Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 3

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (724)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Celé roky řeším, co od tebe můžu čekat. Říkal jsem si, že s takovým tělem si cestu na vrchol vyšukáš. A ukázalo se, že jsi frigidní píča." Kdyby jenom jedna ... sedm jich je a mně se jejich systém líbil. O dost méně se mi pozdávalo uřezávání prstů nebo vyřezávání oka, ale to je věc vkusu. Nicméně idea přelidněného světa se patrně v dohledné době naplní a i když k ní vymírající Evropa moc nepřispívá, tak se zásluhou migrace jistě pokusí do problému začlenit. A vůbec nepochybuju o tom, že vznikne nějaký ten Úřad přidělování dětí, který nám společně s čipy a s geneticky modifikovanými potravinami vytvoří na Zemi Ráj. On je vůbec tento snímek zatraceně aktuální a mě se tato verze budoucnosti moc nelíbí. A pokud by to někoho zajímalo, tak jsem doufal, že přežijí slečny Středa a Pátek, které mi byly nejsympatičtější. Nicméně jsem nikdy nebyl zdatný tipér. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľmi originálne, veľmi svižné a zábavne natočené akčné sci-fi. Nápad aj spracovanie ma veľmi bavili, dej je skvostný a ten pocit vám nevezme ani celý film. Keď sa hlbšie zamyslíme nad možným rozvinutím zápletky, vyjde vám pár faktov. Je zaujímavé sledovať sestry vyrastať, skúšať obísť systém, dostávať sa von do sveta a ako to celé to funguje. Pohľad na detstvo i fungovanie s dedkom (ktorého skvele zahral Willem Dafoe) sú spracované do flashbackov, ktoré rozbíjajú bežné rozprávanie mapujúce lineárne nasledujúce dni v týždni. Tým, že sestry sú neustále na hranici života, je iba otázka času, kedy celé bezpečie pominie a príde niečo väčšie, šokujúcejšie a eventuálne niečo ohrozí roky budovaný systém. Skvelá atmosféra v "budúcej budúcnosti" a toto je presne moja cieľová skupina. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Celý ten súboj s vymysleným režimom a la Drozdajka, záverečné nablblé good guy/bad guy zúčtovanie, klišé a sebaobetovanie prebili toho Wirkolu, u ktorého sa pri krvavých scénach zasmejete od radosti, a celé to dotiahli niekam totálne na mainstreamovú pôdu. Krok späť aj pri Noomi nasiedmu. A na tak cool vybíjanú to dve tretiny filmu vyzeralo. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Koneckonců, nikomu, kdo je ochotný obětovat někoho ze své vlastní krve, se nedá plně důvěřovat.“ Tak tahle „scifárna“ mi sedla. Vytknout se jí sice dá až hanba, od impotence Úřadu účinně zasáhnout přes možnost nabourat se kamkoliv až po nesmrtelnost postav (největším „sci-fi“ je pak konec). Ale zaměřit se jen na nedostatky by byla velká škoda. Má jít o budoucnost...ale ta vypadá až nepříjemně reálně, snad o žádném výstřelku, ať už technickém či ideologickém, se nedá s jistotou říct, že tu za „pár let“ skutečně nebude. Ale pochopitelně nejvíc jde o souhru postav a opatření, bez kterých to nejde. O sestry jsem se bál, fandil jim. Užíval si napětí a atmosféru. A co říct k Noomi… maskéři jí samozřejmě pomohli, přesto dokázala vdechnout život 7 různým postavám, což by každý neutáhl, za to klobouk dolů. Vůbec je casting zajímavý, ač jde o hollywoodský film, norský režisér si přizval hned několik seveřanů a žádný z nich se neztratil (třeba takový Hagen, ten se pro role slizounů snad narodil). I přes výše zmíněné zápory končím na solidních 4*. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mám, rád žáner sci-fi a mrzí ma, že spokojnosť pociťujem iba s jeho knižnou formou. Filmy, najmä tie, kde sa pokúšajú ukázať vzdialenú budúcnosť, technické výdobytky a mimozemšťanov sú spravidla na smiech a zastarajú ešte pred premiérou. Jednou z málo výnimiek bola v minulosti Gattaca, z istého hľadiska aj Kontakt a niekoľko ďalších diel. Preto som bol oprávnene zvedavý na 7 sestier s veľmi zaujímavým a stále aktuálnejším námetom. Ale tak ako u väčšiny filmov nakrútených v tomto storočí som bol sklamaný realizáciou, ktorej začiatok bol v deravom scenári, pokračovanie v nadbytku akčných scén a ukončil ju príšerný slovenský dabing. Pred mesiacom som videl ďalší film s Noomi Rapace a aj keď bol z iného súdka, dosť sa na seba podobali. Mrzí ma, že tak, ako sa začínajú všetky pivá podobať na jedno (Heineken), tak aj filmy sa nakrúcajú podľa jednej šablóny a budú stále ťažšie od seba odlíšiteľné. Otázkou je, či to ešte niekomu okrem mňa bude prekážať. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)

Reklama

Reklama