Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Česko Roger Waters: The Wall (viac)
Trailer 1
Hudobný / Dokumentárny
Veľká Británia, 2014, 155 min (Alternatívna 127 min)

Obsahy(1)

Dokumentárno-koncertný road-movie, ktorý vznikol počas veľkolepého turné zakladajúceho člena skupiny Pink Floyd Rogera Watersa. Film zachytáva jednu z najprepracovanejších javiskových produkcií v dejinách populárnej hudby, postavenú na kultovom albume skupiny Pink Floyd "The Wall". Rovnako ako album, i jeho javisková podoba sú takmer výlučne dielom Rogera Watersa, ktorý sa v nich vyrovnáva so svojimi osobnými traumami, vrátane ťaživého dedičstva muža, ktorý je v troch generáciách mužov svojej rodiny prvým, ktorý nezahynul vo vojne. Práve v tejto osobnej histórii má korene Watersov neúnavný a konzistentný pacifizmus a zárpveň nedôvera k autoritám, ktoré sá vinú celým jeho dielom. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (106)

eagles22 

všetky recenzie používateľa

Naprosto dokonalý zážitek z kina mi pokazily pouze dvě věci. Výpadky prostorového zvuku, které byli opravdu nepříjemné a podle mého názoru naprosto šílené titulky, pro které nemám slušné slovo. Rádoby volný překlad (nebo co to mělo být), byl naprosto nesmyslný a stupidní. Ani za jednu z těchto věcí však samotné mistrovské dílo nemůže, takže dávám plný počet. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

The Wall je kultová záležitosť, či už sa jedná o dvojCD alebo Parkerov film. Obe média zdobia moju zbierku a rád sa k ním vraciam. Po megaúspešnej koncertnej šnúre sa v rokoch 2010-2013 rozhodol Roger Waters ponúknuť nevšedný zážitok aj filmovým fanúšikom. Samotný film má dve roviny, jednou je samotný koncert, ktorý je famóznym audiovizuálnym divadlom. Hudba je taká ako ju poznáme, žiadne úpravy sa nekonali, potešujúci bol aj fakt, že úžasná animácia z filmu je použitá aj tu. Druhým aspektom filmu je Rogerov osobný vklad v podobe spomienok na otca a deda, ktorí padli vo vojnách a návštevy pamatníkov padlých vojakov. Ak by to bolo len o tomto, nič by som nenamietal, problémom sú zbytočné dialógy. Pocity sa mohli radšej vyjadriť vnútorným monológom. Toto je jediný nedostatok tejto show. Roger Waters The Wall je však predovšetkým fantastickou adrenalínovou jazdou plnou úžasnej hudby, protivojnovým posolstiev a likvidovaní múrov okolo seba. ()

Reklama

Exkvizitor 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně a zvukově úžasné, hudebně fantastické. Moje pochyby se lehce týkají scénáře, jmenovitě oněch dosti prvoplánových scén, kdy RW brázdí ve svém veteránu evropská bojiště, kde padl jeho otec a děd, a u toho se slzou v oku ne příliš invenčně rozpráví s dalšími osobami. A taky zjišťuju, že stárnu: Už totiž stěží věřím té části kontrakulturního mýtu, který je součástí The Wall, jež hlásá, že rodinná a školní výchova jsou součástí fašistického spiknutí. ()

Isobell 

všetky recenzie používateľa

Amazing! Vzpominka na uzasny zazitek The Wall (15.4.2011 live u nas). Liam Neeson a jeho par milych slov na uvod. Pak uz jen a jen Roger Waters a jeho uchvatna hudební a vizualni show. Nektere strhujici momenty, z kterych behal mraz po zadech. U Comfortably Numb, kde opet nebylo mozne nevzpomenout na Davida Gilmoura...clovek zapominal dychat, proste nadhera. Tear down the wall ! Na zaver ocekavany prijemne uvolneny dialog Rogera a Nicka Masona a odpovedi na otazky fanousku. Vzpomneli Ricka Wrighta a jeho smysl pro humor, padlo i jmeno Davida Gilmoura a Syda Barretta. Skoda jen, ze vecer je tak kratky. PF - Music meho srdce! ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Veľmi osobný počin rockovej legendy a protivojnového aktivistu. Roger Waters tú svoju audiovizuálnu šou rozohral naozaj vo veľkolepom štýle, niečo také sa len tak nevidí. Vychádza z albumu "The Wall" (po nepeknom odchode z Pink Floyd a súdnych sporoch mu boli prisúdené práva na celý koncept), pričom jednotlivé skladby sú dosť výrazne upravené. Celkovo mi tento hudobný dokument svojím štýlom príliš nesadol, tie časté pasáže mimo koncertu (najmä Waters v aute) pôsobia dosť nasilu a na efekt (to naozaj nebol za celý, takmer 70-ročný život pri hrobe svojho otca a keď k nemu ide prvýkrát, hneď o tom nakrúti film?). Čo sa koncertu týka, niektoré jeho časti, hlavne v závere, sú skvelé (po hudobnej i obrazovej stránke), ďalšie mi zase pripadali trochu jednotvárne. Takže celkovo hodnotím "iba" ako dobré. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama