Reklama

Reklama

Úspešný právnik Hank Palmer (Robert Downey Jr.) dostane správu o tom, že zomrela jeho matka. Z veľkomesta sa preto vracia po dlhej dobe naspäť domov, kde prežil detstvo a kde dodnes žije aj jeho odcudzený otec, dlhoročný malomestský sudca Joseph Palmer (Robert Duvall). Ten je podozrivý zo spáchania vraždy. Palmer sa rozhodne, že aj napriek komplikovanému vzťahu s otcom zistí pravdu a v priebehu pátrania obnovuje spojenie s rodinou, od ktorej pred rokmi odišiel. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (577)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Některý věci jsou pro mě naprosto nepochopitelný. Jak je možný, že je k dispozici docela zajímavej příběh a k tomu hodně silná herecká sestava a někdo z toho ve finále uplácá takovou sračku, která by byla vhodná snad jako epizoda do nějaký telenovely? Patrně pan režisér, kterej má jinak na kontě samý komedie, dramata prostě neumí. Tohle je bohužel totálně nevyužitej potenciál. Jinak z toho filmu ani nebylo jasný, jestli Robert Duvall toho cyklozmrda teda přejel, nebo ne. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Nevím, co to se mnou je.“ – „Osobní zaujetí klienty, kteří ti vkládají životy do tvých rukou. To přejde, věř mi.“ Soudce je docela dost nevyrovnaný film. V humorných scénách mile překvapí nadhledem, odlehčením a hláškami, stejně tak je vcelku silný v pasážích ze soudní síně, tedy až na konec (nejvíc se mi líbilo vybírání poroty) Avšak ve všech těch vážných rodinných scénách (stejně tak i romantických) je dost mdlý, předvídatelný, plný klišé. A tak se střídají povedené a slabé momenty, až přijde výše zmíněný závěr (myslím ten skutečný, ne tu nastavovanou a mazlavou kaši, která následovala po skončení procesu), jenž by mohl být i emočně docela silný, nebýt té do očí bijící snahy diváka maximálně dojmout, to už bylo opravdu přes čáru (a samozřejmě žalobce, soudce i celý sál poslouchá bez přerušení, ehm). Ve výsledku je to tak pouze na lepší 3*. „Lauren, myslím, že bych tě měl trochu připravit na setkání s dědou Palmerem. Protože on není jako děda Schnider, děda Schnider je hodný, možná tě bere na zmrzlinu, možná ti čte. Děda Palmer nic takového nedělá. Když ho poprosíš, aby ti četl, nejspíš po tobě hodí knížku.“ ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou prednosťou tohto filmu je myslím, jeho herecké obsadenie, ktorému kraľujú hneď dvaja Robertovia. Práve strhujúce výkony obidvoch spomínaných pánov totiž posunuli moje hodnotenie tohto filmu z kolónky priemerný do kolónky mierny napriemer. Samotný námet filmu nie je zlý ale mám pocit, že scenárista sa príliš rozpísal a potom sa nemožno réžii čudovať, že miestami vznikali hluché a zbytočné pasáže, ktoré film zbytočne naťahujú. Mne osobne síce jeho dĺžka neprekážala, ale zároveň som si vedomá, že pár prestrihaných scén by tomu dodalo väčší šmrnc a potom by to bola vzťahová dráma ako sa patrí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Až prekvapivo dobré. Príbehovo silné, zaujímavé a pútavé, obzvláštne keď je tu taký vynikajúci casting. Emócie sa s plátna nasilu nevylievajú, čo je veľké plus, ale ani nechýbajú, o to sa zas postaral Thomas Newman s jeho hudbou. Ako je zvykom v Iron Manovkách, Downey väčšiu časť zastrešuje svojou charizmou, ale aj vedľajšie postavy si pri ňom dokážu ukrojiť svoj kúsok v príbehu a v samotnom závere zaujímavo rozdať karty (perfektný Billy Bob Thorton). 89% - 4* ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Režisér - Dobkin, je tvorcom komédii, drámy nie sú jeho parketou, pričom, ak sa bude viacej snažiť, môže rovnako dobre zvládať - obidva žánre, mieša tu vzťah otca / syna, ktorí sú si navzájom odcudzení, kde sa pritrafí nepríjemná situácia zo strany otca ( Omylom, či naschvál zrazí a usmrtí človeka, ktorého pred 20. rokmi poslal do chládku za vraždu, teraz je ten chlap vonku, natrafia na seba v obchode, staré rany sa nezahojili... ), vlastne tých nepríjemných situácii je viac, zomrela mu žena. Otec je SUDCA, a to už úctihodných 42. rokov, má rakovinu. Syn prichádza kvôli pohrebu matky, a tak sa zdrží, do toho vojde tento incident. Syn je právnik, ktorý bude obhajovať otca. Tak najprv : vzťahy : otec / syn VERSUS klient / obhajca, mieša sa to spolu, a tak ani na jedno - nie je potrebný čas, zdalo sa mi, že snímok sa chce v prvom rade sústrediť na ich komplikovaný - medziľudský vzťah. keď si k sebe nájdu pochopenie a úctu, po tých premrhaných rokov, kedy ani nevedel, že má vnučku, možno aj vedel, ale ešte ju nikdy v živote nevidel ! Film má dvoch výborných hercov: Veterána a Iron Mana. Robert Duvall predvádza fantastický výkon, má dostatok skúseností s rôznymi režisérmi, David Dobkin patrí medzi tých slabších. Robert Downey Jr. , má zaujímavú minulosť, ako jeho postava, z ktorej sa poučil a dokázal sa postaviť pevnými nohami späť na Zem, Bobovi - viac svedčia charakterné úlohy, ako klasické - výplachy mozgu, tiež uznávam jeho výkon. Kamera - J. Kamiňski, Spielbergov - dvorný kameraman, zakotvil mimo klasický prístav ? Hm... to je len na prospech veci, nejaká úžasná práca kamery - nie je, asi len pri záberoch tornáda, či prezeraní si archívnych záberov. Zhrniem to tak, že je trestuhodne nevyužitý potenciál, ktorý pri 2. a pol hodiny - občas kríva, slabšia réžia, ktorá nevie, čo skôr, dvaja výborní Róbertovia, zaujímavá téma. Len toto všetko je na pol plyne, nedotiahnuté... ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (21)

  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)
  • Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není. (Sevcik)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama