Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (814)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem si naprosto jistý, že nic nemůže být otřesnější, než účes Halle Berry ála špatně sestříhaná ovce. To jsem ovšem netušil, jakou závěrečnou třetinu si pro mě připraví svěřenci Brada Andersona. Holt ne každý mančaft má na to, aby za sebe nechal hrát Boba s Bobkem a stejně vyhrál. Tohle ať si dělají Kanaďani, jinak bývá zvykem dohrát zápas tak, aby to mělo hlavu a patu, ne abych z toho měl pocit, že si na trenéra začal hrát Brouk Pytlík. ()

Peytl 

všetky recenzie používateľa

V prvních třiceti dvou minutách se událo toto, měl jsem tři telefonáty a sledoval jsem xichty, které se americko/pateticky tvářily a přehrávaly, jak v Mládkovo Čundr country show a já měl neskutečnou chuť si společně s tou obrýlenou krávou zapět, tramtadadá, mám to za sebou, nicméně mě v té chvíli ještě hodina čekala. První telefon jsem měl od Velké tlamy, toho jsem poslal razantně a nekompromisně do prdele hned, jak se mi na displeji objevil jeho fokumééé obličej a velmi ostře ho zjebal za hodnocení, no mladej pitomec. Zalehl jsem, protrpěl sedm minut a verbitch na drátě, stěžoval si u něj krajan, že byl poslán do anusu, ostravští bonzáci, k němu jsem již tak vyhraněný nebyl, slíbil mu sex s novými ministranty a tahání za měchy u varhan v Pardubickém kostele a návštěvu známého očaře, ušaře a kožaře, aby příště nečuměl na film indisponován a zabalen v igelitu. Přátelsky jsme si vyměnili několik dosud neznámých vulgarismů a já se opět ponořil do napínavého snímku (zrovna se v Úle vyptává retardovaný kokot s dementně vypoulenými sklivci na něco japného a já řvu smíchy)...cože, kurva, tak to už je přes čáru, wacosráč a jeho neomezený tarif. Kupodivu mně právě on byl duší nejblíže a po velice klidném a konstruktivním dialogu, jsme se domluvili na hodnocení o výši tří pizd a o eliminaci předchozích dvou telefonistů. Vypl jsem mobil a tímto se omlouvám Mačetovi, že jsem ho nechal stát u sluchátka s melodií "Už mi nech volej". Zkrátka, Halle mě nikdy moc neBerry a pominu-li její neortodoxní vlasovou stylistiku a bulimickou figuru, pak si dovolím napsat, že jako hérečka stojí...no, nestojí za nic. Nešť, o tom potom. Emerika jak malovaná, každou vteřinu třináct vražd smrt zabití, opět, opět, vše za bžiliony a opět k hovnu. Člověk jim popíše hledané auto včetně tovární značky (toyota camry), aby vzápětí z vysílaček znělo, hledá se vínový sedan značky neznámé, no, mám dost. A dalších milion podobných sraček. Neuvěřitelné. Novodobý Sam Hawkins v tomto světle není už tak nesympatický a navíc pracuje vlastně logicky a racionálně, tedy až na to, že měl raději vzít nějaké bobří kožíšky a paruku si koupit v K-martu, nemusel být tolik bit. Přemýšlím, co napsat, abych nevyzvracel pointu a zároveň varoval před přehnaně dobrým hodnocením. Únos, traumatizovaná operátorka, traumatizovaná unesená adolescentka, traumatizovaný vrahoun a kadeřník, traumatizovaný svatý...věřte mi, víc jak tři ani omylem. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Thriller ako má byť. Len málo filmov má toľko napätia ako táto vecička. Od začiatku do konca som bol našponovaný ako guma od trenírok. A hlavne malo to rýchly spád a to hneď od začiatku, žiadne nudné pasáže. Riešenie konca sa mi moc nepáčilo, ale to je len otázka vkusu, niekomu možno sadne, mne sa zdal nedomyslený. A ja osobne by som volil inú herečku v titulnej úlohe, H. Berry mi tam akosi nepasovala. Neviem čím to je, možno tým jej účesom? :) 89/100 ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

pri takýchto filmoch si vždy hovorím, do akej miery sú sponzorované a financované vládou spojených štátov, zbrojárskymi firmami a rôznymi korporáciami, lobbystickými skupinami atď.... tretia (alebo už neviemkoľká) vlna pseudo-feminizmu v hollywoodskej kinematografii tu nadobúda kolosálne rozmery, podhľad na halle berry v obtiahnutom tielku s vlajúcou americkou vlajkou na pozadí krásne dokazuje, do akej miery táto tendencia v hollywoode atrofovala od dôb sarah connorovej a ripleyovej... veľmi krátku, no ako-tak thrillerovo slušnú, napínavú, a aj keď neoriginálnu, no aspoň poctivú časť prenasledovania a vyšetrovania, trvajúcu od únosu v garáži po zistenie totožnosti páchateľa pochováva zvyšok scenára - príliš štandarný, klišéovitý a zahlcujúci sa nelogickosťami a schválnosťami... film tak ostáva iba skvostným dôkazom toho, že "trvalá" naozaj trvá a hičkoka už jakživ nikto neprekoná a aj to mlčanie jahniat bolo len jedno, v pamäti možno utkvie modrá push-upka abigail breslinovej, ale za to predsa nemusíme platiť šesť euro do kina, keď máme internet, no nie? ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

No po pravde takova pecka aby to muselo bejt v cervenych cislech to teda neni to ani nahodou je tu sice ma oblibenkyne Halle Berry hudbu sklada John Debney ale nenecham se zase ovlivnit vetsinou a nevidim to na vic nez na prumer zacatek mne jeste docela zaujal mame tu sondu do zajimavyho prostredi ale bohuzel ten slibnej namet se postupne zacina topit v prumernosti Berryova si to dava z prehledem to rozhodne spis mne srala ta unesena pipina v kufru co desne prehravala a furt jenom jecela oh my god on ma lopatu on mne chce zabit a pohrbit! po pravde receno byla mi tak sympaticka ze jsem ji od zacatku ani nic jinyho nepral no a ten vrah? to je jenom nervozni agresivni vypatlanec co se chova fakt jak hovado a vrsi jednu chybu za druhou proste traged v druhy pulce uz to slo povazlive z kvalitou z kopce a nastesti to neni zbytecne dlouhy a vcas to skonci a dalsi vec kterou musim podotknout je fakt ze jsem v tom tak trochu videl propagacni agitku a reklamu na linku 911 neco tak trochu ve stylu jako aha vas unesli? tak to jo ale nebojte se tady jsme v Americe zemi neomezenych moznosti takze vas samozrejmne vystopujeme a zachranime coz ovsem zase na druhou stranu neni takovej kumst vzhledem k tomu jakej je ten vrah idiot kterej jedna naprosto nelogicky a dela vsechno proto aby ho odhalili no takze se sebezaprenim z lasky ke sve oblibenkyni a za slusnou prvni pulku to vidim na ten slabej prumer a tri hvezdice s odrenyma usima ale na vic to fakt neni osobne netusim proc je z toho zase kazdej tak unesenej az je to vytazeny na 73% ale nehodlam se tady tim nejak obsirne zabyvat pro mne osobne proste jenom dalsi prumernej thriller s dobrym nametem a nevyuzitym potencialem jakych jsou tucty nic vic ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, a to v autentických mestách Los Angeles a Santa Clarita. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama