Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorej neustále ubližuje zlá macocha a jej rozmaznaná dcéra Marfa. A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci.  V lese sa však, nasťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak  ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (1 048)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Až pokiaľ som si neotvoril imdb.com, myslel som si, že som iný a že zmysel tejto rozprávky a jej úžasnosť mi preteká pomedzi prsty. Teraz som spokojný a chápem prečo sa mi tak nepáčila. A oprávnene. Nechutní, slizkí herci, strašná kamera a tie úbohé kostýmy sú len zlomok toho, čo mi vadí. Naozaj nechápem ten rozdiel v hodnoteniach, ale to bude asi spoločnosťou. To, že na tom ulietávali naši rodičia, pochopím. Ale ako to môže držať aj súčasnú generáciu mi znova uniká. Nevadí, 'Morozko' je shit a stojím si za tým! 30%. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Nebudu lhát, něco z té ruské estetiky absolutní přeplácanosti se na mně přichytilo. Nevím, jestli za to může explicitně Mrazík nebo něco jiného. Každopádně ty zdobené čelenky, vyšívané šaty, ta krabice s "drahokamy", megadlouhé copy, no někde v mém nitru jsou tyto obrazy pevně usazeny. A ještě nezapomenout, že tam je spousta březových lesů a na to já taky trpím. ()

Reklama

Melies 

všetky recenzie používateľa

2 / 10 Čakal som všeličo, ale toto... tak toto skutočne nie! Namiesto kultovej vianočnej klasiky som bol svedkom tej najkŕčovitejšej zábavy pod slnkom - Medveď Ivan vo mne namiesto súcitu vyvolával pohŕdanie ľudskou rasou, vtieravú Nastenku som mal sto chutí holými rukami zahrdúsiť (stavím sa, že by mi za to ešte zo slušnosti poďakovala) a jej famíliu eskortovať na Sibír. Rozprávky zbožňujem, ale Mrázik ide úplne mimo mňa - a verte mi, samého ma to mrzí. Problém je zrejme v tom, že som to prvý krát videl ako plnoletý a jeho sledovanie tak vo mne nevyvoláva príjemné spomienky na bezstarostné detstvo, ako u mnohých odrastenejších užívateľov. Škoda, vidieť to desať, pätnásť rokov dozadu, mohlo ísť o ďalší nezabudnuteľný filmový zážitok, ktorý by som mohol pozerať zas a znova a vždy by mi na tvári vykúzlil úprimný úsmev. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Každá krajina na svete, má svoje národné rozprávky, ktoré si púšťajú vo významné dni a pre každého majú veľkú emocionálnu hodnotu, pretože to tak funguje po niekoľko generácií. Avšak sú rozprávky, ktoré prekročia aj hranice svojej stvoriteľskej krajiny a stanú sa fenoménom a to je presne Mrázik. Na otázku, akú rozprávku pozná takmer celý svet, má Mrázik jasnú odpoveď. Najslávnejšia rozprávka všetkých čias, ktorá neoddeliteľne patrí k Vianočným sviatkom, rovnako ako kapor, stromček alebo rodinná idylka. Jeden nafúkaný Ivan čo sa vydá do sveta, stretne ženu (no ženu, vtedy skôr ešte dieťa, predstaviteľke Nastenky bolo iba 15 rokov), zamiluje sa a dôjde si pre ňu napríklad až na koniec sveta. Legenda medzi legendami, ktorú najskôr už nikdy nič neprekoná. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Ano, někdo může namítnout, že ho viděl už snad 20x. Ano, někdo může namítnout, že jsou v této pohádce určité nelogické návaznosti. Ano, někdo může namítnout, že herecké výkony jsou naivně pitomoučké ... Sakra, o čem to tady melu? Vždyť je to Mrazík!!! A Mrazíkovi prostě nejde dát nic jiného, než 5 hvězdiček nepodmíněně! Už jen za ten skvělý dabing si je plně zaslouží. "Před naší, za naší, cesta má ať nepráší, hej ...." ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (56)

  • Keď Ivan (Eduard Izotov) vyhodí banditom budzogáne, je vidieť, ako sa jeden obtrie o list stromu tak, že je zrejmé, že niekto ich hádzal zhora a scéna bola následne pretočená pospiatky. (BaffoSK)

Reklama

Reklama