Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Romantický
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Pýcha a predsudok

Pýcha a predsudok (2005)

Než ma na to sestra dotiahla do kina, mala som pred P&P predsudky. Našťasie sa nenaplnili a v krásnom intímnom prostredí pražského kina som uzrela 1 z tých krásnejších filmov. (a pochopila som, že sledovať film doma a v kine je riadny rozdiel - v kine človek všetko lepšie vníma, prežíva) Samozrejme že ma chytil príjemný, zábavný, romantický príbeh, no nielen to. Konečne som si napravila názor na Keira Knightley ako herečku (tu fakt skvelá!!!). Avšak ani zbytok kolektívu hercov sa nenechali zahanbiť. Hl. Bennetovci vyzerali ako rodina a ,,pán Darcy" s Elisabeth tvorili krásny pár. Atmosféru vhodne dotvárali i dobové kostýmy, kt. vyzerali dosť podobne vtedajšej móde. Hneď od začiatku na seba upozorní i Dario Marianelli ako komponista nádhernej a veľmi ,,pasujúcej" filmovej hudby. Pre tých, kt. by to chceli ísť pozerať: pozrite si to v kľude, tichu a nechajte sa unášať krásnym príbehom. :)

Lepšie neskoro ako nikdy

Lepšie neskoro ako nikdy (2003)

mam 18 ale tuto cierno-bielu komediu uplne zerem. I ked naddrzam mlademu doktorovi Julianovi, ked som bola este mladsia, chcela som iny koniec. Aby boli E+J spolu. Vtedy - 1.krat som sa na tom nehorazne kosila. Dnes som si vsimala i ine drobnosti. Ako som spomenula-farby. Erica je prevazne v bledom, bezovom,v dome ma vsade tieto farby. Ked ide o Harryho, je obleceny v tmavom, prip. modrom, i jeho izby su tmave. A.. samozrejme kamienky.Taky mily detail. Boze jak zerem Dianu Keaton a hl. jej smiech! Za ten bych dala hviezdicku navyse!:D I za Reevesove vlasky a jeho nedbalo elegansky styl gest, Jackovi Nicholsonovi za uvodnu scenu - resp. nohy vytrcajuce spod chladnicky a pad z postele, ked sa Erica vracia zo schodky. Skutocne podarena, sikovna, nenudiaco plynuca komedia. Chytila ma od zaciatku a nepustila /skoro/ do konca :) Jo a....... D.Keaton to neuveritelne sekne, ked sla na rande. Klobuk dolu pred nou :)

Anna zo Zeleného domu

Anna zo Zeleného domu (1985)

Serial mojho detstva. Krasne pribehy, prostredie,hudba.. + ocarujuci Gilbert :)) vzdy ked to chodi v TV si to s radostou pozriem.

The Swan

The Swan (1956)

3 a pol *. Svatba princa Williama a Kate ma primäli spoznať Grace Kelly. A tu ju hneď spoznávam v roli aristokratky. Vidím, ako sa prejavuje, ako vyzerá ale túžim vedieť viac! Či to iba hrala alebo ukázala časť zo seba. Princeznú Alexandru zobrazila neskutočne dievčensky /"Eat something!" :) čože chce feed her pet? /, trošku prehnane romanticky, jemne, zasnívane, ako obláčik, ktorý sa možno rozplynie.. možno až ako spomínaný prelud.. Neustále biele šaty, jej krehkosť, skutočne pripomína vznešenú labuť. A ešte ak k nej pridali ohromného fešáka, elegána Louisa Jourdana s úžasným francúzskym prízvukom, krátko sme uzreli rozprávočku. Och, ich tanec je jedna z najnádhernejších tanečných scén vôbec. Mimo hlavného "trojuholníka" deju prihrávali ostatní. A celkom vydarene. Nie veľmi výrazne, možno v tej dobe komicky, dnes mi to príde ako "druhoplánový" - zobrazí opak očakávaného alebo nejaké pošetilosti. A je trošíčku milo suchý. Veľmi sa mi páči Alexandrino prirovnanie o láske. "If it's love than it is very like once when I was little...with the emperor. I had seen so many pictures of him in his robes with the golden crown on his head. All splendid magnificence. And when he came to visit us in an ordinary suit, I did not know him." (snáď som to dobre prepísala)___ Celkovo nenáročný film, veľmi milý. Až by som povedala, že som rada, I was introduced.

Nádejná mladá žena

Nádejná mladá žena (2020)

Staré veci sa vracajú i zaceľujú. Satisfakcia, ktorú ponúka len film. Vďaka zaň. Dúfam, že si ho pozrie čo najviac ľudí. This gotta stop.