Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si tvrdiť že asi najlepší film z prostredia futbalových chuligánov (dalo by sa polemizovať ešte o Green street hooligans), ktorému dávam plný počet aj za skvelý domáci nachos ktorý nám pripravil k spoločnému filmovému večeru synovec, ktorý sa zastavil na prázdniny. Žarij síce nemusel skončiť rukou moslimského dílera drog ale mohol si podať bonzáka britvu a to mohlo vyvolať agresívnu reakciu policajtov v závere, ale ani táto zápletka nebola zlá a aj keď chýbalo o niečo viac diania zo štadiónov, v dnešnej dobe sa hooligans už dávno realizujú predovšetkým mimo nich. CSKA, Spartak, Dynamo Moskva či Zenit Petrohrad, vrchol tvrdého jadra z Ruska tam bol a nápadité bolo aj to ako polícia s tým ako sú hools organizovaný zaostáva. Keď však dojde na lámanie chleba technika je na strane, v tomto filme "astranautov", v našich krajinách korytnačiek... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Štyria kamaráti, štyri rôzne profesie a jedna spoločná záľuba - hromadné bitky týkajúce sa futbalu a ich milovaného futbalového tímu. Všetko sa však pokazí, keď v jeden deň už nie je bitka len "okolo futbola". Nájde sa tu aj trocha romantiky, čisté priateľstvo a zákerná zrada. To všetko stačí na peknú nadpriemernú drámičku. Príjemné prekvapenie. 75/100 ()

Reklama

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Tak rusáci teda nic moc. Není mi moc jasný, jak nás tenhle národ primitivů mohl 40 let okupovat... Jeden jantar vedle druhýho a druhej vedle třetího. Jasný, chuligáni sou po celým Světě, ale rusáci jsou vyhlášený tím, že u nich se to bere hrozně vážně. Upřemně nemám nic proti tomu, když se dvě partu vylízanců domluvěj bitku mimo staďák, aspoň nedělaj bordel. Proč to ale dělaj někde v městkým parku? Kdyby si to dali někde na louce, každýmu by to bylo šumák. Nicméně film nemá v podstatě vůbec žádnej příběh, žádný napětí. Občas se tam servou, ale nic co bych si zapamatoval. O životě ruských hooligans sem se toho tedy moc nedozvěděl. Nazdarovje jelita! ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době jsem opravdu oslněn filmem. Hooligans. Chlapi sobě. Věrnost. Loajalita. Neprůstřelné přátelství, krom kulky "žena" - jako vždy. Jednoduchý příběh s jednoduchostí podaný. Opravdový. Realistický. Naturální. Šťavnatý. Zvířecí. V porovnání s hooligans filmy: svou pravostí přesahuje Green street hooligans, tak pro mě špička. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ruskí Hooligans sú krásne aktuálni, uveriteľní, snažia sa tam mať poučenie a varovanie na takom normálnom základe. Aj keď po dobrom rozbehu v jadre film nie je príliš výrazný a príbeh lásky je celkom klasický a chýbajú tomu pamätné momenty, či niečo ako extra zaujímavý soundtrack, tak som sa celkom bavil. S dejom sa dalo určite ešte pohrať, ale aj tak som bol fascinovaní, ako občas prišli skupiny policajtov rýchlo na miesto, našťastie ukázali aj zlyhania. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (7)

  • Ve vedlejších rolích se objevili bývalí skuteční chuligáni. (FCBLFC)
  • Ruský zpěvák Feduk, jehož píseň hraje při závěrečných titulcích, a je zároveň ústřední písní soundtracku, se k natáčení dostal čirou náhodou. Jeho kamarád ho pozval na natáčení davových scén v kotli, kde se potkal s producentem a dohodli se na spolupráci. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama