Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Rozprávka
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Film, ktorý ma naučil opäť chodiť do kina. Dokonalý filmový zážitok, hudba, efekty a tie herecké výkony. Iné ako 5 hviezdičiek nemôžem dať.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Čo už napísať k tomu, k čomu bolo už snáď všetko napísané??? Nemá význam popisovať, aké je to všetko, cez hercov, triky, kostýmy, hudbu, exteriéry až po posledný gombík na hobitej vestičke dokonalé. Len poviem, nechápem, ako som mohla tak dlho žiť bez toho, aby som vedela, aký je Pán Prsteňov skvost. Každý si tam nájde niečo srdcu blízke. Veľkolepé boje, humor, kvapka romantiky v mori skřetov, hrdina, ktorý vlastne ani hrdinom nie je a priateľstvo, ktoré je asi tou najmocnejšou silou na svete. A aby som nezabudla, tá krásna hudba, ktorá ma rozosmeje, rozplače, roztancuje, skrátka som na nej závislá :).

Hobit: Neočakávaná cesta

Hobit: Neočakávaná cesta (2012)

Ja ten svet proste milujem a s radosťou sa vydám na akúkoľvek neočakávanú cestu v spoločnosti hobitov, trpaslíkov a elfov.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Tak toto ma šokovalo. Ešte pri titulkoch som si to musela v hlave dávať všetko dohromady.Ale vedela som, že to potrebujem, chcem vidieť znovu. Každý to odhalil, každý to pochopil, len ja som chcela byť klamaná. A bola som, vyzdvihujem scenár a réžiu. Trojica Bale, Jackman, Caine rovnako nesklamala. Takže sa smelo, rada a kedykoľvek nechám vtiahnuť do sveta kúziel, pretvárky, mágie, nakuknem pod pokrievku trikov a vychutnám si dokonalý filmový zážitok.

Hviezdny prach

Hviezdny prach (2007)

Dávno som nevidela takú peknú rozprávku s takou úžasnou hudbou. Skvelé herecké výkony, zvlášť De Niro a Pfeiffer. Nádherná krajina, vtip, romantika, no krása :)

Vtedy na Západe

Vtedy na Západe (1968)

Hudba, ktorú dlho nič neprekoná a rozhodujúca scéna bez slov, ktorá aj tak povie vlastne všetko. Plus očarujúce oči Claudie Cardinale, keby som mohla, dám 6 hviezdičiek.

Škola základ života

Škola základ života (1938)

Najlepší film zo školských lavíc a nezabudnuteľné hlášky. Môžem ho vidieť aj každý deň.

Hodiny

Hodiny (2002)

Žiariaci diamant v korune dramaticko-psychologického žánru. Ženy sú naozaj komplikované bytosti a niekedy samy nevedia, čo chcú. Ale aj keď ma ten film rozplakal, jedno som pochopila, treba žiť, nie len prežívať hodiny na tomto svete, aj za cenu bolesti, pádov a utrpenia a vždy tu predsa budú aj hodiny spomienok, kedy sme boli šťastní tak, ako len ľudia môžu byť. Aj keď po prvom zhliadnutí na človeka dopadne ľahko depresívny pocit, stojí za to vidieť to opäť. Ja som pri ďalšom a ďalšom pozeraní vždy našla niečo nové. Do tohto filmu sa treba dostať, treba ho prežívať, treba sa nechať unášať Glassovou hudbou, treba si užiť tie hodiny...

Adela ešte nevečerala

Adela ešte nevečerala (1978)

Som milovníčka českých komédií. Adéla... je jednou z najlepších, aké boli natočené.Výborná detektívno-komediálna paródia. Kopecký, Hrušínský, Dočolomanský ako vždy skvelí. Nič lepšie na sychravý jesenný večer nepoznám, iba ak pampeliškové víno.

Poklad na Striebornom jazere

Poklad na Striebornom jazere (1962)

Roky môj najobľúbenejší film, čo spôsobila nostalgia z detstva. Ale kto by nechcel prežívať dobrodružstvá v krásnej prírode a nebol očarený hudbou Martina Bottchera. Samozrejme, že som svoj názor po rokoch poopravila,najmä na herecké výkony a scenár, ale keď to niekde zahliadnem, neodolám a pozerám.

Ovládací panel
179. naj používateľ Slovensko
30 bodov