Reklama

Reklama

Nie nadarmo sa vraví, že je lepší diabol, ktorého poznáš... Ako ten, ktorého nie! Kiežby sa toho nerozluční kamaráti Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) a Kurt (Jason Sudeikis) držali ako pes ježa – ušetrili by si množstvo nepredstaviteľných problémov! Hoci, aby sme boli objektívni, začalo sa to vcelku sľubne... Aby už viac neboli len bezmocnou hračkou v rukách svojich zhýralých šéfov, rozhodli sa totiž jedného dňa založiť si vlastnú firmu a šéfovať sami sebe. Nanešťastie sa však z Berta Hansona (Christoph Waltz), zazobaného investora ich prevratného vynálezu „Sprchokamoš“, veľmi rýchlo vykľuje odporný slizký had, ktorý ich so širokým žraločím úsmevom o všetko oberie! A keďže zúfalé situácie si žiadajú zúfalé riešenia, rozhodnú sa pre efektný protiúder! Tentoraz však sviniara, ktorý ich sny o krajších zajtrajškoch tak chrapúnsky zadupal do zeme, neplánujú zavraždiť, chcú ho dostať na kolená iným, rafinovanejším spôsobom... Lenže ich plán uniesť jeho dospelého syna Rexa (Chris Pine) a požadovať zaňho tučné výkupné sa ukáže byť ešte väčším šialenstvom, aké si dokázali predstaviť vo svojich najodvážnejších snoch! (TV Markíza)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (468)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie a oveľa lepšie ako pre mňa len priemerná jednotka, ktorá ma svojho času dosť sklamal. Pokračovanie Horrible Bosses prekonáva prvý film úplne vo všetkom, väčšia kadencia fórov, lepšie načasovanie, drzejšie, nekorektnejšie, v podstate nepretržite našlápnuté a pritom dostatočne odlišné, aby divák nemal pocit, že druhý krát sleduje to isté. Je tu síce rovnaká trojica hlavných hrdinov, z ktorých dvaja sú ešte blbší než minule, ale zároveň scenár priniesol úplne novú story, pri ktorej sa takmer zdá, že tie dva filmy spolu ani nesúvisia. Dvojka nemá najmenšiu potrebu akokoľvek vykrádať predošlý diel a rozdiel medzi ňou a prvým filmom je podobný ako medzi prvým a tretím Hangover, kde prvý (a druhý) film bola viac menej uletená zábava o troch opilcoch a tretí film skombinoval zábavu s krimi zápletkou. Aj pokračovanie Horrible Bosses tak stavia na krimi zápletke, ktorá je mene predvídateľná než býva v komédiách zvykom. V nej sa pohybuje trojica hrdinov, ktorým sa podarí pokašľať akýkoľvek plán ktorý vymyslia, hláškujú ako na bežiacom páse a do toho všetkého im sekundujú vedľajšie postavy z minulého filmu, ktorých výstupy sú zväčša krátke, ale o to údernejšie. Nechýba skvelý neurotický Kevin Spacey, nymfomanka Jennifer Aniston, k nim sa pridáva Jamie Foxx, Christoph Waltz v úlohe prvotriedneho záporáka alebo vynikajúci Chris Pine, ktorý v sebe objavil dušu komika, pretože po Strech sa jedná o jeho druhý nadmieru uletený výstup, bez ktorého by celá tá komédia bolo len polovičná. Vo výsledku tak ojedinelý prípad (obzvlášť pri komédiách) kedy pokračovanie prekonáva svojho predchodcu. Sprosté, správne nekorektné, svižné, so sviežou akciou (viď záverečná automobilová naháňačka), bez jediného zádrhelu v tempe počas celých 100 minút a navyše bez potreby vykrádať samého seba. Akurát ten kto tu očakáva akokoľvek sofistikovaný humor je na zlej adrese. Čo sa však týka tohtoročnej konkurencie, tak spoločne s Jump Street 22 jedna z najlepších amerických komédii roku 2014. CELKOVO: 4* (8/10) ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Nepamätám si, že by v jednotke boli tí traja až tak neskutoční debilovia a prerostlé, hubu nedržiace decká. Fakt ma miestami ich stupidita a debaty, hádky na úrovni materskej škôlky srali. Príbeh bol oproti predchádzajúcemu priamočiarejší. Hlavné pozitíva jednoznačne Jamie Foxx a Jennifer Aniston. Škoda, že nedostali väčší priestor. Zaslúžili by si vlastný film. Ťažký gangsta a nymfomanská fekálistka. Krásna ústredná dvojica na plagát. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

K dvojke som sa dostal prostredníctvom kina bez predošlej znalosti prvej časti (čo mimochodom nie je vôbec žiadna prekážka) a poviem vám, tak dobre som sa už dlho nezasmial. Skvelé herecké obsadenie, od známe po menej známe tváre, no predovšetkým všetci do jedného skutočne sympaticky pôsobiaci blázni. Vtip strieda vtip a vy sa vynikajúco bavíte, skutočne odporúčam. Hurá na prvý diel! ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Nebavilo. V jedničce těšili všichni okolo (Colin Farrell, Kevin Spacey, Jennifer Aniston), jen ne ústřední trojice zoufalých-zaměstnaných. Časy se bohužel nemění, i když by někdy měly. Našlápnuto má tahle přisprostlá taškařice v některých pasážích docela slušně, ale často je to jen uječené, lajdácké, překecané a postrádající na řadě míst timing. Trojice moulů se rozhodne podnikat na vlastní pěst a vytasí s revolučním sprchovým vynálezem, brzy však narazí na ryzího obchodního ducha 21. století ze strany velkých byznys-zvířat. Nečekám žádné sofistikované hrdiny, jenže tihle tři se projevují vyloženě retardovaně, jejich kroky jsou za hranou, až přestávají být vtipné, místy spíš neúnosné. Neoblíbil jsem si je v prvním díle, neoblíbím si je ani tentokrát. Improvizace je místy na škodu, při natáčení to ale asi byla sranda. Na plátno se ovšem příliš nedostala. Trojku prosím ne!! ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní, ale jedničku této neotřelé komedie jsem viděl poměrně nedávno a pokud to srovnám, u dvojky jsem se bavil o něco více. Obsazení dále naboptnalo a to ne nějakými béčkovými herci. Tady se jede první liga v podobě oscarového Christophhera Waltze, který opět dokázal, že je velice univerzální herec a zahraje takřka cokoliv a správně švihlého Chrise Pinea. Hlavní trojice opět nešetří s počtem absurdních situací a ačkoliv se sází na, vesměs přitroublé, gagy, na mě to kupodivu fungovalo a poměrně často jsem se smál. A co se si pamatuji, tak i více, než u právě u prvního filmu. A když už se to nějaké nové komedii povede, má u mě rozhodně velké plus. PS : Neskutečně jsem byl potěšen z návratu Jennifer Aniston a hlavně Kevina Spaceyho...80% ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (24)

  • Keď sú traja hlavní hrdinovia v kancelárii a hádajú sa o „únose“, v záberoch možno vidieť schému Shower Buddy na vrchu stola v tvare USS Enterprise. Ide o poctu Chrisovi Pineovi (Rex), ktorý si zahral v troch filmoch Star Trek. (Arsenal83)
  • Ve scéně v baru, kde se hlavní hrdinové radí s Jonesem (Jamie Foxx), vyzvou Jonese, aby vrátil Kurtovi (Jason Sudeikis) hodinky. Jones je nevrátí, ale v následujícím záběru je už na ruce nemá. (Pyron)

Súvisiace novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (viac)

Reklama

Reklama