Reklama

Reklama

Angelika a kráľ

  • Československo Angelika a král (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po poprave svojho milovaného manžela Peyraca žila Angelika (Michéle Mercierová) istý čas medzi parížskou spodinou po boku svojho priateľa z detstva Nicolasa. Po jeho smrti a mnohých dobrodružstvách sa nakoniec rozhodla vydať za bratanca Filipa de Plessis-Bellieres. Jej nový manžel nečakane zomrie na bojovom poli a Angelika je vzápätí povolaná kráľom späť na dvor, aby splnila náročnú diplomatickú úlohu. Má presvedčiť perzského veľvyslanca Batchary-Beja k podpisu zmluvy o spolupráci s Francúzskom. Bej je však jej krásou okúzlený natoľko, že ju uväzní vo svojom paláci. Zo zajatia ju síce zachráni maďarský gróf Rákoczi, dohoda je však ohrozená a kráľ zúri. Angelika je zatknutá, ale ani kráľ neodolá jej kráse. Keď však vidí, že si jej náklonnosť nezíska, pretože medzi nimi stojí tieň Peyracovej smrti, prezradí Angelike, že to nebol on, kto zomrel na hranici. Život krásnej markízy dostáva nový zmysel a ona sa vydá hľadať svojho strateného manžela... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (118)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Stejně jako u Báječné, i tady to má plno chyb. Ale vyrovnané to je krásou Angeliky a historickejch velkolepejch staveb, zde konkrétně Versailles a jiné zámkové dlažby. Jinak by to mohlo mít podtitul "Žofré resurrection". Zlej perskej záporák a ostatní postavy přicházejí a odcházejí s klišémi v patách, naivitou v chování a dialogy plnejma francouzskejch jmen. Jinak smrt malyho zakrslyho liliputa, kterej se vetřel snad všude, byla pro mě úlevou, už jenom kvůli strašnému dabingu Strýčka Jedličky. Otravné začíná být i to, že všichni hned Angelice říkaj, že ju milujou... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak sa nám Angelika začne hrať na Mata Hari a oje..., pardon dostane na rôznych exotických misiách pomaly každého chlapa a neodolá jej ani kráľovský frantík. Stala sa z nej riadna rajda. Kto si to ešte nerozdal s Angelikou, nech sa prihlási u súdruha Žinčicu. Bohužiaľ pre nás chlapov, počet akčných scén klesol na dno, ale počet posteľových scén dosiahol vrcholu. Toto už je nadobro séria pre ženy. A ako vidím vysoké  hodnotenie žien, ktoré mám v obľúbených, tak evidentne sú spokojné. Holt, ženy majú Angeliku a my máme Bonda. Ale občas sa tam nájde vtipný dialóg. Prosím vás na kolenách. Tak prečo nekľačíte? Mám reumu. Fuj. Film zachraňuje finále v ktorom možno príde aj kúzelník, teda pardon upálený čarodej. Ale potom, čo zistí s koľkými si to cudná Angelika rozdala, tak zoberie nohu na ramená a aj s pahýľom nahodí také tempo, že jej zdrhne. Lenže márne. Angelika zapriahne kone a s fanatickým výrazom v xichte sa rozhodne, že ho dohoní. Proste to sa už nedá brať vážne. Ale z nostalgie tomu dám aj tú tretiu hviezdu. 5/10. ()

Reklama

LeoH 

všetky recenzie používateľa

Třetí díl zas trochu ubírá na zběsilém tempu událostí i na lidovosti humoru, nestydí se být víc pohádkou než červenou knihovnou a přitom lehce přidává na hloubce postav (z kaluže do tůňky, ale přece jen). Ke konci mě, proč si to nepřiznat, i trošku zamrazilo. Takže protentokrát návrat od silnějších dvou ke slabším třem. — Březen 2014: Po čase jsem si to pustil dokonce podruhé, na velké úhlopříčce z blu-raye, co dostaly naše holky k Vánocům, pohodlně se zachumlal do pocitu, že je mi zas deset a sedím ve zlínském Velkém kině na Třech mušketýrech nebo něčem takovém, a jednadvacáté století tiše odplouvalo v dál. Tento druh guilty pleasures bych od sebe nečekal. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Príbeh skoro vždy rovnaký, len urodzený milenec sa mení. Ale krásnej markíze, láske z detstva, jednoducho nemôžem dať menej ako tri hviezdy. –––– Ste tu sama? Sama, a spíte nahá?! –––– Láska moja, prišiel som sa pozrieť, ako spíš. Len pozrieť, aby som ťa nezobudil. Utiekol som, a nechcel som s tebou hovoriť. Tvoj život je Slnko a môj podzemie. Odnášam si kúsok večnosti, ktorým je tvoj úsmev, keď spíš. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

No jo, u třetího dílu už člověk vidí jaký je to kýč. Ale když já to neviděl 15 let a prostě mě to baví. Angelika se po krátké epizodce s pošahaným perským vyslancem a maďarským princem stává milenkou samotného krále. Štěstí ale i tak zajištěné nemá, neboť je zde plno intrik, pokusů o vraždu, satanisti a na konci i odhalení že Žofré není mrtvý. Satanistický obřad je docela brutální, u tohoto žánru bych to nečekal, no a jinak se jede podle standartního romanticko-intrikánského modelu. Srdceryvné finále s objevením a zmizením Žofrého stojí za to. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)
  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama