Reklama

Reklama

Kostený tomahawk

  • Slovensko Krvavý tomahavk (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Divoký západ. Mestečko Bright Hope, stojace uprostred ničoho, zatiaľ z ospalosti vytrhávali iba lúpežné prepadnutia. Túto idylu však veľmi rázne utnú príslušníci indiánskeho kmeňa, ktorí unesú pôvabnú Samanthu (Lili Simmonsová), manželku Arthura O´Dwayera (Patrick Wilson). Nejde totiž o kmeň tradičný, ale jaskynný a kanibalský. A tiež veľmi vyhladnutý... Miestni muži na čele so šerifom Franklinom Huntom (Kurt Russell) a pištoľníkom Brooderom (Matthew Fox) dajú dokopy improvizovanú záchrannú výpravu, ktorá musí za každú cenu Samanthu vyslobodiť skôr, než si na nej divosi začnú pochutnávať. Krutosť ich protivníkov je však oveľa väčšia, než si kto dokázal predstaviť, a ich misia sa ocitá v čoraz väčšom ohrození. Pátranie po unesenej žene odhaľuje šokujúci svet jaskynných ľudí - kanibalských troglodytov, ktorý je plný nečakaného a ohromujúceho násilia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (733)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jedného dňa, nečakane z večera do rána, zmizne z budovy šerifa Hunta štvorica ľudí. Okrem jedného z väzňov sa medzi nezvestnými nachádza aj manželka pána Arthura O'Dwyera, ktorá je v malom mestečku Bright Hope jedinou lekárkou. Keď sa daná udalosť objasní, ako únos z radov kmeňa ľudožrútov, neostáva miestnemu mužovi zákona v doprovode O'Dwyera a dvoch spoločníkov nič iné, ako podniknúť záchrannú akciu. Vstúpiť však do teritória týchto bezcitných, ľudských tvorov za účelom splnenia svojej úlohy, bude náročnejšie ako sa pôvodne domnievali. Luxusné herecké obsadenie či vysoká kvalita spracovania snímku sľubuje divákovi zážitok na ktorý len tak ľahko nezabudne. Musím uznať, že sa mu to z časti vďaka jednoduchému príbehu aj darí. Jedinou vítkou sa tak môže stať pomerne dlhočizná stopáž, ktorá sa z môjho pohľadu nevyhla hluchým pasážam. "Bone Tomahawk" mohol byť kľudne o dvadsať minút kratší. Kto dúfa v krvavé jatka, môže zabudnúť. Veľa som si sľuboval od záverečných minút, ktoré v konečnom dôsledku v určitých momentoch vďaka dvom, trom gore záberom (obzvlášť jednému, ktorý sa bude fanúšikom hororu veľmi páčiť) vynahradili mnohé "zameškané", no taktiež musím jedným dychom dodať, že sa tvorcovia nevyhli určitému "kroku", kedy to mierne prepískli, takže celý tento výtvor z konečného hľadiska vidím niekde na úrovni - 65% ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Na levnou budgetovku má Bone Tomahawk tedy vskutku skvostné obsazení. Navrátivší se Kurt Russell, můj oblíbený Patrick Wilson a po dlouhé době i Matthew Fox navíc ve velkých rolích! Stejně jsem ale žádnou střílečku nečekal. Prostřední akt mi vlastně nepřišel tolik záživný a je jasné, že procházka pustinou byla levná záležitost, ale možná bych tam přecijen trošku krátil. Ovšem závěrečný akt vše vynahrazuje a jasně symbolizuje jakýsi nepřiznaný prequel k Osmi hrozným, ovšem jaká jatka si dovolil pan Zahler si prosím nedovolil ani Tarantino. Opravdu si upřímně vůbec nepamatuji, kdy jsem tolik odvrátil zrak od naturalistické a zároveň nechutné scény v jeskyni. Možná to i režisér trošku přehnal, nicméně to nic nemění na tom, že posledních cca 20-25 minut jsem ani nedutal a vychutnával. Otázka jestli to ospravedlní minimálně 40 minut vaty, ale to nechám na vás...7/10 ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Kurt Russel se po natočení Osmi hrozných neoholil, naopak se nechal zarůst ještě trochu víc a pustil se do dalšího westernu. Akorát nedozírné sněhové pláně už nechal nedozírnými sněhovými pláněmi a vyměnil je za sluncem rozpálené prašné skály, snad aby si prohřál kosti (a vlastně taky skalp). Přál bych mu to snad i kdyby nevznikl výborný film, jenže on vznikl. Skvěle odvyprávěný film se zajímavými postavami, k nimž opravdu přilnete, který celou dobu jen tak ťuká, naznačuje, záměrně neukazuje vše a spoléhá hlavně na dialogy, aby se v závěru doslova utrhl a chudáka diváka přikovaného k pohovce do ní ještě víc zamáčkl. Odvážně originální snímek. Pokud znáte třeba Plíživý měsíc a líbil se vám, určitě neváhejte a podívejte se. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Šestáková braková historka natočená v rozvláčném, a tudíž nudném tempu, která si neláme hlavu s logikou a směřuje k blboučkému finále. Brutální úvod a zhruba prvních 20 minut přitom vypadá velmi nadějně a zdá se, že je to expozice k atmosférickému syrovému filmu, který vybočuje ze zaběhaných škatulek. Jenže od přepadení a únosu ve vylidněném městečku to už ztrácí a neúprosně klesá hloub a hloub. Podivné anachronické dialogy spíš ruší, jako by se takdy Zahler inspiroval lehce Tarantinem. Největší záhadou je mi, proč nakonec dávám dvě hvězdičky, když v druhé polovině jsem už nefalšovaně trpěl. Možná mě ovlivnily ty nadšené komentáře a vysoká hodnocení mých oblíbených. Nu což, jednou se sejdeme a až je budu stahovat z kůže na pomalém ohni, vysvětlí mi, v čem spočívala chytrost filmu a jeho zábavnost. Celkový dojem: 30 %. Vzpomínám si na kanibalský western, který po mém soudu Zahlera spolehlivě převálcoval. Byli to Dravci z r. 1999, a to přitom Bird nebyla žádná vůdčí režisérská osobnost. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Odpoveď na vašu otázku je 116..." Westernov mnoho nevzniká a tento spadá do kategórie tých menej typických ako z poslednej doby napr. Ztracené alebo The Homesman s T. Lee Jonesom. Bone Tomahawk je pre mňa najlepší western od Tarantinovho Djanga a Kurt Rusell tak dobre obsadený nebol už roky. Príbeh začína pozvoľna, režisér sa neunáhlil a diváka dokáže poriadne navnadiť, pretože o zvláštnom indiánskom kmeni nevedia ani indiáni z iných kmeňov. Prostredná časť filmu sa venuje pátraniu, vzájomnému spoznávaniu a rozboru postáv. Keď konečne v závere tajomní indiáni udrú, má to neskutočné grády a vlastne celý záver je maximálne napínavý i krvavo drsný. K. Russell sa držal fakt statočne. najdrsnejšia scéna filmu je len pre silnejšie povahy a určite si ju nepomýlite so žiadnou inou. I kvôli nej chápem to zaradenie do žánru horor. Postava P. Wilsona je dobre napísaná i zahraná. Odhodlanie nepozná hranice... Teším sa na vydanie blueray a rád si pozriem film v max. kvalite. 90%. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (16)

  • Arthur O'Dwyer (Patrick Wilson) má celý film zraněnou pravou nohu. Avšak na konci filmu, kde opouští jeskyni a jde přes ornament z kamení, má zraněnou levou. (Mol)

Súvisiace novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (viac)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (viac)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (viac)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (viac)

Reklama

Reklama