Reklama

Reklama

Dvaja policajti

  • Československo Dvaja ničomníci (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill a Bud Spencer nepatria k tým najšikovnejším ľuďom pod slnkom, nevedia si nájsť poriadnu prácu a stíha ich jeden neúspech za druhým. Čo sa však nestane? Keď nastúpia do radov miamského policajného zboru, stanú sa z nich poctiví superpolicajti, ktorí sa so žiadnym kriminálnikom dlho nebabrú. Ich hlavným cieľom je zastaviť výčiny pouličných gangov a tínedžerských gangstrov, vedených Geronimom, mladíkom odetým v indiánskych šatách s insígniami bojovníka. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Film sa s návštevnosťou 3,870,000 divákov stal najnavštevovanejším talianskym filmom v československých kinách v rokoch až do roku 1989, kedy bol rekord prekonaný. (Raccoon.city)
  • V druhej polovici filmu si Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) idú vybaviť účty s najatým gangom chuligánov na štadión Orange Bowl. Tento štadión bol postavený v roku 1937, takže v období natáčania filmu oslavoval 40. výročie svojej existencie a toho času mal kapacitu pre vyše 80 000 divákov. Štadión sa objavil aj vo filme Superpolicajt (1980), v ktorom si taktiež zahral Terence Hill; a neskôr aj vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív (1994). V roku 2005 bol poškodený hurikánom Wilma a hoci škody boli opravené, nakoniec sa o tri roky neskôr rozhodlo o jeho zbúraní, aby na jeho mieste vyrástol modernejší štadión. (AxelWers)
  • V USA se film dočkal premiéry až na přelomu let 1979/1980 a byl zkrácen asi o 17 minut. (Jorge87)
  • Ve scéně v bufetu Matt (Terence Hill) pronese, že se narodil v Itálii v Benátkách. Představitel postavy Hill se v Benátkách skutečně narodil. (GreatestFan)
  • Téměř celý film je natočen v Miami, výjimkou je scéna v bowlingové herně, která byla natáčena v Itálii. (NiaWolf)

Reklama

Reklama