Reklama

Reklama

Čo ja viem

(relácia)
Súťažný
Slovensko, 2014, 80 min

Réžia:

Tomáš Eibner

Účinkujú:

Marcel Merčiak (moderátor), Adela Vinczeová, Martin Nikodým, Dano Dangl, Zuzana Smatanová, Ady Hajdu, Ján Kuric, Marián Miezga, Lukáš Latinák (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Zábavno-súťažná šou aká na Slovensku ešte nebola. V štúdiu sa proti sebe postavia tri známe osobnosti Slovenska a 200 vysokoškolákov. Ich úlohou je odpovedať na nečakané a vtipné otázky a tým sa prebojovať do finále, v ktorom môžu získať zaujímavú finančnú výhru. Tá však nakoniec môže skončiť v rukách niekoho iného... Jedinečné je, že súčasne, v reálnom čase, majú možnosť na rovnaké otázky odpovedať vďaka špeciálnej aplikácii pre smartfóny a tablety aj diváci pri televízoroch. Konečne si môže aj divák vyskúšať, aké je to súťažiť v televíznej súťaži, a odpovedať takmer za rovnakých podmienok ako súťažiaci v štúdiu. Za svoju hru môžu získať zaujímavú cenu. (STV)

(viac)

Recenzie (50)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Po veľmi dlhej dobe relácia, ktorá ma každý piatok spoľahlivo usadila pred televíznu obrazovku a to treba oceniť. Merčiak to na poste moderátora zvláda solídne (i keď jeho uvoľnenosť pôsobí dosť strojene), hostia väčšinou decentne zábavný. Hlavným plusom je ale mobilná aplikácia umožňujúca zapojiť sa do súťaže aj doma, výborný nápad. Medzi ostatnými zábavnými programami svetlá výnimka. 7+/10 ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Vedomostná súťaž, kde je tak veľké množstvo otázok, že protagonistom neostáva (chválabohu) žiaden čas na šaškovanie. Dlho som o tom ani len netušil, keďže v minulosti mi s tými našimi reláciami došla trpezlivosť. Takže za mňa určite môže byť. A je aj celkom zaujímavé tu "trochu inak" spoznať naše celebrity. 59%. ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

Vyloženě mám rád vědomostní soutěže a jelikož se mi zdá, že po Milionáři a Riskuj zůstala docela výrazná mezera v TV, Čo ja viem jsem přijal nadšeně. Líbí se mi koncept slavné osobnosti versus studenti a následně společně směrem k dosažení částky pro dobročinné účely. Sportovní moderátor Merčiak je velmi kultivovaný a svoji práci zvládá na výbornou. Pět hvězdiček je možná trošku moc, ale chtěl jsem zdůraznit svoji podporu této vědomostní soutěži v době, kdy jsme zaplaveni všelijakými pořady, které lze drze a směle označit za sračky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tento vskutku originálny projekt spustila slovenská verejnoprávna televízia v roku 2014 v medzere, ktorá vznikla po tom, čo neboli nakrútené nové diely populárnej zábavnej show Milujem Slovensko. Čo ja viem sa dostalo do jej vysielacieho času, teda v piatok večer na jednotke. Pôvodne ma neoslovilo. Nie príliš sympatický moderátor, hostia nepredvádzali žiadne skopičiny (to znamená, že ak bol medzi nimi spevák, nič nezaspieval, takmer nepredstaviteľné!) a more, more, proste more otázok. Postupne som si na to však zvykol a časom sa mi to začalo páčiť ešte o dosť viac, ako populárne Milujem Slovensko. Ocenil som moderátora, ktorý možno pôsobí jemne arogantným dojmom, ale aspoň nie je kretén a na nič sa nehrá. No a v konečnom dôsledku som ocenil aj to, že speváci nespievajú a herci nerozprávajú sto rokov staré „vtipné“ historky z nakrúcania, ale ich tvorcovia ukazujú v normálnom svetle ako obyčajných ľudí. Príjemnú atmosféru tomu dodáva i publikum zložené výlučne zo študentov, a po vizuálnej stránke zaujímavo riešené štúdio. Možno je tých otázok ku koncu už vážne priveľa, ale tak zas je to vedomostná (?) súťaž, takže je logické, že sa tam dávajú otázky a nerobia sa kotrmelce. V neposlednom rade sa mi páči, že výherca častokrát výhru nepoukazuje organizáciám, ale konkrétnym ľuďom resp. rodinám. Zdá sa mi to oveľa lepšie a účinnejšie, než nalievať prachy do organizácií, o ktorých nič nevieme, ale ktoré sa tvária strašne seriózne (a o 10 rokov sa prevalí, že sa polka prachov od ľudí vytunelovala a použila na niekoho vilu na Tahiti). ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Tie štyri *** sú možno trocha nadhodnotené ale konečne niečo pôvodné (aj keď neviem, možno je to prevzatý formát), kde sa pri sledovaní necítim trápne. Som vďačná RTVS, že do úlohy moderátora obsadila Merčiaka a nie nejakú vyhorenú, všetkými televíziami prevetranú, moderátorskú, samozvanú "celebritu". ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama