Reklama

Reklama

Levie srdce

  • Česko Lví srdce (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh neonacistu, ktorého nová známosť privedie k nutnosti zásadného rozhodnutia. Neonacista Teppo sa zoznámi so servírkou Sari, ktorej tiež padne do oka. Všetko vyzerá ideálne, kým si Sari nevšimne tetovania, ktoré má pod oblečením, a on nezistí, že Sari má dieťa s černochom. Teppo sa dostáva pred vážne rozhodnutie a bude si musieť vybrať medzi svojim doteraz neochvejným svetonázorom a priateľmi, alebo prísľubom lásky a rodinného života. Jeho brat a kamaráti mu však situáciu nijako neuľahčujú, skôr naopak... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (95)

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Celkem realisticky podaný snímek o neonacistovy, co se zamiluje do ženy, která má ale bohužel za syna černouška, ironie osudu dovede Teppa do situací, kdy neví kudy kam a často se dostává do velmi nepříjemných situací, ostatně přesně tak to většinou v životě chodí, jak se sere, tak se sere. Zahráno velmi přesvědčivě a občas je to i celkem vtipné. Viděno v rámci Filmová výzva 2015 od Tonach ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Finové mě tímto filmem dost překvapili. Nejenom tím, že dost nekompromisně popisují problém nacionalizmu ve své zemi, ale také tím, jak tento problém zakomponovali do absolutně odlišného příběhu, než by si standardní rodák Evropy mohl v dnešní době představit. A samozřejmě na tyto záludné otázky odpovídající stejně tak nekompromisně a zdařile, jak se na poctivý skandinávský film sluší a patří. Přitom je to zvláštní, že na toto téma vytváří film zrovna země, která má s tématem imigrantů podle mě i nejmenší problém v celé Evropě. Imigrantů tam mají, že byste je spočítali na prstech jedné ruky. To už tam je více cikánů, o které se pro změnu starají královsky. Nicméně když jsem jednou četl finské noviny, překvapilo mě, jak jediný článek o krádeži byl o dvou etiopských fotbalistech na severu Finska, co vykradli fotbalový klub, který se za ně zaručil. ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Typicky severský film, sociálně vnímavý, s bizarními postavami, jdoucí po silném příběhu, vyvracející obecně zavedenou ideologii, totiž Evropě vládnoucí multikulturalismus. Snímek dehonestující všechny ty rozjuchané multikulti komedie... Lví srdce je film, který intuitivně reaguje na status quo, který obtěžkává současnost - Evropa se mění, ale obyčejných lidí se nikdo neptá, nedává jim šanci zvolit si zachování dosavadního stavu světa, fatálně jim nutí realitu nového. Starý svět odchází a pokud s tím nesouhlasíte, budete muset odejít s ním, stejně jako to udělá jedna z postav... Neobyčejně pravdivě smutný film... ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

S tvrdením, že podobné filmy na takúto tému sú vždy takpovediac "na jedno kopyto" súhlasiť nemôžem - nájdu sa aj nejaké svetlé výnimky. A tie ostatné môžu milo prekvapiť niečím iným, napríklad v tomto prípade to bola zaujímavá forma prevedenia. Neviem, či to bolo tým, že ide o severskú tvorbu (ktorá v posledných rokoch zaznamenáva obrovský vzostup), absolútne neznámymi hercami (teda aspoň pre mňa), ktorí zahrali až prekvapivo veľmi dobre alebo niečím úplne iným. Viem len to, že ma to celkom dosť zaujalo, a to aj napriek vlažnému začiatku (na môj vkus nedostatočné uvedenie do deja, ktoré mi pripadalo nezodpovedne odfláknuté na úkor hlavnej myšlienky), tuctovej zápletke, ktorá bola až príliš jednoduchá a ľahko predvídateľná - ako už niekto spomínal, ide o klasický film na objednávku čisto len z jedného uhla pohľadu, ktorý neprináša v podstate nič relevantné. V tomto smere sa však nie je čomu čudovať, severské krajiny sú oveľa tolerantnejšie a ani zďaleka nie sú také temperamentné ako napríklad balkánsky región, kde by si takáto "mierna" tvorba asi vysoký počet priaznivcov nezískala (je to odlišnou mentalitou?). Vysvetlení, prečo vzniká takáto situácia, stále rastúce napätie, pozadie hnutia za biele Fínsko a podobne sa teda žiaľ nedočkáme, avšak to ani k hlavným cieľom tohto snímku nepatrilo, keďže kladie dôraz skôr na jednotlivca a vznik viacerých náhlych rozporov ohľadom jeho presvedčenia, ktoré ho dostávajú do nepríjemných situácií. V tejto rovine je to zvládnuté viac než dobre, i keď, ako som už spomínal, neprekvapí absolútne ničím. Možno občas až úsmevnými scénkami medzi Teppom a malým Rhamim, má to taký príjemný nádych. Kľudne si to však niekedy v budúcnosti pozriem opäť, nevidím v tom žiaden problém. 4/5 ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Nemýlte si z Levím srdcom v ktorom hra Van Damme :)... Toto je niečo úplne iné a na poli europskych filmov s temou rasizmu som už dlho nič lepšie nevidel. American history X je samozrejme ina liga takže s tým to porovnavať ani nejde. Mna osobne najviac zaujal scenar a dobre napísane postavy ktorým nechýba humor a nadhlad. Teppo a jeho vymletý braško proste valcuju. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v meste Kotka, ktoré sa nachádza na pobreží fínskeho zálivu v provincii Kymenlaakso a scéna, v ktorej vojaci skladajú prísahu, bola natáčaná na olympijskom štadióne v Helsinkách. (Jello Biafra)

Súvisiace novinky

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (viac)

Reklama

Reklama