Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 3

Recenzie (448)

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Průměrné hodnocení, neboť film naplnil svůj potenciál jen částečně. Sice mi nechaly usnout, ale po pár desítkách minut požadovaly svačinku, a během druhé poloviny mi ta mladší co chvíli plácala po hlavě plastelínovým hadem. Příště vsadím na osvědčené klasiky, jako je Sofie Prdni nebo Zvohnilka, u těch nedutají. K obsahu: hrají v tom tuším medvědi. Mám však mlhavé podezření, že jsou nějak počítačově upravení. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Naprosto rozkošný peruánský medvěd se skvělým anglickým vychováním hledá nový domov v líbivě kolorovaném Londýně, kde za každého počasí vyhrává bezvadný black latino band a vy mu i přes poněkud destruktivní následky chování nemůžete nepřát, aby jej našel u sympatické rodinky s fajnovým vkusem a unikl tak osidlům krásné padoušice... Ohledně pomerančové marmelády - jednou jsem si ji za britského týdne koupila v Lidlu - a byla pěkně hnusná :-) Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov, jako film, kde vystupuje převážně živočich. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Pro děti a milovníky destruktivního humoru s místy nechutnými prvky ohledně tělesné hygieny a vyměšování různých tekutin. Barevná obrazovost ale zahřeje u srdce a potěší i některými výtvarnými gagy. MÓDNÍ OKÉNKO Ledově chladná Nicole Kidman se pyšní nádherně štíhlou postavou, kterou ještě podtrhuje dokonale padnoucími kostýmky a obleky. Připomínají lovecké ohozy a zároveň využívají zvířecí motivy na důkaz, že Nicol je tady za dravou šelmu i za lovkyni, která si z poražených zvířat dělá trofeje v podobě oblečení. ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (42)

  • Medvídek Paddington je v Anglii oblíben podobně jako u nás Krteček. (Kacko15)
  • Červený klobúk nosí Paddington iba v Anglicku. (figliar)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama