Reklama

Reklama

Vikingovia Ubbe, Hvitserk a Ivar zaútočia na anglické mesto York a keď sa ho zmocnia, ihneď začínajú posilňovať jeho obranu. Odvážny biskup Heahmund a jeho muži stoja pred bránami mesta a chcú ho dobyť späť. Na pomoc im prichádza kráľ Ethelwulf so svojím vojskom. čakajú a plánujú mesto napadnúť v najvhodnejšej chvíli... V Kattegate zadržia kráľa Haralda ako rukojemníka. Lagertha ho vypočúva, prečo sa proti nej sprisahal. Harald tvrdí, že ho stále poháňala láska k jednej žene a túžba stať sa kráľom celého Nórska. Teraz ponúka svoje spojenectvo Lagerthe a žiada ju o ruku. Keď jeho ponuku odmietne, Harald rozbehne iný plán, ktorého cieľom je získať Astrid, pravú ruku Lagerthy. Floki sa doplaví na pevninu, ktorá pripomína Island. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (21)

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Epizóda ktorá potvrdí, že Lagertha je piča. miesto aby haralda zabila sa mu povozí na inštrumente a následne ho jeho muži oslobodia a ešte unesú aj dvornú lagerthinu lížpičku. A tie kurvy tvorcovské to dajú offscreen akože díky. No a čo sa týka Anglicka tak okrem toho, že mladý kráľ z Wesssexu dorazí Meyersovi na pomoc sa dozvedáme, že Ivar má osobné gorily a, že si dal na nohy niečo vďaka čomu "chodí" Jo a Floki žiaľbohu sa nevydrbal zo scény ale objavil zrejme Island. ()

zsn 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rok čekám na psychologickou poradnu. Ragnar nikde. Björn nikde. Flokáč se definitivně zbláznil a se svou depresí jen prohlubuje hluchá místa nové řady. Útěchu nachází v severském božstvu. Lagherta si zas svou lesbickou terapii nahrazuje penisem. A vrcholem všeho - očekávaná naděje budoucnosti tohoto seriálu po smrti Ragnara, Jonathan Rhys Meyers, seriál nakonec ne že nenakopl, ale ještě se idiot bude týrat za hříšné myšlenky. Teologicko-filosofická stať. ()

Reklama

paddy35 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak jo, misky se obrátili. Strana Vikingů mě moc nebaví, naopak anglická strana je mnohem zajímavější a to hlavně kvůli mladému a ambicióznímu biskupovi, který trochu připomíná Zaklínače. Přesto panuje spíše zklamání, místy opět nedává logiku a jak byl Floki od počátku otravný, tady už je přímo nesnesitelný. Navíc se začíná opakovat dokola to samé schéma. Běž, obsaď, udrž, vyrvi zpátky, odjeď na lodi. Čím už od první série Vikingové trpí, jsou průměrné a jednoduché dialogy a ani tady žádné zlepšení nebo převrat nenastává. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Harald sa vyviňuje (asi nejaké pravidlo 5. série), Lagertha ponúka femdom sex. Ivar má s bratmi zaujímavú debatu o tom, ako ich nezahŕňa do svojich plánov. Debata žien za stolom veľmi nebaví. Zmenil sa herec v úlohe Alfréda. Ten je na pokraji smrti, trpí nejakou chorobou a má preludy o démonickom mníchovi, ktorý zmanipuluje sa skoro utopiť. Aethewulfovi by pristala vojna viac namiesto rodinného života. V rámci svojej vidiny ale poskytuje Aethewulfovi správne informácie o pobyte Vikingov. Na záver sa ponúkajú intrigy Margarethe, Flokiho prelud a objavenie Islandu a Ivarova barla, čo vôbec nezvyšuje adrenalín v krvi. Epizóda nebola bohatá na dramatické udalosti, našťastie ale došlo na vývoj a snáď sa dočkáme v ďalšej epizóde bitky. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečne sa dej trochu obracia aj proti Vikingom a Lagerthe dokonalej, aj keď po predchádzajúcich skúsenostiach so seriálom vieme že iba dočasne. Práve Alfred by mal byť panovníkom, ktorý ktorý spojí Sasov a odrazí ich nájazdy a tak, ako to tu už bolo spomenuté je dej točiaci sa okolo nich podstatne zaujímavejší. Floki sa doplaví zrejme na Island, uvidíme akým smerom sa bude jeho príbeh odvíjať. Naďalej tešia stabilné dvojhviezdičkové hodnotenia Tryskomyši, čo by však niekto nespravil preto aby mal vyšší počet bodov či hodnotení... ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama