Reklama

Reklama

Spodina

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Surový, násilný a šokujúci Scum je podmanivý príbeh, zasadený do nápravného zariadenia. Rozpráva o živote v polepšovni, kde násilie a brutalita je cestou, ako si vybojovať cestu na vrchol a vládnuť ako “Daddy“. Rovnako si získa rešpekt chovancov a sadistických dozorcov. Jeden z najspornejších filmov aké boli kedy vyrobené v UK je tiež filmom, ktorý zapríčinil rozruch pri jeho zverejnení. Hlavnú rolu hrá Ray Winstone, ako Carlin, pripravený sa presadiť aj napriek nepriazni a stať sa šéfom v systéme, ktorý chce zničiť. (humpass)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (35)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

V rámci snímků o nefunkčnosti kárného systému s přístupem "silnější pes mrdá" ten vůbec nejsilnější pes na žánrovém dvorku. O to znepokojivější (a úměrně tomu i působivější), že je o mladistvé svoloči, která sice potřebuje tvrdou ruku, nekompromisní řád a disciplínu, ale již ne šikanu, ponižování, prznění a takové ty jiné milé věci. Beznaděj zdejšího začarovaného kruhu "vzpurní sígři versus zamindrákovaní dozorci" (vrcholná je v tomto ohledu především scéna Archerova přátelského pokecu s jedním z bachařů), kdy se již nápravný systém stává parodií sebe sama natolik, že plodí a učí tomu, proti čemu byl v první řadě vytvořen, snad nikde jinde nebyl zachycen tak naturalisticky, depresivně, mrazivě a přitom nemravokárně. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film, v ktorom snáď nie je ani jedna kladná postava. Či dozorcovia alebo chovanci, všetci patrili do väzenia (dozorcovia ešte viac). Smutné, že práve tam, kde je treba pomáhať a dať chalanom nejaký ten zmysel do života, je miesto, kde v plnej miere prepuknú takmer všetky zlé ľudské vlastnosti. Všetko to, čo by malo byť skryté tu má voľný priebeh. Kruté, smutné a desivé... Je tu množstvo emotívne podfarbených scén, no príbeh okolo mohol byť trocha lepší a do jednotlivých postáv trochu viac nakuknúť. 80/100 ()

Reklama

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších o šikane mladistvých v nápravných zariadeniach, tentokrát Anglicko. Natočil niekto CZ/SK film  po ´89 o šikane v ČSĽA či už furťáckej alebo mazáckej ? A bolo jej na dennom poriadku. Niekedy až totálna dehonestácia človeka, a to už musel byť mimoriadny dôvod na odvoz do nemocnice aby sa mimoriadna udalosť vybubnovala. Ututlať všetko ak sa dalo. Kto chcel mať ministerských, kontrášov a starých politukov "pan tátov" na Útvare aby do všetkého pchali nos ? ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa úplne zaobišiel bez hudby...Príbeh z britskej "polepšovne", približne niečo medzi Spáčmi a Kids (brať s veľkou rezervou!), len ešte naturalistickejšie vykreslené osudy mladých výtržníkov, ktorých sa systém pokúša socializovať opäť len brutalitou a násilím...Niektoré scény fakt husté a to som videl cenzúrovanú verziu! Inak čistý dobrý priemer.. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Hned od první scény bylo jasný, že tohle nápravný zařízení rozhodně nebude žádná procházka růžovym sadem. A to se potvrdilo až do úplně poslední scény. Film je syrovej, surovej a plnej násilí od začátku do konce. Žádnej happy end se tady nekoná. Ale je to hlavně o tý beznadějný atmosféře, dějově to je trochu slabší a často předvídatelný. Momentálně má film 75% a s timhle hodnocenim se celkem shodnu. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama