť predvádza s takým žiarivým zápalom, že mám pocit, akoby som sa pozeral na skutočnú postavu. Stvárnila osobnosť, ktorá sa snažila spievať pred publikom, ale bohužiaľ, jej spev nebol príliš dobrý, skôr naopak, bol smiešny, i napriek tomu ponúkala nevídané zážitky, aké nemali obdoby. Okrem Meryl, by som spomenul i výrazne hrajúceho Hugha Granta, ktorý excelentne prekvapil, ale nie je to nič s porovnaním so Simonom Helbergom v roli speváčkinho - PIANISTU Cosmého McMoona, ktorý je takmer dokonalý, geniálny, bravúrny. Rebecca Ferguson je tradične SEXY, hodí sa do dobového filmu. Na rade je režisér Kráľovnej, Stephen Frears, ktorý vynikajúco prezentoval svoju režisérsku víziu, doplnil to špičkovou kamerou, výpravou, hudbou, kostýmami a strihom, a ja sa môžem zase pochváliť, že som videl znovu výborný biografický film, ktorý mi náramne sadol, najmä pre zmienený úvod, ktorý vyšiel na jednotku ! ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Životopisný film jedné velmi bohaté dámy, jejímž jediným snem bylo zpívat a tak se to tak nějak zařídilo. Bohužel takové věci nemohou trvat věčně a jak jistě čekáte, všechno se provalilo. Meryl Streep a Hugh Grant v hlavních rolích této pohodové dobové komedie, která mě rozhodně nikterak neuhranula, ale na druhou stranu nemůžu říct, že by to bylo nějak příšerné. Jenom mi proboha vysvětlete proč prostě Meryl Streep dostane nominace na Oscara naprosto za všechno. Na tomto filmu není vůbec nic světoborného a rozhodně to není ani výkon hlavní představitelky. Pohodový film, ale nejsem si jistý, že si zaslouží takovou pozornost. ()

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní film a to nejenom proto, že v něm hraje Meryl Streep (i když to samozřejmě dokáže samo o sobě pozvednout jakýkoliv film). Že je to snímek na pomezí úsměvné komedie a dojemného dramatu, to tomu nakonec dobře sedlo, snad i proto, že se takto zaznamenal životní příběh skutečného člověka. Z toho důvodu je dobře, že to nešlo ani do jednoho extrému - působí to tak víc skutečně. Navíc Meryl krasně sekundovali jak Hugh Grant, tak i Simon Helberg. Herecky velmi příjemná podívaná. ~(4,0)~ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pribeh o najhorsej spevacke vsetkych cias, ktora spievala v Carnegie Hall. Na mna to pôsobi ako film so zaujimavym napadom, ktory ale nerozpracovali do poriadneho scenara, takze väcsinu filmu som nedockavo cakal, kedy hlavnej extremne netalentovanej hrdinke konecne niekto vyzvoni pravdu. Aj ked mozno bol z casti problem aj v namete. Nevidel som dôvod preco mam lutovat snobsku bohatu zensku bez talentu, ktora sa snazi zaslepene tvarit, ze jej to neskutocne ide. No hej, bola naviac aj chora. To je toho. Je milion dalsich ludi, ktori trpia viac a zasluzia si lutost. Nezachranila to ani Meryl Streep, ktora podava len priemerny vykon a dufam, ze tentokrat z toho nebude oscarova nominacia. Zaujme len tym extremne neznesitelnym spevom. Hugh Grant je na tom lepsie ako jej manzel. Akurat som si uvedomil, jas strasne zostarol. No a posledny, kto tu ma moznost nieco predviest je Simon Helberg ako klavirista, ktory sprevadza Streepovu pri speve. Cely cas sa predvadza strojene grimasy. Takze vysledok je jednohubka, ktoru si viackrat nepustim, ale vdaka originalnemu nametu sa to raz s miernym pretacanim dalo prezit. 5/10. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (25)

  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)
  • Kostýmní výtvarnice Consolata Boyle musela do všech kostýmů Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) přidat vycpávky, aby herečka vypadala objemnější. (Streeper)

Súvisiace novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama