Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(viac)

Recenzie (125)

Han22 

všetky recenzie používateľa

Go Go Power Rangers? Ano, jediná podobná záležitost s obřími roboty jsou Strážci vesmíru a tohle těmi efekty není zas tak daleko. Papundeklové kulisy, příšerní herci, příběh vybrakovaný z karate filmů, sci-fi svět o kterém se nic nedovíme a skoro hodinu se nic neděje. Jenže pak začne souboj dvou mechů plný řetězových pil, raket, laserů, transformování, který pokračuje ve vesmíru a vrcholí brutální bitvou pilotů. A já sedím před obrazovkou, je mi zas dvanáct a koukám na to s otevřenou pusou a nadšením v očích. Závěrečné sportovní gesto bylo celkem nečekané, ale silné. Zkrátka za ten konec míň jak tři nedám. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Po třech výborných (a minimálně v jednom případě kultovním) hororech, se Gordon rozhodl zabrousit do akčního sci-fi... A dle mého to nebylo nejšťastnější rozhodnutí... Robot Jox je silně podprůměrný film, s více než směšným dějem, extrémně topornými herci a s dost neuměle udělanými souboji robotů, které na druhé straně mají své neopakovatelně naivní kouzlo a jen díky tomu dám tomuto kousku dva body... Možná, kdybych viděl film v devadesátých letech, hodnotil bych z nostalgie více, leč, nestalo se... Takže za dva... ()

Reklama

Dallas 

všetky recenzie používateľa

No teda som aj zabudol, že tento film existuje. Pritom som ho ako malý chlapec videl na páske 30x. Dnes už na mňa v dobe transformérov toto staré skrípanie železa, vôňa zhoreného paliva alebo vystrlená obria kovová ruka nepôsobia takým silným dojmom ako vtedy. No ale vtedy to bola bomba a dodnes sa pamätám ako mi otec doniesol ako darček túto vhsku s mne oči zažiarili tak silno, že Matsumotova tajná zbraň bola oproti tomu už hasnúca diódka. Vtedy by to bolo určite za 5*, ale dnes tomu dám slušné 3*. 65% ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,NIET PO BOJI POKIAĽ NIE JE VÍŤAZ." ,,HOVORÍŠ AKO TÍ ĽUDIA ZO SKÚMAVIEK." __ ,,Robot Jox" hodnotím objektívne, pretože v mojom prípade sa nejedná o nostalgiu ani detský kult a dokonca som ani nikdy neholdoval ,,Transformers" , takže s čistým svedomím môžem vyhlásiť: Ide o veľmi slabý počin, ktorému jeho súčasný 62% kredit nadhodnocujú iba dosiaľ nedozretí a nenávratne stratenými časmi sústavne opíjajúci sa užívatelia. Vo svojom jadre otrepaná zápletka o ,,zrade, láske a pomste" (a uzmierení sa) je v rade aspektov prakticky nefunkčná, čomu odpovedá všeobecne slabšie hodnotená prostredná tretina. Technická stránka je úsmevná z dvoch hľadísk. Predovšetkým rok 2091 (kedy sa podľa môjho postrehu dej odohráva) je iba upgradom konca 80. rokov s pevnými telefónnymi linkami a analógovým vysielaným ako dokladá jedna z TV obrazoviek, vrátane vtedajšej politickej situácie súperenia dvoch superveľmoci, čo sa úplne zbytočne prenesie aj do vesmíru. Potom sú tu ešte animatronické efekty, ktoré pôsobia o dekádu staršie (hoci v ,,Robocopovi" boli na rovnakej úrovni), zároveň mi však neprekážajú a takúto ručnú prácu si vždy veľmi rád pozriem, čo bolo aj dôvodom, prečo som filmu venoval hodinu a pol svojho života. Dôvodom prečo si dnes pozrieť ,,Robot Jox" preto vidím iba v čisto špecifických dôvodoch, inak sa jedná o premárnený čas. A pre tých, čo si pýtajú neviem aký (ne)CGI remake: Držiac sa svojho rámca, pochybujem, že by mal vo výsledku vyššie kvality ako ,,Pacific Rim 2". Naozaj to chcete? (1268. hodnotenie, 112. komentár k filmu) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,272,977Tržby Celosvetovo $-║ Začiatok a koniec filmu, keď príde na súboje robotov je fajn, len škoda že to čo sa deje medzitým je strašná latexová vata, k tomu na rok vzniku 1990 je to celé nehorázne céčkové spracovanie. /50%/ ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama