Reklama

Reklama

Zabijaci

  • Česko Zabijáci (viac)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózny / Thriller
Dánsko / Nemecko / Švédsko, 2014, 119 min (Alternatívna 115 min)

Hoci je oddelenie ''Q'' momentálne zavalené viac ako päťdesiatimi nedoriešenými prípadmi, jeho šéf Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) sa rozhodne prísť na koreň jednému, dvadsať rokov starému, prípadu, ktorý sa týka vraždy dvojčat Thomasa a Marii Jongersonových. Carl a Assad (Fares Fares) medzitým svoje rady doplnili o ženskú členku tímu, Rose Knudsen (Johanne Louise Schmidt), ktorej sa, na rozdiel od Carla, dobre spolupracuje s Assadom. Stopy tohto starého prípadu, ktorý si Carla a jeho tím prakticky našiel sám, zavedú detektívov do kruhu spoločenskej smotánky, ktorá tvorila pred dvadsiatimi rokmi triedu študentov z vyššej spoločenskej vrstvy a ktorá si doteraz bezstarostne užíva slobodu. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (402)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Severské detektivky nejde nemilovat. Ti lidé jsou tak nějak správně narušení a filmům se daří budovat vždy hodně napínavou a přitom přesvědčivou atmosféru. Není zde žádné nadpřirozeno. Zlo prostě přichází z lidí, protože v nich JE a tečka. Zabijáci jsou o něco málo slabší než Muži, kteří nenávidí ženy, ale nic to nemění na faktu že mě se líbili. 75% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €5,2miliónaTržby Celosvetovo $10,921,561▐ prestrelené v naivite a to v neustálej, nehovoriac už o poslednej tretine, príbehovo si to strašne okato nahráva až to nie je pekné, strašne moc zjednodušovania, štýlovo sa to chce podobať thrillerom od Finchera ale prílišne tlačenie na pílu ohľadne drsnosti to tu podráža nohy /40%/ ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl se Dánům povedl víc než první, řekl bych. Propracovanější a zajímavější příběh, vykreslenější postavy, akčnější a napínavější děj... Jasně, klišé, vyumělkovanost a melodramatický pathos jsou v tom furt, ale dá se to vydržet. A taky jsem se už smířil s šablonovitou postavou Assada, je to docela sympaťák a časy se holt mění - Němci mají na dálnicích Simira, komisařka Lescaut má barevnou půlku ansámblu, no a není možná daleko doba, kdy bude v nějakém dementním seriálu z planety Nova exhibovat policejní důstojník Dezider Čonka. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kvalitatívne takmer na rovnakej úrovni ako prvý príbeh z oddelenia "Q" - Žena v klietke. S rovnakými plusmi aj mínusmi. Film je to výborný, o tom niet pochýb. Bohužiaľ, napriek tomu, že sa divák vďaka solídnemu spracovaniu snímku postupne dozvedá nové a nové skutočnosti, obrovskou škodou zostáva fakt v podobe poznania identity samotných zabijakov. Pre thriller je proste neprípustné, aby nedisponoval zvratom, ktorý diváka neusadí do sedla. Dávam prednosť filmom v tomto žánri, keď neviem, kto, čo, prečo pácha. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

So záverom som nebol úplne spokojný. Ak kriminálky neobsahujú žiadne nadprirodzené prvky, nemá v nich čo robiť deus ex machina - film bol síce vďaka tomu ukončený efektívnejším a príťažlivejším spôsobom, no z logického hľadiska nie príliš pravdepodobným. Aj tak ale snímke musím napáliť slušných 4/5, pretože oddelenie Q som si veľmi obľúbil. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (viac)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (viac)

Reklama

Reklama