Reklama

Reklama

Ak chceš chytiť zločinca, konaj ako zločinec.
Jack Regan je staromódny londýnsky policajt, ktorého drsné metódy prinášajú dobré výsledky. A to nedáva spať dôstojníkovi z oddelenia vnútorných záležitostí Ivanovi Lewisovi. Zúril by však oveľa viac, keby vedel, že Regan mal aférku s jeho mladou ženou Nancy. Keď Regan neuposlúchne rozkaz, v centre Londýna sa rozpúta prestrelka medzi bankovými lupičmi a políciou, pričom zahynie aj jeho kolegyňa Nancy Lewisová. Regana suspendujú, vyhodia z polície a napokon zatknú. Napokon mu pomôže jeho protežant, mladý a nepodplatiteľný kolega  George Carter a za nitky potiahne aj jeho nadriadený, Frank Haskins. Regana prepustia, aby ďalej mohol bojovať so zločincami z Gravesend Marina a udržal dobrú povesť svojej lietajúcej londýnskej policajnej jednotky, nazývanej The Sweeney. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (230)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dejom a niektorymi scenami mi to pripomina skvely film Heat (hlavne slusnou prestrelkou, ktora je ale len jej podstatne slabsim odvarom). Len s tym rozdielom, ze tentoraz sa film venuje iba policajtom a zlodeji tu maju minimum priestoru. Zarputily hlavny hrdina mi zase pripominal Vica Mackeyho z fantastickeho serialu Shield. Winstone je pôsobivy, ale Vic Mackey by si s nim vytrel rit. A tak by som mohol pokracovat dalej. Skoro vsetky sceny, podzapletky a postavy mi tu pripominali nejake ine filmy v ktorych boli prevedene ovela pôsobivejsie. Vzhladom na rozpocet je vysledok celkom pôsobivy, ale ku zanrovym klenotom sa tento film v ziadnom ohlade ani nepriblizil. Proste len solidne becko. Ako pilot k nejakemu serialu to funguje dobre a pripadne dalsie diely nevynecham. 6/10. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Nechci mať moje ruky na tvojom krku!..." Ray Winstone je môj obľúbený herec a je smola, že ho v hlavných úlohách vídame len zriedka. Tu spoľahlivo potiahol, je drsný, svojrázny a jednoducho iný ako väčšina policajtov. Príbeh o policajnej zásahovej jednotke, ktorá neváha nabehnúť aj s basebalovými palicami, neprináša dejovo nič nové, to všetko tu už bolo, ale film je urobený dobre. Prestrelka so Srbskými lupičmi banky nápadne pripomína tú slávnu z filmu Heat a aj ostatné akčné scény majú slušnú úroveň, ale nie je ich veľa. Ľutujem jedine, že som to videl so slovenským dabingom. Ten bol síce ok, ale hlas R. Winstona je proste hlas R. Winstona. 80%. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Hodne fajnový film od britov. Mám pocit, že Ray Winstone je drsnejší ako Neeson v 96 hodín. Každopádne veľké plus sú aj herci, ktorý mu sekundujú (Drew, Atwell). No najväčšie plus na celom filme je rozhodne je drsnosť, nekompromisnosť a agresivita, ktorú si Ray doslova užíva a neskutočne mu to sedí. S veľkým pupkom nemá problém zlomiť pár kostí a dôstojníkovi kefovať ženu, ktorá je v podaní Hayley Atwell brutálne sexi. Škoda len, že od polky keď Winstone a hlavne Atwell zmizne z plátna, celý film ako keby s najvyššieho rýchlostného stupňa podradil o jeden stupeň. Každopádne labužnícka a drsná kriminálka, ktorú poháňa vpred aj akčná hudba a ktorá s Winstonovým xsichtom s prehľadom môže zaparkovať medzi tie lepšie. Obľúbený soudntrack: Regan vs. Trebolt. 85% - 4* ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Kriminálka bez rukavic, ostrá jak břitva a soundtrack úderný jako pádné argumenty policejní brutality a já nadšením nadskakuju nad vizí traileru, který by běžel po každých krimi zprávách na Primě tak dlouho, až by se taková šikovná jednotka zformovala i v našich končinách. Potřebovala jsem sice notnou dávku tolerance k akceptování hlavní mužské postavy (přes pupkózní erotiku jsem se bohužel nepřenesla), o to víc mě uspokojoval každičký záběr na Bena Drewa a jeho neřehlédnutelné charisma. I když se snímek řídil v podstatě všemi směrnicemi žánru, včetně odevzdání odznaku, pátrání na vlastní pěst a umístění do vazby, plné nevítaných známostí, a už dopředu dal tušit směr, kterým se bude ubírat, přesto držel a nepustil, a to ani v případě automobilových honiček, které byly jedny z nejlepších, co jsem viděla, a že je nemusím. ()

oLí 

všetky recenzie používateľa

Né že by mě to kdovíjak semlelo a byl bych z toho nevídaně unešenej, to určitě ne. Ale vážně mě nenapadá nic, co bych vytkl a za co bych vlastně neměl dát plný hodnocení... Neviděl jsem moc podobných Britských filmů, co by mě podobně bavily, tak možná i proto přimhouřím víka. Nick Love udělal od Psance velkej krok vpřed a doufám, že tohle nebyla náhoda. Ray Winstone a Ben Drew jsou hodně dobrá dvojka a jejich postavy to táhnou, hlavně díky nim z toho je cejtit testosteron víc než ze všech těhle řeznic dohromady. 9/10 ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)

Reklama

Reklama