Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 3

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (725)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Celý ten súboj s vymysleným režimom a la Drozdajka, záverečné nablblé good guy/bad guy zúčtovanie, klišé a sebaobetovanie prebili toho Wirkolu, u ktorého sa pri krvavých scénach zasmejete od radosti, a celé to dotiahli niekam totálne na mainstreamovú pôdu. Krok späť aj pri Noomi nasiedmu. A na tak cool vybíjanú to dve tretiny filmu vyzeralo. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Na co se dívá lépe než na film s Noomi Rapace? Na film se sedmi Noomi Rapace. A když je ten film originální, svižný, trikově úžasný, zábavný a překvapivý, nebudu se na něj zlobit kvůli pár momentům, při nichž jsem jen udiveně povytáhl obočí (typický příklad - spreje v mikrovlnce a to, jak stačí přesně minuta, aby explodovaly). ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Hodnocení založené jen a pouze na tom, že mě každou minutu z poměrně štědré stopáže velmi bavilo (o což jde ostatně při sledování filmů v prvé řadě). A to přesto, že každý zvrat je čitelný dlouho dopředu a že inteligenčně je tato dystopická scifi přesně na takové úrovni, jak by se od režiséra zombie splatteru Dead Snow a Jeníčka a Mařenky čekalo. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"SEVEN MINDS ARE BETTER THAN ONE." ---------- Milujem, keď mi film už hneď v úvode povie čo sa udialo a prečo sme tam, kde sme. Najlepšie do pár minút, parádne zostrihané a s dávkou dramatickej hudby. Presne tak, ako tu. Nech ma režisér ušetrí polhodinových (niekedy aj hodinových) kecov o objasňovaní minulosti a upevnení aktuálneho diania, aby potom fajne zostala drobná časť filmu, ktorá sa venuje tomu, čomu sa po celý čas mala. No nič, toto je vonku, poďme ďalej. Svet vo filme postráda autentickosť. Až na pár účelných záberov sa ani trochu neblíži k roku 2073 a/alebo vízii dystopie totalitnej formy. Ďalej, Naomi Rapace. Sedem rolí na pleciach jednej herečky, ktorá síce nie je na chvoste imaginárneho kvalitatívneho rebríčka, ale ani na jeho vrchole. Fenomenálny Peter Sellers, majster svojho remesla, si zobrali viackrát tri roly a raz dokonca päť, no myslím si, že 7 by bola samovražda aj pre neho. Tým pádom sa zo siedmych sestričiek stalo sedem prázdnych postáv. Angličtina má jedno super slovíčko s nasledovnou definíciou: lacking strong features or characteristics and therefore uninteresting. A presne takto by sa dalo v skratke charakterizovať 7 sestier. Bohužiaľ. Malo to obrovský potenciál. ()

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Co se týče společensko-kritické roviny, je to inteligenčně na úrovni Blomkampa, ve všem ostatním kromě akce bych režisérovi Elysia a Chappieho křivdil. Scénář se po čase vykašle na napětí a dovolí Wirkolovi si trochu zařádit v akčních pasážích. Velmi záhy se přestanete pozastavovat nad tím, jak často film podrývá vlastní logiku (zlá vláda nechce, aby její tajná operace byla odhalena veřejnosti, ale její postup hovoří spíš o opaku; střelné zbraně se spouštějí otisky prstů, což znemožňuje postavám se bránit, ale záporáci klidně nosí rukavice atd.). Dokud je film díky tomu nepředvídatelný, je to příjemně hloupá zábava. Děj je obvykle posouván tím, že se většina postav usnese na tom, že jedna z nich musí sledovat tuhle stopu (jakkoliv se divákovi zdá zbytečná), zatímco zbytek nesmyslně vyčkává na místě a spolu s divákem sleduje tu béčkovou parádu. Problém nastává v poslední třetině, kde všeobjímající hloupost začne nabírat příliš známých podob. Noomi Rapace tak docela nezvládá herecky odlišit jednotlivé sourozence, ale jako akční hrdince bych jí ještě nějaký ten zářez s ohledem na zdejší výkon přál, třeba v režii Davida Leitche. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • V máji roku 2015 mala herečka Noomi Rapace najskôr dvojtýždenné skúšanie pre úlohu siedmych postáv s rôznymi vlastnosťami. Ako sa napokon ukázalo najväčšou výzvou celého filmu nakoniec bolo desať týždňov na pľaci podkrovného bytu, keď vymýšľali, ako Noomi zahrá týchto sedem rôznych postáv naraz. (classic)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)

Reklama

Reklama