Reklama

Reklama

Životný príbeh legendárneho hokejistu Valerija Charlamova od jeho detstva, kedy strávil nejaký čas v Španielsku, odkiaľ pochádzala jeho matka, cez vzostup kariéry a vzťah s trénerom Anatolijom Tarasovom, považovaným za otca sovietskeho hokeja, až po začiatok takzvanej Série storočia, ôsmich nezabudnuteľných zápasov, ktoré proti sebe zohrali najlepší hráči Kanady a ZSSR v roku 1972. (STV)

(viac)

Recenzie (188)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"No što zasranci...Nikdy ste nepochopili, že ste celý môj život..." Je pravda, že sme tých ruských "zasrancov" nenávideli, ale keď sa na to pozriem bližšie, nenávideli sme skôr politický systém, ktorý reprezentovali a nie ľudí ako takých. Meno Charlamov mi nehovorilo nič, ja pamätám až legendárnu päťku - Fetisov, Larionov, Kasatonov, Makarov, Krutov. Milujem hokej a filmov na túto tému mnoho niet. Za najkvalitnejší zatiaľ považujem The Rocket , ktorému je tento ruský film v mnohom podobný. Tiež sa venuje jeho dospievaniu, rodine, prvej láske a hlavne hokeju. Najlepšie na filme sú však slovné hádky a počiatočné nezhody s trénerom TARASOVOM, ktorého výborne zahral Oleg Menšikov. Práve jeho tvrdé tréningové metódy, kde nikomu nič nedaruje len tak, patrí k tomu najlepšiemu. Najviac mi sadla scéna, kde reprezentanti CCCP poskladaný s troch moskovských klubov - CSKA, Dynamo a Spartak akosi nemohli nájsť spoločnú reč...Trenérova lekcia "zjednotenia" je u mňa vrcholom filmu. Takmer celý film som si hovoril super, až prišiel záver, ktorý to mal všetko vygradovať, ale nevyšlo to úplne. Kanaďanov nepochopiteľne vykreslili ako nájomných vrahov s odpornými ksichtami, až som si vravel, kde tie masky hľadali. Celkovo však ide o veľmi kvalitný film, ktorý vám meno Charlamov a jeho číslo 17 zaručene vtlačí do hlavy na dlhú dobu. Mne osobne navždy...80%. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Tak STV kupuje kvalitné ruské seriály (Mladá Katarína, Dostojevskij), ale nekvalitné filmy. Toto bol čistokrvný mačizmus a heroizácia metód, ktoré v hokeji neschvaľujem. (Vy nehráte hokej, ale vediete vojnu, jasné?) Neznášam týranie do krvi na tréningu a keď sa testosterónoví agresori snažia poslať súperovho útočníka do invalidného dôchodku. No nie, takto nie! Niektoré scény a triky, boli fakt na smiech. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Súdruhovia, dostali sme z Moskvy nové inštrukcie! Môžeme hrať na remízu! Tak týmito dvoma vetami sa skvelo sparodizoval vtedajší diktátorský centralizmus ZSSR. Čo sa filmu samotného týka, pôsobil na mňa väčšinu času dostatočne uveriteľne a prirodzene (až na niektoré scény ako napríklad lezenie po šnúre xx metrov nad zemou) a primerane oslavne. Danila Kozlovsky čo by legendárny Kharlamov, bol vo svojej roli skutočne sympaticky pôsobiaci hráč plný entuziazmu a Oleg Menshikov a.k.a. tvrdý tréner Tarasov predviedol naozaj skvelý herecký výkon. Ale na plný počet to nebude, natoľko ma Legenda 17 zase nepohltila. ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Tak dámy a páni... a presne takto má vyzerať životopisný film o športovcovi a nie ako ta politická agitka 42 s Fordom. Rusi opäť potvrdili, že vedia keď chcú a musím povedať, že v mnohom prekonávajú US and A. Perfektná kamera, vizuál, námet, herci, réžia atď. V podstate neviem čo by som tomu vytkol. Nezaznamenal som ani hluché momenty, no skrátka a jasne super. Nehovoriac o tom, že ide asi o najlepší hokejový film vôbec. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Když se Valerij Charlamov proháněl po ledě a sklízel v Sovětském svazu všechny ty ovace, já se takříkajíc ještě „houpal otcovi v pytlíku“. Nicméně jsem viděl docela dost materiálu a dokumentů z jeho doby i dob největší slávy Sovětské sborné a musím uznat, že to byli machři. Tento film je potřeba brát s velkou nadsázkou a ruským patriotstvím, ale jsem rád, že Kanadě dali pořádně na prdel jako správní „sovětští“ hokejoví hrdinové. Jasně, je tu spousta věcí, ve kterých se dost přehánělo (ale v kterém americkém filmu ne), zahrané to bylo slušně, Světlana Ivanova je pěkná baba a já se u toho prostě nenudil. Takže dávám nadprůměrné hodnocení. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (22)

  • Valerij Charlamov byl k hokeji veden otcem, matka o tom dlouho nevěděla, protože se obávala o Valerijovo zdraví. Aby byl Charlamov přijat do hokejové školy CSKA, otec ho dokonce vydával za staršího. (Robbi)
  • Film sa nevenuje celej kariére Charlamova, v skutočnosti sú jeho úspechy za jeho krátky život výnimočné. Je 11 násobný majster Sovietskeho zväzu, 8 násobný majster sveta, 2 krát strieborný, 1 krát bronzový, 2 násobný olympijský víťaz, 1 krát strieborný, víťaz NHL Challenge Cupu 1979, 2 násobný najužitočnejší hráč sovietskej ligy, dlhoročný člen All Stars Sovietskeho zväzu, najlepší útočník MS 1976, 4 násobný člen All Stras IIHF a v roku 2005 bol posmrtne uvedený do hokejovej siene slávy. Za svoju kariéru v CSKA od sezóny 1967-68 do sezóny 1980-81 hral v 438 zápasoch, kde strelil 293 gólov, zaznamenal 214 asistencií a spolu tak nazbieral 507 bodov. (Marek1991)
  • Charlamov měl 27. srpna 1981 autonehodu, na jejíž následky zemřel ve věku 33 let. (Luky-7)

Reklama

Reklama