Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval malé město Texarkana, tzv. "Vraždy za měsíčního svitu" začaly znovu. Jde o imitátora anebo je za tím něco zlověstnějšího? Osamělá středoškolačka se svými temnými tajemstvími by mohla být klíčem k dopadení vraha. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (143)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V lete roku 1946 v malom mestečku zvanom Texarkana, došlo k množstve brutálnych vrážd mladých, zamilovaných párov, ktoré mal na svedomí neznámi muž v maske. Vraha sa nikdy nepodarilo dolapiť. Od roku 1976 si miestny každoročne na Halloween pripomínajú vyčíňanie zabijaka, sledovaním kultového hororu, ktorý im navždy pripomína tieto hrôzostrašné činy. Podaktorí veria, že vrah neustále, beztrestne kráča po uliciach Texarkany, pričom čaká na svoju príležitosť, aby opäť "udrel", a opätovne nahnal strach obyvateľstvu. Na Halooween 2013 sa história zopakuje. Vrah na smrť dobodá mladého muža, no dievčinu púšťa. Chce od nej jedinú vec. Zanechať odkaz, že je späť! Zaujímavé, ako každí divák vidí všetko po svojom. No mne veru tento slasher nijak mimoriadny neprišiel. Vraždy až na tú "trumpetu" (čo som teda vôbec nepochopil, aký to malo zmysel) absolútne bez nápadu. "Kudla" v ruke "cáák, cáák, cáák", pištoľ v ruke, "bum, bum, bum", jak na divokom západe. Pár gore scén síce pekných, ale že by som padol na riť od zaliatia krvou, to teda ťažko. Priznávam, že ma úvod veľmi zaujal, dostatočne navnadil a záver rozuzlením prekvapil, no "Town That Dreaded Sundown", nie je v spoločnosti sebe podobným, žiadny preborník. Pointu nebudem radšej komentovať, lebo to by som musel o hviezdu dolu, a to už by mi tunajší "fajnšmekri" hádam aj neodpustili (opäť) - 55%. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Nejsem příliš velký fanda slasherů, ale tohle mi sedlo. Jednak díky Addison Timlin a jednak díky dynamické hudbě, dobrému střihu, ideální stopáži a celkově zábavnému podání. Film si na nic moc nehraje, pohrává si jak s (prý) skutečnými událostmi, tak s původním filmem, který aktivně zapracovává do děje. Je to slasher, takže se postavy chovaj klasicky stupidně, je to dost předvídatelné a dějově to nic nového nepředvádí, ale má to švih. Příjemná popcornová zábava na páteční večer. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nazačiatku som mal nutkanie v najbližšej dobe zhliadnuť originál THE TOWN THAT DREADED SUNDOWN. No ale prečo vlastne. SPOILER - ALERT. Akosi verím, že originál ( na ktorý je tento remake - sequel naviazaný ) nieje zrovna tak okázalý. SPOILER - ALERT end. Majme sa radi, a užívajme si slasher snímky ako sa dá, lebo potom príde skáza. ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi sednul a chvilku jsem i přemýšlel o plné palbě. Nakonec hezký silný čtyři hvězdy a to hlavně za hutnou atmosféru, ucházející vraždy a vrahouna s pytlem na hlavě, protože ten maník byl fakt všude a fakt nevím, jak bych si v tom Texarkanu vyšel s holčinou aniž bych ho neměl za zadkem. Chvílema jsem ho podezříval, že má šestej smysl, každopádně ten chlap je doslova a do písmene Kazišuk !! Hormony jsou ale svinstvo, takže spousta budoucích obětí stejně jde randit na co nejodlehlejší místa a to, že kolem běhá magor co z člověka udělá sekanou, neřešej. No a chvilku potom se nacházejí ve stadiu rozkladu a už nemusí řešit vůbec nic. Hlavní herečka je sympatická a konec mnohého překvapí. Směle doporučuji všem párům co si chtějí udělat hezký večer. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Horror Fan that Dreaded a Mediocre Slasher. Neviem, či má zmysel točiť takýto mix sequelu-remaku k priemerného, málo známemu slasheru zo 70. rokov, ale budiš. Avšak ani po takmer 40. rokoch sa nepodarilo priniesť nič iné než tuctovú a opäť priemernú vyvražďovačku, ktorá absolútne ničím nevyniká. Uznávam, že to síce zaujímavo pracuje s konceptom remaku/sequelu a priamo odkazuje na pôvodný film a pôvodné postavy, ale zároveň je opakovaním niektorých situácii jeho novou verziu. Má to aj zaujímavý retro feeling 70. rokov, avšak v kombinácii s využívaním laptopov a mobilov. No to je asi tak všetko čo by som mohol pochváliť. Herečka v hlavnej úlohe je nevýrazná, chovanie postáv dosť naivné, nemá to žiadnu atmosféru, ani tempo a samotné vraždy sú úplne bez nápadu. Je to taký slasher, ktorý o niekoľko desiatok rokov zaspal dobu a len variuje už otravné klišé tohto subžánru (pomalá postava vraha, ktorá chôdzov doženie utekajúcu dievčinu v lese a pod.). A všetky tieto klišé situácie tu sú otravné, pretože tvorcovia nenapísali (aj keď snahu bolo badať) ďalší Vreskot, ktorý by sa s nimi efektne pohrával a využíval ich vo svoj prospech. Záverečné, nezmyselné odhalenie vrahoo...a a ich motívov ma uistilo v hodnotení. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama