Reklama

Reklama

VOD (1)

Roger Borniche už nejaký čas fakticky vykonáva prácu vrchného inšpektora, ale oficiálne menovanie do funkcie, vďaka ktorému by sa konečne dočkal vyššieho platu a mohol sa oženiť stále neprichádza. Emile Buisson je patologický vrah, ktorému sa práve podarilo ujsť z väzenskej psychiatrickej liečebne. Zatiaľ čo Buisson si začína vyrovnávať účty a budovať novú sieť spolupracovníkov, Borniche si v policajnom archíve vyzdvihuje jeho zložku. Pátranie ide pomaly, pasca niekoľkokrát sklapne naprázdno, ale každý má nejaké slabé miesto, každý raz urobí chybu. V hlavných úlohách Alain Delon a Jean Louis Trintignant. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (173)

sud 

všetky recenzie používateľa

Co všechno čekáte od vynikající kriminálky? Charismatického detektiva, charismatického zločince, pořádně zamotaný případ, vraždu, pátrání, další vraždu, zápletku, rozuzlení a úderné dopadení. A tohle všechno najdete v Povídce o policajtovi. Vy, kteří jste jej zatím neviděli, honem rychle to napravte! Nezapomenutelná retroatmosféra, unavený detektiv Borniche, který kouří jednu za druhou (vynikající Alain Delon), chladnokrevný a až nebezpečně charismatický záporák Buisson (životní role Jeana - Louise Trintignanta), Mário Ital, brutální polda Lucian, krásná Bornicheova manželka a další žánrové lahůdky na vás zde čekají. Nejlepší Francouzská kriminálka a možná i nejlepší kriminálka vůbec. 100%. P.S.: Dabing ČST filmu dodává nepřeberné grády a film je s ním možná lepší, než v originále. Josef Abrhám namluvil Alaina Delona snad nejlépe ze všech a Jeana Louise Trintignanta nemohl namluvit nikdo lépe, než Josef Vinklář. A co je nejdůležitější - kdyby se náhodou v době vzniku dabingu natočil český remake, umím si v hlavních rolích Abrháma (narozdíl třeba od Pavla Trávníčka) a Vinkláře představit. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Epilóg daného titulu Flic Story, mi nakoniec prišiel asi i oveľa viacej zrozumiteľnejším, než zrovna povedzme celá predchádzajúca »reklama na cigarety«, a to teda konkrétne z priameho pohľadu ústredného protagonistu Rogera Bornichea - prehrávajúceho sa inšpektora, z ktorého sa vskutku nielenže akosi neustále strašne vznášala akási dymová clona, ako z nejakého fabrického komína, ale zároveň ešte popritom všetkom dokázal i naraz fajčiť a rozprávať, až mi to normálne pripadalo práve iba tak, že mal tie cigarety doslova nalepené o ústa, pretože mu skrátka nebolo niekedy ani poriadne rozumieť, čo si to vlastne stále melie popod fúz; jednoducho povedané: rozhodne to podľa môjho názoru predstavovalo rušivý charakter, kedy sa už pomaly prestalo myslieť i na ostatné filmové zložky, akými sú strihová skladba & scenár, ktoré väčšinou bývali len odsunutými na vedľajšej koľaji: nebola im venovaná dôkladnejšia starostlivosť; najmä čudnému, «scenáristickému kreditu», ktorý si mimochodom svoju SIM kartu premrhal na toľkých nonsensových faux pasov, až tým určite začala strácať na vierohodnosti, k čomu sa tradične pripájala aj pomerne dosť chabá montáž, že francúzsky režisér Jacques Deray, zrejme iba počúval samé rozkazy od francúzskej hereckej hviezdy a producenta v jednom: ALAINA DELONA, keď si vonkoncom príliš nevšímal ani toho, „koľko prešľapov obsahoval jeho titul,” proste ani nijako extra zvlášť zase nedokázal odporovať, [resp. obhájiť si svoj osobitný názor] tomuto ústrednému predstaviteľovi, ktorý si v podstate robil, čo uznal za vhodné, a čo by podľa neho malo fungovať, no nefungovalo - maximálne ledva tak na 60%. A možno nebyť jeho náprotivku, stojaceho na opačnej strane barikády, Émilea Buissona, alias naprosto šialeného a psychopatického zločinca, a k tomu i sériového vraha v pomere: 2v1; v charizmatickom stvárnení J-L Trintignantom, tak pevne verím tomu, že by bol celkový výsledok predsa značne rozpačitejším, než v skutočnosti už i tak je, pričom ani jemu nebola dejová osnova vždy priaznivo naklonenou.  Čakal som omnoho viac, ako sa mi naostatok dožičilo, čiže nemôžem ani poprieť, že by som nebol vôbec sklamaným, ba úplne naopak: prevládajú rozporuplné pocity s tým dôvetkom, že ak by sa dajme tomu ihneď vymenila táto »francúzska hviezda« za inakšiu, rovnako jasne žiariacu h-v-i-e-z-d-u [napríklad v podobe Lina Venturu atď], tak som si priam istým v tom zmysle, že presne vtedy by už konečne začala prevládať podstatne väčšia spokojnosť v rámci celku, pretože by sme sa sústredili aj na inakšie veci, než len prezentáciu tabakových výrobkov na samotný úkor rozprávania daného príbehu, čo bol bohužiaľ akurátne tentohľa prípad! PS: dve klasické "béčka" si išli po krku snáď podobným spôsobom, ako klasickí animovaní predstavitelia v náležitých podaniach kocúrom Tomom a myšiakom Jerrym, a teraz zostáva už len správne [z]odpovedať na 2 otázky, koho z nich predstavoval Tom, a kto následne toho Jerryho? ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadá naprosto skvěle. Alain Delon je jako správný policajt prostě klasicky dobrý, ale Jean-Louis Trintignant je jako grázl naprosto skvělý. Bohužel tím jak snímek graduje, se z toho... no vlastně ta gradace se z toho vytrácí a finále mě spíše zklamalo a ty pocity mi vydržely především. Škoda. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Jak moc mám Delona rád, tak moc mi sem nesedl. Tohle je role pro někoho ze sorty Ventury či Gabina a ne takového "floutka". Alain by se hodil spíše do té role policejního ranaře. Ovšem i tak je dobrý, jen ne tolik jako mohl, a měl, být. A to je vlastně jediná výtka, protože jinak je Povídka o policajtovi klasická sedmdesátková francouzská kriminálka se všemi klady, které to přináší. A že se jich tu najde habaděj, tak o tom netřeba pochybovat. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jestli šlo o záměr, ale přijde mi zvláštní, že film situovaný do období, kdy vznikaly nejlepší filmy-noir, žádné charakteristické znaky tohoto subžánru nenese. Vlastně je to úplně obyčejná francouzská kriminálka, které se možná zuby nehty drží skutečnosti, ale zábavnější jí to vskutku nečiní. Spíše naopak. Delon si opět nasadil svůj obnošený kabát charismatického poldy s dobrými úmysly a mnohem zajímavější mi proto přišel Trintignant, který umí koukat zatraceně zle. Což se zas úplně nemiluje s uzavírákem ve stylu Amerického gangstera. Tak či onak, milovníci taťkovských francouzských filmů nebudou zklamáni. 65% Zajímavé komentáře: Gemini, Radek99, mortak ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • Povídka o policajtovi vycházela v letech 1975 až 1977 ve Spojených státech jako „Cop Story“, ve Finsku jako „Passi ruumishuoneelle“ a v západním Německu jako „Der Bulle und der Killer“ nebo „Flic Story – Duell in sechs Runden“. (classic)
  • Delonův výkon byl natolik přesvědčivý, že ho ocenil i v té době ještě žijící skutečný inspektor Borniche. (Hans.)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné autobiografie, kterou napsal francouzský policejní detektiv Roger Borniche. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (viac)

Reklama

Reklama