Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(viac)

Recenzie (125)

Rodney McKay 

všetky recenzie používateľa

Nedávno jsem se x letech podíval znova na Robot Jox, chtěl jsem se trochu vrátit do dob, kdy jsem si tohle půjčoval ve videopůjčovně. Bohůžel teď po letech to bylo mírné rozčarování, kde jsem si vlastně uvědomil, že film je absolutně o ničem, bez špetky nějaké zápletky či děje. Ale pořád v tom vidím poměrně zdařilou vizi postapokalyptyckého světa, která kdo ví, se i v budoucnu může stát skutečností. ()

foundation 

všetky recenzie používateľa

Opat jeden z filmov pri ktorom je moje hodnotenie vysoko ovplyvnene spomienkami na detstvo ked Robot Jox a jeho ,,sofer,, Achilles :D zvadzali boje so svojim protivnikom a pilotom stroja konfederacie Alexandrom. Vtedy sa mi zdali herecke vykony, triky a vobec cely film absolutne famozny. Prave vcera isiel znova na MGM a tuto prilezitost som si nenechal ujst. A je jasne ze som teraz som ho vnimal uz trochu inak. Objektivne by som musel dat filmu nieco okolo 60 percent, naozaj je to ten uz ten hlbsi priemer ale prosta a jednoducha skutocnost ze ako maly som ho miloval mi nedava na vyber a davam presvedcive 4. Niektore sceny dokonca ostali vyborne aj po tych 15 stich rokov ako napriklad zaverecna bitka medzi Achilom a Alexandrom. Myslim tu ktora nasledovala az po zniceni robotov :D No a posledna scena pred bliknutim ciernej obrazovky s titulkami mi zostane vryta v pamati navzdy. A napriklad ja som si tento film do suvislosti s Transformerami nikdy nedaval aj ked so vtedy frcal aj na nich. Klasika klasikovata. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem fajn scifi... I když jsem v Geminově rozsahu ročníku narození, a Transformera jsem opravdu moc chtěl najít pod stromečkem (a taky našel, hned tři v jednom roce), tak tohle mě minulo a je škoda, že to minutí netrvalo napořád. Hrozná hovadina s klišé typickými pro všechny akčňáky, kde se dva borci nahánějí celý film, aby na konci ten hodný těsně s odřenýma čelistma vyhrál. Jenomže tady navíc v amatérsky vizuálně zpracované taškařici v chodících robohračkách, ke kterým jezdí rozhodčí v pruhovaných dresech (a aby se to nepletlo, i soudci tu nosí pruhované, jak muklové). Ta zmínka o nukleární katastrofě neznamená vůbec nic, a kromě podoby s famfrpálem - hřištěm nic, co by se dalo pamatovat. Měli aspoň svlíknout A-M Johnson, tehdy bylo na co koukat. ()

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Krásný béčko v zajímavě situované budoucnosti. Budoucnost je jenom nastíněná a děj se točí kolem zápasů samotných. Graham to táhne s přehledem. A celý film má ještě nádech osmedesátek se všema plusama a záporama. Plusů je u mě víc. Tyhle filmy miluju. -"I'm gonna get in this thing and I'm gonna kick - your - ass!" ()

xzajox 

všetky recenzie používateľa

V mojom hodnotení nezaváži nostalgia, pretože som film v detstve nevidel (možno škoda). Zaváži však obľuba v robotoch a vo svete BattleTech. Robot Jox je mu nanešťastie iba podobný, no nevadí. Roboti vyzerajú veľmi dobre, aj keď sú strašne ťažkopádní a pomalí. V tej dobe ich mohli animovať len dvomi spôsobmi: Stop-motion, alebo dať človeka do kostýmu (to by vyzeralo asi tak trápne, ako roboti v Power Rangers). Myslím, že vybrali to menšie zlo. Film je B-čko, čo je vidieť na hercoch aj kulisách. Scenár mal tiež zopár nedostatkov, no toto som tak nejako prehliadal. Veľmi ma tu bavila nápaditosť vtedy ešte nezaplneného sci-fi sveta: zbrane, výcvik Tubies či transformácie robotov. Malo to niečo do seba a celkom ma to bavilo. V duši mi však stále zostáva nezaplnené miesto, ktoré túži po poriadnom stvárnení sveta BattleTech, alebo podobného. Môžu to béčkovito zbabrať (intro k hre Mechwarrior 4), alebo urobiť riadny blockbuster, ktorý si rád pozriem aj o ďalších 20 rokov. Toto nebolo zlé, ale jedenkrát stačí. 60% - 3* ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama