Reklama

Reklama

Poklad na Striebornom jazere

  • Československo Poklad na Striebornom jazere (viac)
Trailer 2

V tajomnej jaskyni je ukrytý rozprávkový poklad, ktorý Indiáni už po stáročia chránia pred akýmkoľvek votrelcom. Chamtivý bandita Cornel so svojou bandou sa rozhodne, že sa pokladu zmocní, na scéne sa však objavia Winnetou, Old Shatterhand a skupinka ich priateľov, aby im v tom zabránili. Film Poklad na Striebornom jazere vznikol ako prvá snímka zo série veľmi úspešných adaptácií dobrodružných románov Karla Maya a stal tak pri zrode dodnes úspešného fenoménu šesťdesiatych rokov. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (586)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je zkrátka klasika, za komančů bylo každé uvedení Mayovek doslova svátkem (a jistě nejen pro děti). Dnes se tomu člověk může leda smát, té všeobecné naivitě, striktně černobílým hrdinům, logickým kopancům v ději, trapným vtípkům, zřetelně malovaným kulisám... Mohla bych pokračovat ještě dlouho ve jmenování chyb, ale proč? Můj vzor a hrdina z dětských let byl Old Shatterhand - filmový i literární. Mayovky jsou zkrátka kult, ikdyž to možná mladší generace nepochopí. 79% ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Po zralém uvážení ubírám hvězdičku. Mayovka je to (možná) nejlepší z hlediska podobnosti s předlohou (ale takovej Vinnetou I je na tom DOST podobně), ale není to můj snímek nejoblíbenější. HLAVNĚ totiž filmu chybí ta herecká chemie mezi Barkerem a Bricem, které tak skvěle funguje např. ve Vinnetouovi dvojce či trojce. Taky se není co divit, byl to jejich první společný projekt. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

V detstve som hltal jednu verneovku za druhou, takže na mayovky sa nedostalo. Keď potom v šesťdesiatych rokoch začali premietať jugoš-westerny tak som ich absolvoval iba v snahe nebyť v škole bielou vranou. Chýbajú mi nostalgické spomienky a bez nich sa takýto film nedá pozerať. Včera som sa o to pokúsil, ale mal som pocit, ako pri sledovaní Limonádového Joea, ktorý sa snaží brať sám seba vážne. Traparina na n-tú. Ani som to nedokázal dopozerať. Tie dve hviezdičky sú za Barkera a Bricea, pretože dali vzniknúť ďalšej mýtickej filmovej dvojici. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Jedu s Wilsonem, Knoxem a Hartleym k jeskyni. Když se do tří hodin nevrátím, toho chlapa pověste! (Podívá se na Ellen.) S ní si můžete dělat, co chcete...... Spolu s Červeným gantlemanom najlepší diel! Parádne prostredie, hudba, veľa prestreliek, hnusný záporák a celkovo tak nejak uvolnená atmosféra (žiadne veľké úmrtia ako - Vinnetuova sestra, otec alebo Vinnetou sám). ()

špaček421 

všetky recenzie používateľa

Vlastně asi nejlepší díl. Pohádkový, naivní, ale tady to všechno má svoje správný kouzlo. Vtipy neruší, dobrodružství je napínavé, hrdinové, ač čistě kladní, sympatičtí, padouši zlí (Herberta Loma mám z mayovských padouchů stejně asi nejradši). Spousta věcí odtud se později mnohde zopakovala, ale tady to bylo poprvé a nejkrásněji. Pierre Brice prostě je Vinnetou, Lex Barker pro mě v dětství byl hrdina číslo jedna, s Ralfem Wolterem, strýčkem Gunstickem a lordem Castlepoolem je sranda, Götz George ještě nepůsobí zdaleka tak protivně, Karin Dor to tady sluší asi nejvíc (sorry, Ribanno) (ačkoli jako malýho mě to její věčný "Frede! Ne, Frede!" dost štvalo) a Böttcherova hudba je nesmrtelná. K tomu nádherná krajina bývalé Jugoslávie. "Ať je vítán v této zemi nejslavnější mezi všemi. Nejslavnější ze všech jmen, hrdina Old Shatterhand!" ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (76)

  • Motýl Papilio polymnestor parinda, kterého ve filmu chytá Lord Castlepool (Eddi Arent), se vyskytuje na Srí Lance a nikoliv v Severní Americe. (Caszidy)
  • Počas scény v bare odhrňuje Sam Hawkens (Ralf Wolter) záclonu pravou rukou, no pri následnom zábere zvonka už ľavou. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (viac)

Reklama

Reklama