Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorej neustále ubližuje zlá macocha a jej rozmaznaná dcéra Marfa. A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci.  V lese sa však, nasťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak  ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (1 049)

GilEstel 

všetky recenzie používateľa

Ono udělat si za komančů prdel ze soudruhů ze SSSR, nebylo nic snadného. Tam šlo prostě o kejhák. Když ale Ivan udělal karikaturu sebe samého, nebylo divu, že nadšené ovace na sebe nenechaly dlouho čekat. Ta pohádka je tak připitoměle trhlá, až je z toho obrovská sranda. No a dobový český dabing tu frašku vyšperkoval k úplné dokonalosti. Z průměrné v Rusku dávno zapomenuté pohádky se tak v Česku stala kultovní záležitost, která funguje dodnes a nemůže chybět v pravidelné filmové nabídce závěru roku. A Ivan nechápe. Ivan se diví. On neví, že se mu smějeme. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

NASTĚNKU CHCI ZA ŽENU...... /// Tady snad nemá smysl pro nás, ,,Husákovi" děti co dodávat... . Musím upozornit, že 5.1 zvuk (nově vytvořen pro DVD!) ocení zejména obdivovatelé Marfuščina ,,loupání" ořechů. Uchu lahodící pasáž očekávejte taktéž, když chuďinka čeká v lese na Mrazíka a ,,papá". ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

« Bývam alergický na totálny filmový nevkus, a nemôžem si normálne pomôcť, ale toto je jeden z nich ! » 『 Nejako som sa premohol, ba ani neviem ako, keď som sa z čista-jasna rozhodol, že „prehodnotím” pôvodne ohodnotený odpad, veď to som musel byť nadrogovaný, že som napálil takú krutú známku, a čuduj sa svete, ono sa to nakoniec vyšvihlo až na jednu hviezdičku, ktorá nie je extra vzdialená od, no už viete, od čoho ? 』Zo všetkých postáv mi prišla najnormálnejšia iba Nástenka, ktorá bola extrémne ponižovaná, utlačovaná, šikanovaná, ba aj vyhnaná od svojej brutálne zlej Macochy, s ktorou bola Marfuška ! Ešte predtým stretla zženštilého, narcistického mladíka Ivana, ktorý bol až doteraz samoľúby, a tak ho čarodejník premenil na medveďa. Musel vykonať dobrý skutok, aby sa dostal do normálneho stavu. Taktiež som mal čo dočinenia so škaredou Babou-Jagou, ktorú Ivan prekabátil, či prídu banditi, ktorí dostanú dva-krát výprask ! Zo spomínaných rozprávkových charakterov bol najviac cool - Dedo Mrázik, a s príchodom jeho prvej sekvencie, ma film Alexandra Roua začal trochu viac zaujímať, ale nebolo to nič svetoborné. _ Nerozumiem, čo všetci vidíte na tomto neznesiteľnom nepodarku ? Prosím vás, prezraďte mi jeho plytké tajomstvo... ? ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Je to dobrá pohádka, ale především v první polovině, která mně přijde o hodně originálnější a zbavená předvídatelnosti. Druhá polovina už je znatelně slabší. Až moc strojově se vše spojí v násilný happy end. Písničky, překlad a dabing nemají daleko k dokonalosti, ale i v původním znění by to možná bylo zajímavější pro srovnání s českým dabingem. Na tuhle pohádku prostě musí být nálada. Je už dost ohraná a místy nesnesitelná. 50% ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně kultovní pohádka, jejichž hlášky používáme dodnes. Mrazík je zároveň jedinou pozitivní věcí na tehdejším Sovětském svazu (dle mého názoru). Ale přes můj velký odpor k Rusku (včetně SSSR) nemohu v této pohádce snést odporný kýč rusáckých tradic, hlavně co se týče struktury ardhitektury a kýčovitých ruských hadrů, co mají herci neherci na sobě! ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (56)

  • Černý kocour baby Jagy (Georgij Milljar) má v chaloupce zelené oči, před domem Mrazíka (Alexandr Chvylja) má ale levé oko do oranžové barvy, načež uvnitř je opět zelené. (ricky4)
  • Rozprávka sa spočiatku stretla len s vlažným ohlasom. Filmová legenda sa z nej stala až postupom rokov a dodnes je vo svete oveľa populárnejšia ako v krajine svojho vzniku. (Raccoon.city)
  • Český dabér Ivana (Eduard Izotov), Josef Zíma, se při dabování přeřekl, když v jedné scéně zvolal: „Nástěnko!“ Proti jeho vůli tam však režisér roztomilý omyl ponechal. (johnny01)

Reklama

Reklama