Reklama

Reklama

Biely dom už dobyli a teraz si teroristi zoberú ešte väčšie sústo. Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Prekvapivé a drvivé útoky za sebou zanechajú svetových vodcov v pozíciách mŕtvol, výbuchy šíria skazu a monumenty anglickej metropoly sú v plamenech. Londýn a západný svet sa behom chvíle ocitnú na kolenách. Hrozivej situácii a budúcnosti v totálnom chaose sa znova postaví Gerard Butler s britským agentom po boku. Záchrana nespočíva v predvídateľných vojenských manévroch, ale v poctivej ručnej práci. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (555)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Předchozí film byl alespoň profesionálně natočený, ale jeho londýnskému pokračování už kromě tolik potřebného nadhledu chybí i ty slušné akční scény a triky, které by nevypadaly jako z průměrné videohry. O postavách a hercích se nezmiňuji čistě ze slušnosti, navíc je strašně vidět, že londýnské ulice jsou jen kulisy, které vznikly kdesi v ateliéru. Je to zkrátka nesmírná nuda. A hloupá. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Odfláknutý a levný digitální bordel, kde si to Západořímská říše rozdá s Orientem. Zase a pořád stejně. Svalnatý a spravedlivý legionář zmaluje prdel slabému a podlému rachitikovi odněkud ze Zaserstánu. Jen škoda, že onen testosteronový obrázek západního bijce trochu bledne při pohledu na zženštilé metrosexuály v upnutých džínsech, s pěstěnými nehtíky a rozháraným cyklem. Ale co už, až sem přijdou (ne že by už necupitali) ti slabí potomci chovatelů koní, umlátíme je ipody. Stravitelná a velmi, opravdu velmi, nenáročná podívaná. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nie je to film na ktorý by som vyrazil do kina, ale pomerne skorá premiéra na Joj cinema ma prekvapila a rád som filmu dal šancu. Veril som, že ma nemá čím prekvapiť, pretože v podstate ide o to isté čo v Prepade Bieleho domu , len sme na inom mieste. Butler sa s teroristami nemaznal a ako akčňák spĺňa všetky náročné požiadavky, v 80.-90. rokov sme pozerali oveľa väčšie blbosti a niektoré velebíme dodnes. Kto v tom hľadá niečo viac ako akčný film, bude sklamaný. Ja som si film celkom užil a nejako nechápem slabé hodnotenie od tunajších "nedotknuteľných" - POMO, Kleopatra atď... Vážne ste čakali niečo viac ako akčný film? Ak áno, prečo ste strácali čas? 60%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po Páde bieleho domu padol aj Londýn a je z toho ešte horší filmový zážitok. Tých teroristických snímkov je už priveľa a filmu nepomohol ani snaživý Gerard Butler, ktorý krásne pomaly prepichne teroristu alebo frajersky inému do telefónu povie, nech tiahne naspäť do Naserstanu. Freeman už do konca života bude hrať slušňáka v pozícii. Príbehovo a atmosféricky veľmi slabé. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Žérardovi tentokrát místo foťáku upadl Londýn, a tak tam se sympatickým kurvováním likviduje bojůvku zkurvených teroristických migrantů ze Zkurvysynstánu a opět zachraňuje kůl bílého presidenta s prdelí na bradě. Totální katalogová emerichárna plná klišé, v níž nechybí ani závěrečný rektorvoucí prezidentský projev, ale dynamická, neseroucí se a napěchovaná kulantní akcičkou rambovsky neporazitelného Řiťlera. Takže, jste-li hloubavý přechytřelý bukvoid, co postrádá ve staroškolských akčňácích existenciální filosofický přesah, šejxpírovské dialogy nebo půlhodinové statické čumění kamery do jednoho bodu s hlubokým metaforickým významem, opečovávejte si raději místo toho hemoroidy s nějakou další slečinkou s ohryzkem, abyste tu pak nemuseli hystericky demonstrovat, jaký jste homokokot, a kurvit tomu rejtynk! ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (15)

  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)
  • K vyřazení prezidentské limuzíny z provozu byl použit tzv. termitový granát (pravděpodobně typ AN-M14 TH3) doplněný magnety. Tyto granáty slouží primárně k ničení objektů (vybavení, vozidla, atp.). (funmaker)

Súvisiace novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (viac)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (viac)

Reklama

Reklama