Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (82)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Práca investigatívnych novinárov je vždy pohybom po tenkom ľade. Stret protichodných záujmov, teda odhalenia neprávostí politikov a ich zametanie stôp, vyvoláva nutný konflikt. V ňom nie je dôležité iba to, kto má viac možností a prostriedkov, ale aj načasovanie zverejnenia, pretože blízkosť významnej udalosti (prezidentských volieb) tento konflikt vyostruje. Film som videl už druhý krát a nenašiel som nič, čo by odporovalo môjmu prvotnému dojmu, že ide iba o priemernú snímku, na ktorej ma zaujala iba účasť Cate Blanchett a aktuálne odobratie mobilného telefónu českej reportérke Holcovej slovenskou políciou. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Práce novinářů se mi moc líbí (některých), proto jsem se na tento film velmi těšila. Ale jsem zklamaná, protože tohle bylo slabé. Cate Blanchett sice hrála skvěle, stejně tak stařičký Robert Redford, ale děj nebyl nic moc. Chybělo mu drama, trocha intrik nebo tajemna, něco, co by mě přibilo do křesla. Škoda. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Smutné, ale v politike je pravda proste neprípustná! Tím investigatívnych žurnalistov sa pustili proti pánovi prezidentovi, a to bola chyba. Who cares about truth? Taká opovážlivosť ako pochybnosť o politikovi vo vysokej politickej funkcií, to sa veru neodpúšťa. Názor nech si spraví každý sám, ale 60 Minutes na CBS nemalo dôvod šíriť demagógiu. Mám pocit, že u nás by to dopadlo obdobne (viď Gorila, a všetky ostatné kauzy). Čo sa týka filmu, tak bodoval najmä skvelý námet, ktorý bol viacmenej zvládnutý veľmi dobre - dokonca mám taký pocit, že to bolo napokon lepšie ako oscarový film Spotlight, ktorý bol taktiež orientovaný na prostredie investigatívnej žurnalistiky (hoci s oveľa závežnejšou tematikou). ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Film o poctivé novinařině, čelící politickému nátlaku a změnám mediálního průmyslu. Truth má všechno, co chybí loňské novinářské oscarovce Spotlightu - dobré herce, napětí, spád, výraznou hudbu a sympatizování s postavami. Přestože téma zdánlivě může zaujmout jen diváky sledující dění v americké politice v éře Bushe juniora, film snadno zprostředkuje celou kauzu i nezasvěceným divákům. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Mám rada takéto filmy ... kde tempo hovoreného slova je neúprosné, treba neustále dávať pozor, aby ste sa nestratili v informáciách a menách ... skrátka žiadna ulievačka. Truth je krásna ukážka toho, ako to vo svete špinavej politiky chodí (všetci vieme, kto má na koniec pravdu), ale aj toho, že keď chybuješ, príde trest. Z mojej strany spokojnosť. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (8)

  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)
  • Známy americký novinár a moderátor Dan Rather film pochválil za presné zobrazenie televízneho spravodajstva. Obzvlášť sa mu páčilo, ako ho stvárnil Robert Redford, keďže Redford sa nepokúsil nikoho napodobňovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama