Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa molcan2 k tomuto seriálu (9)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Je veľmi, veľmi ťažké vyrovnať sa atmosfére hier The Last of Us. Na jednej strane máte tento beznádejný a brutálny svet, ktorý ľuďom umožňuje len prežiť, nie však prosperovať alebo skutočne žiť. Ale na druhej strane máte Elliesinu drzosť, Joela, ktorý je dokonalým otcom a zároveň totálnym drsňákom, a tiež krásu tohto postapokalyptického sveta, ktorá sa občas ukáže cez trhliny tejto hroznej novej reality. A keď vám poviem, že táto epizóda bola na mieste, čo sa týka sprostredkovania presne tohto pocitu, nepreháňam. Všetci zúčastnení odviedli fantastickú prácu, atmosféra je dokonalá, kamera nádherná a hudba krásne podčiarkuje každú scénu. Hral som hry a viem, čo sa stane, ale pri sledovaní mi srdce bilo tak rýchlo. Prvý diel, ktorý nemohol byť lepší. Nemôžem sa dočkať ďalšej epizódy. ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Ako človek, ktorý hru hral, keď bola vydaná, už po dvoch epizódach môžem bez pochýb povedať, že táto adaptácia bude mať minimálne 9,0/10. Klikeri sú dobre stvárnení, herecké výkony sú dobré, kamera, zábery sú jednoducho fantastické. VFX, CGI to všetko je dobre urobené. HBO vložilo peniaze do správneho koňa. Vďaka PlayStation a HBO za adaptáciu tohto príbehu, pretože ak bude táto druhá epizóda dobrá a s vedomím toho, čo sa bude diať ďalej, môžem len povedať, že to bude veľkolepé. Skutočne závidím ľuďom, ktorí nevedia, čo sa bude diať. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Ľudia túto epizódu v recenziách kruto bombardovali a dali jej (v tomto momente) známku 76 v porovnaní s epizódami 1 a 2, ktoré sa pohybujú medzi nízkymi deväťdesiatkami. Táto epizóda bola zďaleka najpríjemnejšia a najkrajšia, je to jediná epizóda, ktorú som si prehrávala znova a znova, pretože som si zamilovala všetko, čo sa jej týka - scenár, casting, štruktúru, hudbu atď. Bohužiaľ, táto vlna "odapdových" recenzií je chladnou a brutálnou pripomienkou stále existujúcich predsudkov a nenávisti voči LGBT v dnešnom svete. Rovnako ako táto epizóda nie je "symbolickou výplňou", ako by mohli niektorí tvrdiť, tematicky zapadá presne do toho, čo chcú Druckmann a Mazin vykresliť - The Last of Us je v podstate o láske a ľudskosti nadovšetko a o tom, že napriek všetkým katastrofám a skaze je stále za čo bojovať. Je to brilantná epizóda a zaslúži si toto päťhviezdičkové hodnotenie. ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

S radosťou vidím, že sa vracajú na hlavnú trať bez odbočovania. Páči sa mi, ako sa vzťah medzi Joelom a Ellie začína rozvíjať a odhaľovať časť charakteru, ktorá bola predtým neznáma, a rozvíjať ich ďalšími činmi. Časť, kde ich prepadli v meste je drsná, neviem, čo by som robil na mieste Ellie. Je dosť ťažké zabiť mladého človeka, keď sa vás pokúsil zabiť, ale potom žiada o milosť a o svoju mamu. Neviem, či to tak scenáristi zamýšľali, ale vodkyňa odboja z toho mesta je dosť antipatická bez akýchkoľvek spásonosných vlastností. ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Píšem to a zadržiavam slzy. Táto epizóda bola zábavná, dobrodružná a zničujúca. Skvelý príbeh a herecké výkony. Charakteristika Henryho a Sama bola taká skvelá, že som si pri sledovaní tejto epizódy ani neuvedomil, ako veľmi som sa s ich postavami spojil. Zvyčajne pri sledovaní filmov a seriálov neplačem, ale pri scéne, kde sa Henry zabije po tom, čo zabil svojho zombie brata, som len ťažko zadržiaval slzy. Taktiež si myslím, že je veľmi ťažké priblížiť dej seriálu deju hry. Pocit, ktorý sa človeku sprostredkuje pri sledovaní epizódy, je rovnaký ako pri hraní tejto časti hry. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Pascalovo stvárnenie Joela v tejto epizóde je srdcervúce, zasiahne vás ako dýka do srdca. Už vidím, ako tento rok dostane Emmy. Samozrejme, treba oceniť aj Craiga Mazina, ktorý je jedinečný scenárista, možno najlepší, aký momentálne existuje. Naozaj vie, ako rozšíriť a dodať hĺbku existujúcemu materiálu. Každá scéna dokáže ukázať niečo nové o postavách a svete. Režisér odviedol pri tejto epizóde úžasnú prácu, ani sekunda nebola zbytočná. Tak som sa do nej ponoril, že som až do samotných titulkov úplne zabudol, že sledujem vymyslený príbeh. Kamera je vynikajúca, niektoré zábery nie sú ničím iným ako úchvatnými. S každou ďalšou epizódou si hovoríte - dúfam, že ďalšia bude rovnako dobrá ako tá predchádzajúca - ale seriál je stále lepší a lepší, prekonáva dokonca aj svoju vlastnú veľkosť. ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Jediné, čo treba povedať, je neuveriteľný zmysel pre detail, pokiaľ ide o kvalitu produkcie a detaily kulís. Je to nesporne vynikajúce. Ešte nikdy som nevidel seriál, kde by boli detailné zábery na postavy, ktoré stúpajú na malú kaluž a hovoria o tom, že je "vystavená už roky" a kaluž vyzerá tak vierohodne, šmuhy a škvrny na stenách v pozadí, protézy na zombíkoch, detaily v oblasti herne s práve dokonale magicky vyzerajúcim osvetlením. Už len kvôli tomu sa oplatí tento seriál pozerať. Vďaka tomu je každá scéna taká pohlcujúca a ja som vďaka tomu ešte viac vtiahnutý do drámy. Predchádzajúce epizódy urobili nádherné zábery krajiny, táto epizóda naozaj, myslím naozaj ukazuje ich šikovnosť, čo sa týka detailov a oživenia a celého postapokalyptického obchodného centra. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Ellie (Bella Ramsey) je bezchybná. Herecké výkony sú na inej úrovni. Epizóda je epická a Ellie robí svoju prácu. Adrenalínová jazda na horskej dráhe. Lojalita a pocity v tejto epizóde by vás naozaj silno zasiahli až do špiku kostí. Túto posilňovňu si nenechajte ujsť, ak naozaj chcete vidieť niečo, čo vás prilepí k obrazovke s otvorenými očami. Vibrácie mrazivého mrznúceho počasia a honba za prežitím by vás po zhliadnutí tejto epizódy dostali. Nikdy som si nemyslel, že to bude také dobré ako samotná Hra. Ale musím uznať, že som sa mýlil a svoju úlohu plní. Úžasnééé. ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Joel ju teda vytiahol a rozhodol sa udržať vírus nažive, čím sa zvýšil počet epizód. Tešil som sa, že to bude divokejší a srdcervúcejší záver poslednej epizódy tejto sezóny. Tak to začalo sľubom, že to všetko ukončia a budú pokračovať za tým, za čím sa vydali a celý ten čas, koho sa snažili nájsť ich zasiahol zo zadu, ale nie sú priatelia. Mal som pocit, že rozhovor medzi Marlene a Joelom mohol byť lepšie prepracovaný, keďže to bola hlavná udalosť príbehu a celá časť epizódy s chaosom mala byť peknejšie natočená a nie len slow mo. Inak som cítil vážnosť a sebeckosť epizódy, vďaka čomu je pre mňa dobrým zakončením záverečnej časti sezóny. ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama