Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchu svetovej vedy, raketoplán Moonraker unesú priamo počas letu. James Bond (Roger Moore) sa pri pátraní dostane na stopu priemyselnému magnátovi a šialencovi v jednej osobe Hugovi Draxovi (Michael Lonsdale). V tajných laboratóriách už má v zálohe vyvinutý nervový plyn, ktorý by mohol vyhubiť celé ľudstvo. Drax má totiž príliš šialené plány na to, aby zostali len tak nepovšimnuté. Svetu hrozí katastrofa a na pomoc Bondovi už prichádza aj americký kolega, aby sa spoločne podujali na významnú misiu… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (428)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

James Bond: Star Wars. Tento diel mi pripada ako remake toho minuleho, len je to v kazdom ohlade absurdnejsie. Takze magor, ktory chce vyhladit zem chce znovuvybudovat civilizaciu vo vesmire. A namiesto ruskej agentky sa Bond zblizuje s americkou. Jaws a jeho nekonecne pokusy zabit Bonda tu su znova. Akurat uz pôsobia jak parodia. Absurdny humor v tomto diely prekrocil hranicu unosnosti. Rovnako ako sci-fi prvky v akcii, ktorej vrcholom je paprskometova prestrelka vo vesmire. A to nemyslim ako pochvalu. Aj akcne sceny mimo vesmir su uz prehnane. Vlastne tento diel ma natolko riedku zapletku, ze je len sledom akcnych scen. Po technickej stranke perfektnych ale zaroven strasne prehnanych. Za vsetky spomeniem uvodnu bitku vo vzduchu, pôsobivu bitku s aziatom v muzeu, nahanacku na lodiach v Benatkach a bitku na lanovkach. Z hereckeho obsadenia je tu velka cast z nich z minuleho dielu. Novy je len nevyrazny hlavny zaporak a priemerne pekna a zaujimava bondgirl. Lepsia je len uvodna pesnicka. Dalsi diel sa snad vrati na zem nielen miestom ale aj stylom. 6/10. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Bond 11 - Když jsem tuto bondovku viděl poprvé, tak se mi líbila. S odstupem let jsem na ni jaksi zanevřel, ovšem když jsem ji zhlédl opět ('08), tak mě zaujala a troufám si tvrdit, že je jedna z těch nejlepších. Neustále se něco děje, často se střídá prostředí, jsou tu hezké herečky a Bond-girl a Roger Moore zde předvádí dokonalou uhlazenost a eleganci. Nezapomenutelná je scéna v sanitce, na lanovce, při startu Moonrakera, záporák Jaws, samotný závěr a hlášky agenta 007 či "zápich" pana Q na samém konci :) Plán hlavního zloducha, jakoby inspirován Hitlerem (nová a dokonalá rasa, vyvolení jedinci). Povedená bondovka. Po dalším zhlédnutí ('12) ubírám hvězdičku, protože tentokrát mě místy komediální až parodické vyjádření 007 vadilo. Výše uvedené klady souhlasí, ale finále v kosmu je už příliš. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Tři a půl hvězdy. Napíšu hned ze začátku, že na Moonrakeru mi vadí hlavně Richard Kiel. Jeho Jaws je tady prostě navíc, naprosto zbytečný a - přiznejme si to - trapný. Doslova nesnáším scény s copatou vyprsenou blondýnkou, ať už jde o jejich setkání nebo o to, co se s nimi stane v závěru filmu. Brrr. Jaws tu zkrátka být neměl, ale znáte to - když se postava jednou divákům líbí, proč ji tam nenacpat znovu, že, páni filmaři? No nic. Zbytek filmu je absolutně bez výhrad. Bondovka je to nadsazená (podobně jako Brosnanova Dnes neumírej), má ze všech nejblíže k parodování sebe sama, a o to více pobaví. Jízda v Benátkách, honička na řece v Riu... Absolutní uznání si ale režisér Gilbert spolu se skladatelem Barrym zaslouží za scénu útěku sličné pilotky před dobrmany. Ačkoliv patří k těm krutějším, je neskutečně krásně natočená. Jo a Lois Chiles je jedna z nejkrásnějších bongirl vůbec.__P.S. Hudba burácející při startu a letu do vesmíru... Božská věc. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V roku 1977 jeden sci-fi snímok zmenil nielen svoj žáner, ale aj pohľad na film ako taký. Nebudem ho menovať, všetci predsa vieme. Malo to za následok vzniku množstva podobne ladených filmov, či už väčšej alebo menšej kvality. Tejto mohutnej vlne sa nevyhol ani populárny James Bond a vsadil na spektakulárne dobrodružstvo odohrávajúce sa tým pádom samozrejme aj vo vesmíre. Ohromujúci rozpočet ( na svoju dobu ) dovolil rozbaliť náležité trikové scény, ponúknuť nám tie najkrajšie lokácie a dekorácie takmer všeho druhu. Čo sa týka atmosféry, opäť sa rozhodlo pre odľahčený štýl z dostatkom gagov takmer ako z RUŽOVÉHO PANTERA, ale samozrejme nesmie chýbať aj tradičná veľkolepá akcia. Zaslúžený úspech. Totižto kombinácia bondovky a sci-fi mala u mňa stále väčšie plus, ako klasickejšie bondovské špionážne príbehy. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

James Bond je sám o sebe dosť "sci-fi postavička", tak prečo ho nevystreliť do vesmíru aby tam narobil poriadok?:) Moonraker je štandartná bondovka so všetkými kladmi (aj zápormi) kým sa odohráva na Zemi, tá vesmírna časť bola celkom parodická, no každopádne bavil som sa:) A samozrejme Jaws nemal opäť chybu! ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (39)

  • Roger Moore chcel po tejto „vesmírnej“ snímke s rolou Bonda skoncovať. Rozmyslel si to, keď nasledujúca adaptácia Len pre tvoje oči () sa príbehom vrátila k špionáži príznačnej pre Fleminga. (Biopler)
  • Moonraker je jedenáctý špionážní film o Jamesu Bondovi, současně také čtvrtý, kde hlavní roli hraje Roger Moore, a třetí i poslední snímek, který režíruje Lewis Gilbert. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Reklama

Reklama