Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Zaujímavosti (8)

  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Známy americký novinár a moderátor Dan Rather film pochválil za presné zobrazenie televízneho spravodajstva. Obzvlášť sa mu páčilo, ako ho stvárnil Robert Redford, keďže Redford sa nepokúsil nikoho napodobňovať. (Arsenal83)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)
  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama