Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Skryté čísla

Skryté čísla (2016)

Tento film bol pre mna prijemnym prekvapenim. Vedela som o teme - 3 cernosky v NASA , ale herecke vykony 3 hlavnych predstaviteliek, vtipny pohlad na mnoho zasadnych veci v 60. rokoch 20. storocia ma tak potesili,, ze film som si od zaciatku do konca uzila, film ma velmi pobavil, cernoska tema bola spravne uchopena. Ale hlavne co ma vzdy bavi ked film hovori o zenach, ktore nieco dosiahli (bez ohladu na farbu pleti), ktore boli prikladom pre zeny nasledovnicky, ktore ukazali smer a dosiahli uspechy aj oblastiach, kde by ste to neocakavali - matematika, inzinierstvo a prve pocitace .... Vzdy ma potesi film o zenach priekopnickach. A ked je tema este podana vtipne ako v tomto filme - tak je to este vacsi zazitok. Pre mna velmi solidnych 80% a film by som si kedykolvek rada pozrela!

Toni Erdmann

Toni Erdmann (2016)

Toni Erdman je vynikajuci nemecky film, ktory vystihuje dnesnu dobu. A to, ze hlavne vystihuje rozpor medzi ludmi, ktory pracuju v "korporatnej" sfere - cize pracuju v medzinarodnej korporacii kde je anglictina pracovny jazyk (a hlavne napriklad v poradenstve) a ostatnymi ludmi, ktori ziju normalny zivot a pracuju napriklad v mensej firme alebo pracuju v statnej sprave. Kedze ja som tiez "korporatna" struktura, ale velka cast mojej rodiny a znamych zije v normalnom svete - tento film mi tak troche nastavil zrkladlo. Nastastie aj ked ste v kolobehu "korporacie" - ak mate vlastne hodnoty, zaujmy, tak rozlisujete cas v praci - v korporacii a cas po praci - cize normalny zivot. Hlavna hrdinka tejto vybornej komedie neoddelovala svoj zivot v praci a po praci a ona vlastne pracovala aj ked uz nepracovala (vid pracovna vecera). A jej protiklad a zrkadlo nastavil jej vlastny otec, ktory zil normalny zivot, bol vtipkar a chcel stravit za kazdu cenu trochu casu s dcerou. Cely film bol skvely, ale zaver je uplne fenomenalny. A to, ze film trval neuveritelne skoro 3 hodiny som zistila, az ked som vysla z kina. Proste ako moja mne neznama susedka v kine povedala - "hladala som komediu a nasla som toto, aj ked je to nemecky film, lebo som nechcela ist na francuzske mordy" - tym myslela vacsinou tragicke filmy v ramci Francuzskeho filmoveho festival. Proste vyborna sucasna komedia, ktora reflektuje tuto uponahlanu cudnu dobu a pre mna 100%.

Masaryk

Masaryk (2016)

Vyborny scenar, rezia a predovsetkym vyborne herecke vykony. Jeho excelencia Jan Masaryk bol vynikajuco zahraty hercom par excellence Karolom Rodenom. Roden je urcite svetovy herec holywoodskeho formatu. Zaujal ma aj vyborny Oldrich Kaiser v ulohe Benesa, ktory znova dokazal, ze je nielen komik ale aj vyborny dramaticky herec. Tento film ukazuje cast zivota Jana Masaryka, ale je hlavne o predvojnovej dobe v Ceskoslovensku v rokoch 1938 a 1939 a o Mnichovskej dohode. Pocas zhliadnutia tohoto filmu som si znova uvedomila aka krehka je dnesna demokracia a aka neista je nasa buducnost. A kvoli tomu, ze tento film je vybornym mementom doby minulej, davam filmu 90%.

Miesto pri mori

Miesto pri mori (2016)

Toto bol jeden z najsmutnejsich filmov poslednych rokov a pre mna zatial najlepsi tohotorocny film. Tento bezutesny, dramaticky a temny film z "obycajneho" zivota ma teda dostal a stalo ma to 4 presmoklene (slzami a soplami) vreckovky a fakt, ze ma tento neobycajny "obycajny" film prikoval do stolicky na viac ako 2 hodiny. Cassey Affleck zasluzene dostal Oskara za najlepsiu muzsku ulohu za ulohu tohoto stryka, brata, manzela a otca. Proste jeho civilny prejav dal jeho postave velmi presvedcivu tvar. Aj vsetky ostatne role boli obsadene hercami, ktorych sa svojich postav zmocnili vyborne. Viac nepoviem aby som neodhalila pointu. Super scenar, rezia a excellentne herecke vykony. Pre mna jednoznacne 100%. Tento film mi pripomenul film "Tajomna rieka" - "Mystic river".

Učiteľka

Učiteľka (2016)

Film Ucitelka je jeden z najlepsich filmov dvojice Hrebejk a Jarkovsky v poslednych asi 10 rokoch. Film Ucitelka mi usiel v kine a videla som ho az v televizii. Hlavna predstavitelka Zuzana Maurery bola v tejto hereckej postave uplne fantasticka. Hrala typicku komunisticku ucitelku - navrchu sladka ako med, a vo vnutri smrtelna ako jed. Jej zneuzivanie deti a rodicov deti bolo take, ze mi bolo zle od zaludka. Kedze som sama zazila zakladnu a strednu skolu za socializmu (som Husakovo dieta) - tak bohuzial mi praktiky tejto ucitelky neboli upne cudzie - aj ked moje ucitelky ma vyslovene nezneuzivali, ale tiez boli u nas urcite zakazy, prikazy, ktore nedavali zmysel a rodicia, ktorych deti neboli podla socialistickeho meritka (napriklad veriaci) boli volani do skoly na "kobercek". A tiez som zazila ucitelky, ktore v socializme boli velke komunistky a nosily nielen cervenu satku, ale asi aj cervene nohavicky a po revolucii obratili a ucili manazement trhovej ekonomiky. Na vracanie. Tento film mal pre mna urcite mrazivu atmosferu a mali by si ho pozriet vsetci moderni "socialisti" aby videli kam moze viest ich politika. Pre mna dufam, ze tato doba sa uz nikdy nevrati. Vdaka vybornym hereckym vykonom vsetkych hercov, ale hlavne Zuzany Maurery - pre mna 80%!

Whiplash

Whiplash (2014)

Whiplash je jeden z filmov, ktore som nevidela hned pri premiere, ale az par mesiacov potom, kvoli priatelke, ktora hovorila, ze film je vynikajuci. A som rada, ze som si nenechala tuto filmovu a hudobnu lahodku ujst. Neurvale a sadisticke herectvo J.K. Simmonsa, ktory zasluzene dostal Oskara vo vedlajsej muzkej ulohe za tuto rolu - ma neodtrhlo od platna kina ani na minutu. Proste som tohoto "hajzla" musela v tomto filme milovat. A potom v com je tento film jedinecny je hudba - hudba celeho orchestra a tiez hudba jazzoveho bubenika (hra Miles Teller). Tato hudba je jedinecna, naplnajuca zily energiou kazdym "jazzovym beatom". Aj ludia, ktori nemaju radi jazz musia byt nadseny z tejto hudobnej dramy (nie rozpravky). Proste jasnych 100% za vykony herecke, hudobne - proste slast pre usi, oci a dusu!

Božská Florence

Božská Florence (2016)

Kedze milujem klasicku hudbu a tiez milujem Meryl Streep - tak na tento film som proste musela ist. Ako som spravne ocakavala - Meryl Streep bola v ulohe Florence skutocne "Bozska". Meryl ako vyborna spevacka dokazala zaspievat falosne ako Florence tak vtipne, ze moja branica sa nedokazala zastavit, kedykolvek Florence zacala zavyjat.... Hoci bol zivot Florence v podstate velmi smutny - vdaka mimoriadnemu herectvu Meryl Streep som prezila tento film s usmevom na tvari. Aj vsetky ostatne herecke vykony (Hugh Grant, Simon Helberg) boli vyborne. Simon Helberg - alebo Howard zo serial "Big Bang Theory" svoju ulohu v tomto filme zahral velmi civilne a citlivo ( tak, ze by ho fanusici Howarda urcite nepoznali...) Film verne zobrazil zivot jednej slavnej osobnosti - ktora sa stala slavnou vdaka svojej priemernosti ale tiez svojej tvrdohlavosti. Film ukazal, ze ked ma clovek peniaze moze byt celebrita, aj ked je len podpriemerna hviezdicka. Proste vyborny film, ktory odporucam vidiet kazdemu. Ten kto nie je milovnik klasickej hudby a nedokaze pocuvat flalosny spev (hoci velmi vtipny) mozno oznaci tento film ako 60%. Ale pre mna proste jasna 80%