Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (814)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Poctivá dávka thrillerovej atmosféry v rukách ostrieľaných žánrových tvorcov nemohla dopadnúť zle. Vlastne mohla, ale režisér stavil na istotu a hlavnú príbehovú líniu postavil na základoch klišé. Ukázalo sa ale, že v tomto prípade to vôbec nie je zlá vlastnosť, pretože pokiaľ viete s klišé dobre pracovať, tak vlastne nemôžete nič pokaziť. Náhľad do krízového centra tiesňových liniek je atraktívny a divácky príťažlivý, dynamicky je to naozaj namazané, dej plynie jedna radosť, občas zaškrípu dialógy, ale nebudete čakať oscarové nominácie, tak sklamaní nebudete. 80%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Už ani nepamätám kedy som naposledy videl H. Barry, asi X-meni, no tento thriller je z tých vydarenejších. Na jej výkone stojí takmer celý film. Má to slušný rozjazd, úchyl ma nijako zvlášť neprekvapil, podobných sme už videli stovky, ale inak spokojnosť. Sledoval som to na HBO a dabing bol dosť hrozný(to všeobecne je), zvlášť vo vypätých momentoch napr. "Tak mě zabíjte!" Takéto vety sa musia precítiť, dabing v takýchto momentoch vyznieva nielen úboho, ale často i smiešne, čo nie je na mieste. Podľa mnohých klišovitý záver ma nerozčuľoval a posledné slová o polícii som bral. Dva sudy sebavedomia mi dodala scéna pátrania po záhadnom zvuku z telefonátu. Manželka mala zopár tipov, no môj bol iba jeden. Je to vlajka na žrdi! A bola. Volaj ma génius, hovorím. 70%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

The Call se skládá ze všech technik kvalitního storybuildingu.. Postavy,zápletka, akce a napětí- všechny ingredience solidního thrilleru jsou zde smíchány dokonale. Halle Berry předvádí znamenitý herecký výkon,kterým dokazuje, že je bezpochyby kvalitní herečka. Tak dojemné, tak dechberoucí, tak stresující, tak napínavé a svěží! Real emotions are explored, real actions are taken, real words are spoken! 90% ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

O filmu jsem slýchával samou chválu, takže se nemohlo stát, že by mé pozornosti unikl. Úvodních 10 minut a závěrečných 15 minut do svého hodnocení odmítám počítat. Chápu, že nějaký úvod to mít zkrátka muselo. Trošku mě mrzí, že byl tak neuvěřitelně nudný, ale vem to čert. Pro závěr mám taky pár slov. Je jich přesně šest. Co to do prdele mělo být? Lhal jsem, mám jich mnohem víc. Nevím, zda panu scénáristovi Richardovi D'Ovidiovi přišel vzhledem k předcházejícím minutám jako adekvátní a důstojné zakončení filmu. Mně, jako divákovi, ani vzdáleně. Ovšem to mezi úvodem a závěrem je něco neskutečného. Ano, je tam pár nelogických ,,detailů"(zdůrazňuji uvozovky). Sakra, zase jsem lhal. Ono jich není pár a nejsou to žádné detaily, a to ani detaily se zdůrazněnými uvozovkami. Jsou to obrovské chyby a je jich tam obrovská hromada. Je tu ovšem jedno velmi velké ALE. Veškeré nelogičnosti mi s velkým klidem kompenzuje naprosto nečekaný přísun napětí, vytvořeného symbiózou úžasného herectví a dechberoucího basového soundtracku, jehož tóny mi budou v hlavně doznívat až dlouho do noci. 4* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Miestami úžasne blbý film. Vrah je evidentne kúzelník, pretože sa dokáže dostať do podzemného bunkra, zatvoriť za sebou poklop a zvnútra naň nahádzať hlinu, aby vchod splýval so zemou (alebo proste niekde bol druhý vchod? To sa nedozvieme.). Ale napokon možno i práve vďaka natvrdnutému scenáru Tiesňová linka dobre zabaví. Halle Berry s výnimkou Plesu príšer nemusím a Brad Anderson sa bohužiaľ vystrieľal v Session 9 a odvtedy už len znudene prešľapuje z nohy na nohu, ale toto ma bavilo a pravdupovediac som tomu miestami mal chuť fláknuť aj štvrtú hviezdu. Potom ma to prešlo. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • V scéne, kde vtrhnú policajti do domu únoscu a rozprávajú sa s jeho ženou, je na stole možné vidieť figúrku generála z filmu Malí bojovníci (1998). (fefee)
  • Jedná se o první film společnosti WWE studios, který byl nominovaný na filmovou cenu. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama