Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (82)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Celý čas som si vravel, o koľko sú nedivácke (Insider) a nepatetické (Spotlight) filmy na podobnú tému, lepšie. Ale vlastne som za tú hollywoodsku formu rád, sem tam; pri tých dvoch emotívnych scénach v závere, alebo nevadia ani tie vtípky... No tak je to o level nižšie. To ale furt stačí na hodne silné 4 hviezdy. A Redfordovi by som dal za to jeho "Courage!" nomináciu ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Vůbec jsem nevěděl, že v Americe tenkrát za doby vlády George Bushe řešili to, co předváděli v tomto filmu. Zajímavé. Film precizně ukazuje mravenčí práci některých novinářů a i když to na první pohled může působit nudně, film takový vůbec není. Může za to určitě dobrá režie, ale i samotní prvoligoví herci, kterých je v tomto filmu kupodivu docela dost. A nejlepší ze všech je zaručeně Cate Blanchett, která tu působí skvěle civilně a stejně tak i Elisabeth Moss. Zajímavá filmařina, skoro je až s podivem, že to v Americe vzniklo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Systém je zmanipulovaný. Vždy byl. To víš." Nemám příliš v lásce americký prezidenty ani jejich loutkovodiče. Vlastně si vážím jen jednoho a G. W. Bush se svým obtížně měřitelným IQ to rozhodně není. Proto jsem ochoten věřit tomu, že se mu nechtělo bojovat o demokracii ve Vietnamu a na rok dezertoval z armády. Kdyby to šlo, tak bych to taky udělal, ale rozhodně bych se pak neoháněl svou statečností. Na druhou stranu o investigativních novinářích taky nemám nejlepší mínění. Pro senzaci jsou ochotni ničit životy lidem, kteří se ničeho nedopustili. Tady navíc vstupuje do hry další má oblíbená verbež - elitní právníci. Takže abych to shrnul, tak fandit jsem neměl komu, ale dost to vypovídalo o svobodě slova a hodně mě to bavilo. Vždyť přece není důležitý, co se stalo, ale jakej font písma byl použitej. To dá rozum. FEA ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vadilo mi len to, že je to podané nudným štýlom a tým pádom sa i to nepozeralo dobre. Hoci myšlienka dobrá a jasná: médiá manipulujú a klamú, či už na jednej alebo na druhej strane - všimli ste si ale to, že poukazuje sa na manipuláciu len na strane tých dezolátskych (republikánskych) médií? Tie ostatné Holý úd už radšej neukáže, lebo to sú tí naši, tí dobrí, tí, čo zachraňujú planétu pred CO2, tí, čo zachránili životy fajzerom, hoci v Afrike žiadna krajina ani bez neho nevymrela. A keď treba tak za záchrancu sveta označia aj trasorítku Bidena, čo nezrobí tlačovku bez troch kotúľov na schodoch a pozdravenia duchov, čo sú vlastne jeho voliči. Takže tie triky sociálneho inžinierstva, ako ľuďom poriadne vymyť mozgy sú tu všade. A treba na nich poukazovať objektívne. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Smutné, ale v politike je pravda proste neprípustná! Tím investigatívnych žurnalistov sa pustili proti pánovi prezidentovi, a to bola chyba. Who cares about truth? Taká opovážlivosť ako pochybnosť o politikovi vo vysokej politickej funkcií, to sa veru neodpúšťa. Názor nech si spraví každý sám, ale 60 Minutes na CBS nemalo dôvod šíriť demagógiu. Mám pocit, že u nás by to dopadlo obdobne (viď Gorila, a všetky ostatné kauzy). Čo sa týka filmu, tak bodoval najmä skvelý námet, ktorý bol viacmenej zvládnutý veľmi dobre - dokonca mám taký pocit, že to bolo napokon lepšie ako oscarový film Spotlight, ktorý bol taktiež orientovaný na prostredie investigatívnej žurnalistiky (hoci s oveľa závežnejšou tematikou). ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (8)

  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)

Reklama

Reklama