Reklama

Reklama

Noe (Russell Crowe) v snoch stále častejšie prežíva znepokojivé obrazy smrtiacej záplavy sveta. Všetky podivné vízie a znamenia mu pomôže rozlúštiť múdry Matuzalem (Anthony Hopkins). Zem sa ocitla na okraji priepasti, kam ju zaviedla ľudská rasa. Najvyšší sa rozhodol pre úplne nový začiatok v podobe gigantickej potopy a pre obnovu ľudského druhu si vybral práve Noema a jeho početnú rodinu. A pretože Noe vie, že skaza príde s vodou, začne stavať archu - obriu loď, na ktorej by sa on aj jeho rodina zachránili. V priebehu stavby musí čeliť nielen nedostatku času, vlastným pochybnostiam, obavám svojich blízkych, ale aj otvorenej nenávisti súkmeňovcov v čele s krutým potomkom slávneho bratovraha Kaina (Ray Winstone). Okrem toho musí na palubu prizvať aj zástupcov všetkých živočíšnych druhov, aby na „novej“ Zemi mohol byť život úplný. Najväčšia katastrofa v dejinách planéty sa v tej chvíli začína... (TV JOJ)

(viac)

Videá (32)

Trailer 3

Recenzie (1 360)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"On zničí všetko. Kvôli novému začiatku..." Asi ako väčšina som sa na film strašne tešil. Po vlažnom prijatí a kritike som návštevu kina odložil a počkal na dvd. Výsledok ma tiež ako väčšinu prekvapil. V dobrom i zlom. Dobré je, že film je iný, no nečakal som až takú temnotu. Akoby si Aronofsky vybral z Biblie len to, čo sa mu hodí. Podivnými obrami z kameňa ma teda fakt zaskočil. Presvetlené filmy plné slnka s biblickou tématikou vystriedal Aronofsky za temnú a tmavú zem, akoby tu nejaká katastrofa bola už pred potopou. Herecké výkony boli fajn, všetkých, čo vo filme hrali mám rád. Strašne by som chcel písať chválospevy, ale fakt je aj to, že to nie je úplná bomba a štvrtú hviezdu získal u mňa film len veľmi tesne. Dúfam, že Aronofsky už milióny na film nedostane a vráti sa k malým, veľkým filmom. Po tomto začínam mať pocit, že dopadne ako režisér Joel Schumacher. Čím väčší rozpočet, tým horší film...Slabšie štyri hviezdy.70%. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jsem opravdu rád, že je Aronofsky tak trošku blázen a Noeho nezpracoval konvenčním způsobem, jaký by si asi konzervativní křesťani přáli. Namísto toho nám naservíroval skoro až fantasy polo-schizofrenický příběh, volně inspirovaný biblí. Na řemeslnou stránku si stěžovat nemohu, náročná postprodukce je na filmu celkem dost znát, je to takové správně špinavé a zbytek zážitku dotváří celkem povedený vhodný soundtrack. Po příběhové stránce to už tak slavné není. Ačkoli se režisér vzepřel snahám přesného participování bible, některé sekvence zkrátka působí komicky. A proč to má sakra 130 minut čistýho času? Chápu, že některé dialogy ke smysluplnému příběhu museli ve střižně ponechat, ale tím pádem film ztrácí tempo a začne nudit. Líbilo se mi také rozpoložení hlavního hrdiny. A ačkoli film končí samozřejmě očekávaným způsobem, přece jenom to není podané úplně běžným způsobem...70% ()

Reklama

whack 

všetky recenzie používateľa

Vo filme sú silné časti a aj slabé časti a záver patrí medzi tie slabé. Neviem, ako by sa Noe zachoval, keby mohol nahliadnuť do súčasnosti, ale aspoň ten záverečný gýč by určite nevyriekol. Každopádne táto verzia rozprávky o Noemovej arche je obdarená vhodnou eko pointou - ukazuje, že ľudstvo pred biblickou potopou nemalo nikdy oprávnenie prelievať krv, loviť a jesť zvieratá a pľundrovať krajinu ťažbami, čo je jasne ukázané zábermi vyprahnutých pustatín a opustenej povrchovej bane. Ešte o niečo otvorenejšie je vykreslená "...slabošská lidská nátura, kdy osobní dobro je vždy nadřazeno dobru všeobecnému, celosvětovému..." (schizmo), no venovalo sa jej príliš veľa času, prvá polovica filmu bola pre mňa zaujímavejšia. Na druhej strane, zaujalo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $125miliónovTržby USA $101,200,044Tržby Celosvetovo $362,637,473Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,713,762Tržby za predaj DVD v USA $11,806,096║ tak Darren Aronofsky nadmieru prekvapuje, ponúka až nečakane stráviteľnú verziu pre širšie publikum a to tam s citom dokáže dopasovať všetko čo treba, všetko čo treba vypovedať, ponúka silný drsný príbeh, v doprovode z ohromujúcim vizuálom, trikmy a monumentálnou hudbou, Russell Crowe opäť brávurne, z jeho postavy srší rovnako ako démonickosť aj citlivosť, dravosť, neha, digitálne zvierence fakt podarené, dokonca aj anjelsky kamenožrúty sú v pohode, jediný kto mi tam vadil bol Logan Lerman a tam výtky začínajú aj končia, bonusom navrch sú snové sekvenie a konečne fantasy ktoré ma skutočný ráz, poetiku a epickosť, konečne niečo s poriadnou atmosférou a miestami prídu aj na príjemné zimomriavky,... a Slovenský dabing opäť sadol, veľké plus /videl v kine 3D verziu: 90%/ __tomuto by sa zádumčivý krestani mali radšej vyhnúť lebo utrpia újmu na mysliteľskom zdraví ako moja mamka __moja recenzia ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Ach jo, to je tak, když se člověk na něco těší... Těšil jsem se na "Pompeii" - SRAČKA, těšil jsem se na "3D Godzillu" - NUDA, těšil jsem se na "Noah" - béčková píčovina... těšil jsem se na "V oku tornáda" , ale už mám obavy... Co se týče filmu NOAH, čekal jsem katastrofickou podívanou. Bohužel reklamované gigantické potopy trvaly asi 5 minut. Dalších 133 minut byly stupidní náboženské žvásty o tom, kdo je zlý a hodný... A grafika Kameňáků, to bylo něco příšerného, vyloženě béčkový film! A ke všemu hnusné, nesympatické herecké obsazení, prostě k poblití! ()

Galéria (273)

Zaujímavosti (34)

  • Od 20. července do 21. srpna 2012 se natáčelo na Islandu. Pak se štáb přemístil do New Yorku, kde byla mezitím postavena 137 metrů dlouhá replika Noemovy (Russell Crowe) archy. Filmaři pracovali i v okolí města Durango v centrální části Mexika. V období od 29. října do 1. listopadu 2012 bylo natáčení zastaveno kvůli tropické bouři Sandy, která filmařům poničila kulisy. Poslední klapka padla 17. listopadu 2012. Poté následovala rozsáhlá a zdlouhavá postprodukce. (Struhy)
  • Režisér Darren Aronofsky se dostal do konfliktu se studiem Paramount, když odmítl upravit film podle jejich přání. Aronofsky totiž pojal příběh Noema (Russell Crowe) netradičně a celý příběh si upravil podle sebe, na což určitá skupina diváků nereagovala pozitivně. Blíže nespecifikovaný zdroj prozradil toto: "Darren není stvořen pro studiové filmy. Nezajímá ho názor Paramountu." Studio Paramount toto tvrzení popřelo. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (viac)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (viac)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (viac)

Reklama

Reklama