Reklama

Reklama

Čo ja viem

(relácia)
Súťažný
Slovensko, 2014, 80 min

Réžia:

Tomáš Eibner

Účinkujú:

Marcel Merčiak (moderátor), Adela Vinczeová, Martin Nikodým, Dano Dangl, Zuzana Smatanová, Ady Hajdu, Ján Kuric, Marián Miezga, Lukáš Latinák (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Zábavno-súťažná šou aká na Slovensku ešte nebola. V štúdiu sa proti sebe postavia tri známe osobnosti Slovenska a 200 vysokoškolákov. Ich úlohou je odpovedať na nečakané a vtipné otázky a tým sa prebojovať do finále, v ktorom môžu získať zaujímavú finančnú výhru. Tá však nakoniec môže skončiť v rukách niekoho iného... Jedinečné je, že súčasne, v reálnom čase, majú možnosť na rovnaké otázky odpovedať vďaka špeciálnej aplikácii pre smartfóny a tablety aj diváci pri televízoroch. Konečne si môže aj divák vyskúšať, aké je to súťažiť v televíznej súťaži, a odpovedať takmer za rovnakých podmienok ako súťažiaci v štúdiu. Za svoju hru môžu získať zaujímavú cenu. (STV)

(viac)

Recenzie (50)

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Začal som to sledovať asi tento rok a myslím, že na slovenské pomery sa jedná o celkom vydarenú šou. Marcela Merčiaka som po prvý krát videl a počul práve tu a neskôr som si ho začal všímať aj v komentátorskom svete. Hostia - "celebrity" sú fajn, dobré je to, že v každej časti je stále niekto iný a vidno kto je na tom ako vedomostne. Rôznorodosť otázok je tiež ďalším plusom. Niektoré sú úplne ľahké a na niektoré absolútne neviem odpoveď. Páči sa mi aj ako vie Merčiak premostiť z jednej otázky na druhú. Štúdio posobí tiež zaujímavo doplnené študentmi vysokých škôl. Reláciu mám rád. Vždy mi spriemňuje piatkové večery, niečo nové sa naučím a aj sa zabavím. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý koncept interaktívnej show, plnej zaujímavostí, príjemných hostí, plusom je zameranie na dobrú vec a nielen na spropagovanie zúfalých protagonistov. Navyše to má pod palcom STV-éčka, takže je to bez nekonečných reklám, kvôli ktorým pozerám na kanáloch komerčných televízií len šport a počasie. 80%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Tento vskutku originálny projekt spustila slovenská verejnoprávna televízia v roku 2014 v medzere, ktorá vznikla po tom, čo neboli nakrútené nové diely populárnej zábavnej show Milujem Slovensko. Čo ja viem sa dostalo do jej vysielacieho času, teda v piatok večer na jednotke. Pôvodne ma neoslovilo. Nie príliš sympatický moderátor, hostia nepredvádzali žiadne skopičiny (to znamená, že ak bol medzi nimi spevák, nič nezaspieval, takmer nepredstaviteľné!) a more, more, proste more otázok. Postupne som si na to však zvykol a časom sa mi to začalo páčiť ešte o dosť viac, ako populárne Milujem Slovensko. Ocenil som moderátora, ktorý možno pôsobí jemne arogantným dojmom, ale aspoň nie je kretén a na nič sa nehrá. No a v konečnom dôsledku som ocenil aj to, že speváci nespievajú a herci nerozprávajú sto rokov staré „vtipné“ historky z nakrúcania, ale ich tvorcovia ukazujú v normálnom svetle ako obyčajných ľudí. Príjemnú atmosféru tomu dodáva i publikum zložené výlučne zo študentov, a po vizuálnej stránke zaujímavo riešené štúdio. Možno je tých otázok ku koncu už vážne priveľa, ale tak zas je to vedomostná (?) súťaž, takže je logické, že sa tam dávajú otázky a nerobia sa kotrmelce. V neposlednom rade sa mi páči, že výherca častokrát výhru nepoukazuje organizáciám, ale konkrétnym ľuďom resp. rodinám. Zdá sa mi to oveľa lepšie a účinnejšie, než nalievať prachy do organizácií, o ktorých nič nevieme, ale ktoré sa tvária strašne seriózne (a o 10 rokov sa prevalí, že sa polka prachov od ľudí vytunelovala a použila na niekoho vilu na Tahiti). ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Vedomostná súťaž, kde je tak veľké množstvo otázok, že protagonistom neostáva (chválabohu) žiaden čas na šaškovanie. Dlho som o tom ani len netušil, keďže v minulosti mi s tými našimi reláciami došla trpezlivosť. Takže za mňa určite môže byť. A je aj celkom zaujímavé tu "trochu inak" spoznať naše celebrity. 59%. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Vyloženě mám rád vědomostní soutěže a jelikož se mi zdá, že po Milionáři a Riskuj zůstala docela výrazná mezera v TV, Čo ja viem jsem přijal nadšeně. Líbí se mi koncept slavné osobnosti versus studenti a následně společně směrem k dosažení částky pro dobročinné účely. Sportovní moderátor Merčiak je velmi kultivovaný a svoji práci zvládá na výbornou. Pět hvězdiček je možná trošku moc, ale chtěl jsem zdůraznit svoji podporu této vědomostní soutěži v době, kdy jsme zaplaveni všelijakými pořady, které lze drze a směle označit za sračky. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama