Reklama

Reklama

Biely dom už dobyli a teraz si teroristi zoberú ešte väčšie sústo. Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Prekvapivé a drvivé útoky za sebou zanechajú svetových vodcov v pozíciách mŕtvol, výbuchy šíria skazu a monumenty anglickej metropoly sú v plamenech. Londýn a západný svet sa behom chvíle ocitnú na kolenách. Hrozivej situácii a budúcnosti v totálnom chaose sa znova postaví Gerard Butler s britským agentom po boku. Záchrana nespočíva v predvídateľných vojenských manévroch, ale v poctivej ručnej práci. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (555)

tron 

všetky recenzie používateľa

Londýn v plameňoch je úžasné béčko. Dvojka ma bavila oveľa viac, ako nudná jednotka. Tá sa mohla pochváliť len pasážou prepadnutia a tým to haslo, kým sequel ponúka oveľa viac atraktívnych momentov. Tvorcovia nás neotravujú jednorozmernými postavami, siahodlhými dialógmi, ani otravným prezidentovým synom (a vdovskou traumou jeho otca). To všetko tu je, ale v minimalistickom počte. Namiesto toho nás ovalili vydarenou akčnou jazdou, ktorá bola miestami natoľko WTF (likvidácia premiérov a prezidentov), až bola mrazivá (obetovanie vrtuľníka). Celé to bolo tak strašne nelogické (napríklad... nie, fakt kašlem na to), že som nad tým ani sekundu nepremýšľal. Radšej som si užíval niekoľko vynikajúcich a poriadne (v dobrom) dlhých akčných scén: od úvodného útoku (jemne kopíruje útok z jednotky), až po skvelé finále s bojovou jednotkou, ktorá Butlerovi kryje chrbát a je akoby nakrútená na jeden záťah. Za istých (zvrhlých) okolností by som si rád pozrel alternatívnu verziu, v ktorej japonská, talianska, nemecká a francúzska hlava štátu prežije spolu s americkou a ako tím by postupoval naprieč Londýnom až do, nuž, až do aleluja a ešte ďalej. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Komentár obsahuje spoilery. Všimli ste si ku koncu filmu ten neprítomný, možno až nešťastný výraz Morgana Freemana, keď zistil, že sa nestane prezidentom, pretože Gerard Butler svojho chránenca zachránil? I keď túto vetu som ani do spoileroveho rámčeka dávať nemusel, pretože happy end bol vďaka naozaj chabému scenáru jasne očakávaný. A i keď sa jednalo o skutočne plytký scenár, nemožno povedať, že by som si London Has Fallen neužil. Akcia striedala akciu a vo všetkom figuroval nepremožiteľný Gerard "Leonindas" Butler, takže som sa za tú hodinu a pol nestihol ani raz nudiť. Slušná jednohubka, ktorá za to jedno zhliadnutie neublíži, no na druhej strane by som ju do kina určite nepúšťal. To je hlúposť. P.S. Páčilo sa mi, že ako Pád Londýna začína, tak aj končí. Útokom hromadného rozsahu, ktorý síce podľa záberov zasiahol len hlavného teroristu a jeho kumpánov, ale všetci tušíme, že mohlo prísť k stratám aj na strane nevinných civilistov, na čo ale vláda opäť ako na počiatku filmu nebrala vôbec žiaden ohľad. A začarovaný kruh tu je zas.. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po Páde bieleho domu padol aj Londýn a je z toho ešte horší filmový zážitok. Tých teroristických snímkov je už priveľa a filmu nepomohol ani snaživý Gerard Butler, ktorý krásne pomaly prepichne teroristu alebo frajersky inému do telefónu povie, nech tiahne naspäť do Naserstanu. Freeman už do konca života bude hrať slušňáka v pozícii. Príbehovo a atmosféricky veľmi slabé. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Po skvělý jedničce je tohle zklamani. Jasně akce je tam nonstop, ale přišla mi nezazivna. Efekty byly dobrý, zaporaci o ničem, tvůrci se snažili udělat film napínavější tím že zabijou pár nevýrazných postav z prvního dílu..vůbec mi jich nebylo líto a byli mi ukradený. Teroristi vybombardujou Londýn a americkej prezident se se svým nesmrtelným bodyguardem smějou vtipu, co mu poslal syn v úkrytu. Tyhle nesmysli ten film pěkně dokurvili. Horší průměr. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě je to film blbý až hrůza (a ten všudypřítomný americký patriotismus tomu v očích některých lidí taky zrovna dvakrát nepřidá), ale já se u něj docela dobře bavil a přišlo mi to celkem napínavé. Třeba takový Emmerichův Útok na Bílý dům byl ovšem mnohem větší prdel - Babak Najafi mě coby režisér akčního filmu příliš neohromil. A ve vší úctě k UPP - ty triky mi bohužel přišly dost hrozné - look umělosti z nich trčel jak sláma z bot. Současně jsem se při sledování nemohl ubránit dojmu (a ten film mi tím byl nejvíc protivný), že PÁD LONDÝNA je něco jako splněná perverzní fantazie spousty lidí (a to zdaleka nejenom islámských teroristů) - nechat na plátně zabít hromadu světových lídrů a bortit ikonické londýnské monumenty, z toho by v reálu všechna světová média zešílela, protože by jim to zbořilo veškerou sledovanost a čtenost od počátků věků; Havárie Tu-154 u Smolenska z dubna 2010, při níž zemřel polský prezident a prakticky celé nejvyšší velení polské armády, se vedle toho jeví jako bezvýznamná epizodka. Nu, kdo chce kam... tak dlouho se o tom budou točit filmy, až se to jednou může stát realitou. Btw. nemohu se zbavit dojmu, že čím je Morgan Freeman starší, tím debilnější role dostává - jeho postava je ve filmu v podstatě jen do počtu, aby nalákala víc lidí do kina, a objevuje se tam zcela minimálně. ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (15)

  • Scény filmu odohrávajúce sa v Ázii boli natočené v Indii. (MikaelSVK)
  • Jeden ze symbolů Londýna, Westminsterské opatství, zničili kvůli hollywoodskému akčnímu filmu Pád Londýna čeští trikoví specialisté ze studia UPP. Na záběrech výbuchu a zničení věže slavného kostela pracovalo v Praze 50 grafiků téměř půl roku. Kromě výbuchu Westminsterského opatství pracovali čeští tvůrci vizuálních efektů i na akční scéně v metru. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)

Súvisiace novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (viac)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (viac)

Reklama

Reklama