Reklama

Reklama

Old Firehand

  • Česko Old Firehand (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Winnetoua a jeho sestru Nšo-či na ceste pohraničím prepadne banda pištoľníka Silersa. V poslednej chvíli sa našťastie objaví zálesák Old Firehand so svojimi priateľmi a banditov zaženú na útek. Spoločne prichádzajú do mexického mestečka Miramonte, v ktorom je väznený Silersov brat Bob. Je jasné, že bandita sa nezastaví pred ničím, aby brata oslobodil. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (128)

lekr 

všetky recenzie používateľa

Nechápu vás...skvělá akce, dobrá hudba a skvělý herecký výkon Roda Camerona....na Grangera sice nemá ale pořád je hodně slušný.....film by se podle mě obešel i bez Brice, protože v těch posledních filmových mayovkách už jen zoufale hlavním hrdinům přicmrndává a navíc to ani dobře neumí....oproti knižní předloze ale stejně nepochopim proč tvůrci postavu Vinnetoua tak oškubaly a ubraly z příběhu...to už se na to mohly vykašlat a nedávat tam nablblý Bricovy camea...za Camerona a výbornou akci ale čtyři hvězdičky... ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Snáď najslabšia mayovka akú som mal možnosť vidieť. Celý dej bol príšerne nezáživný, postava Old Firehanda nesiaha Shatterhandovi ani po členky, väčšina vedľajších postáv bola doslova protivná, postavy zobrazujúce akože zábavný element boli skôr trápne, Winnetou akoby ani nebol Winnetouom, ale len nepodareným doplnkom tohto komplotu a ešte aj ten dabing bol ako z pomocnej školy, takže tu sa fakt len veľmi ťažko hľadá niečo pozitívne. Úbohosť! ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ani zďaleka nie tak hrozné, ako majú všetci zafixované. Predmetom predsudkov u tohto filmu je porovnávanie s klasickou trilógiou, ktorá sa skladá zo štyroch filmov a zo sklamania z charizmy Old Firehanda. Po scenáristickej stránke sa však jedná o klasický tuctový western s dobre zvolenými lokáciami a fajn prestrelkami. Pripomína to viac americké westerny, čo bolo určite zámerom, na Siedmych statočných si spomeniete viackrát. Len škoda teda toho Firehanda a nie príliš šťastného oživenia deja v podobe viacerých romantických liniek. Aj ten Winnetou je tu akoby do počtu a pre dej nemá valný význam. Skúste sa pozerať nabudúce na tento film iba ako na western, ktorý nebudete s ničím porovnávať a možno sa vám celkom zapáči. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je tam Winnetou a Nšoči, kopa streľby, tak to nemusí byť zlé. Celkom zlé nie, ale na slávne štyri diely Winnetoua to nemá, porovnaniu sa nedá vyhnúť. Výprava nie je nijak odfláknutá, ani záporáci by sa nestratili, len kladné postavy sú nevýrazné. Old Firehand nie je až tak trápny ako Old Surehand, ale film to zaujímavý nie je, asi som ho videl len kvôli skompletizovaniu si celej série. ()

Ceberus 

všetky recenzie používateľa

Tahle verze Sedmi statečných z Wishe (ti vznikli šest let před tímto snímkem) holt doplácí mimo jiné na to, že je dějově součástí populární série (Vinnetou, Poklad na Stříbrném jezeře a Rudý gentleman, plus Poslední výstřel), takže se chtě nechtě nevyhne srovnání. A já u všech ostatních filmů vždycky přemýšlím, jestli se mi ta čtveřice líbí jen proto, že ji mám zafixovanou z dětství, nebo jestli má skutečně objektivně vyšší úroveň než všechno ostatní. Old Firehand mě prostě nedokázal zaujmout, zvlášť když Vinnetou ("náčelník Apačů", který jím chronologicky ještě nemůže být) je tady jako naprosto podružná postava. Nechtěl jsem tomuto filmu dávat jednu hvězdu jen proto, že neobstojí ve srovnání se svými velkými filmovými bratry. Ale jakmile jsem zhlédl tu absurdně odfláknutou smrt hlavního padoucha, měl jsem jasno. A nezachrání to ani přítomnost Nšo-či. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (21)

  • V socialistické Jugoslávii byl brán velký ohled na status hvězdy, což se odráželo například ve výši diet, které herci obdrželi. Nejvíce dostával Rod Cameron (Old Firehand) – 500 dinárů. Pierre Brice (Vinnetou) obdržel 350 dinárů na den, rovněž tak Marie Versini (Nšo-či), Todd Armstrong (Tom), Viktor de Kowa (Robert Ravenhurst) a Nadia Gray (Michèle Mercier). Ostatní členové štábu museli vyjít s 80 dináry na den. (hippyman)
  • Film ani zdaleka nesplnil očekávání diváků. Nekonalo se tudíž žádné nové představení v kinech, žádné televizní vysílání a nevyšel ani na videokazetách. Teprve v roce 1993 mohl slavit svou televizní premiéru na kanálu ORF, v roce 1994 pak konečně vyšel i na VHS. (hippyman)

Reklama

Reklama