Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Záverečná časť využíva otvorený koniec predchodcu. Vracajú sa staré postavy s výnimkou Wellera, ktorý spojil sily s Cronenbergom, vracajú sa staré problémy a OCP definitívne odhalí svoj zámer s projektom Delta City. Snímka je prekvapivo dramatická, zároveň si zachováva humor, nadhľad a pár vydarených záberov (Robocop stojaci pri oltári nad nehybným telom poručíka). Rovnako je prítomný trademark v podobe spravodajských vsuviek a hlášky nenásilne odkazujú na originál. Lenže je toho málo, lúhovanie použitého čajového vrecúška je citeľné, sklamal tiež protivník, chýba dravší a nápaditejší scenár. Čo pri sledovaní nepoteší je i náklonnosť k mladšiemu publiku, ktorá prináša bezpohlavné, niekedy až komické akčné pasáže. Po skončení filmu tak zostanú prevažne rozporuplné pocity z nevyužitého potenciálu načatej série. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Na tomto som bol v kine ako 12 ročný počiatkom 90-tych rokov a tým pádom sa mi to muselo páčiť. Teraz je už jasné že tretí Robocop silno drhne, lebo prišiel o svoje tromfy v podobe cynizmu a brutality a nahradil ich "dojímavým" bojom o záchranu hnijúcich trosiek zdevastovanej štvrte a ochraňovaním dievčatiek. Film je najnudnejší práve v scénach keď sa snaží dolovať z diváka ten hnus zvaný emócie, či už zastrelením Robocopovej parťáčky Lewisovej ( aj keď si to Nancy Allen vraj sama vyžiadala ), alebo nariekaním bandy somrákov alias odboja. No, krv síce zmizla, ale tak úplne beznádejná sračka to ešte nie je, lebo zmysel pre humor je aj v tomto dieli stále prítomný. Hlavne scéna keď sa Robocop naserie a ide vykúriť hnusáka Mekdegeša z lacného hotelu, vtedy je to doslova situačná komédia a hustí jeden fór za druhým. Pobaví chlap skáčúci z mrakodrapu, japonský samuraj cyborg naprávajúci si vyskočenú sánku či animovaná reklama na figúrku Džonyho z rehabilitačného a vymletý pankáči sú srandovný sami o sebe. Plus pár slušných hlášok - "Murphy, vieš že je na teba zatykač? Viem! Len sa pýtam, čo by si potreboval?" Pravda, aj dvojka bola riadny guláš, ale ten bol nekompromisne vytúrovaný, zatiaľ čo tento je už značne bezzubý a len s jedným vajcom. Výmenná multizbraňová ruka bola fajn, jetpack už trochu blbosť a to že Robocop chytí vystrelenú guľku medzi prsty si mohli odpustiť, ako by to asi mohla dokázať taká pomalá bandaska. Ešte mu mohli zo smetného kontajnera vyklepať nejaký namakaný Robomobil, aby sa mohol voziť maximálne štýlovo a robiť dojem na kandelábre s umelou inteligenciou. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Zatímco u dvojky jsem se divil jejímu zdejšímu hodnocení, tak třetí Robocop si těch ušmudlaných 30% docela zaslouží. Při pohledu na jméno režiséra, který překvapivě stojí třeba za scénářem k poslednímu Predátorovi se tomu vlastně ani nedivím. Vůbec se tady nepovedlo navázat na vizi násilím naplněné společnosti v blízké budoucnosti , kterou nastínil Verhoeven a skvěle si s ní pohrál i Kershner ve dvojce, tady vše působí levně, hloupě či prostě jen trapně, zejména dětská hrdinka mě vysloveně srala. Akční scény a zejména ty s Robocopem pak působí spíš jako výsměch a finální střetnutí jinak s dobře vymyšlenou postavou japonského kyborga je doslova hrůza. Díl, který už neměl vzniknout, dvě a jen z milosti. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Trojku holt natočili pro děcka, jak napovídá už volba režiséra. Satira je tatam (děti by ji nepochopily), brutalita taky (na nátlak cenzorů, kteří film ostře sledovali už v předvýrobě), dokonce i Peter Weller (dal přednost NAHÉMU OBĚDU), akce je o hovně, záporáci přehrávají jako prase, kladné postavy jsou otravné (Lewisová, počítačová holčička, černá odbojářka) a infantilní scénář se soustředí na pečlivé oddělení dobra a zla a na vytěžení komického potenciálu RoboCopa (jízda v hořícím vraku auta), zejména skrze početné rádobyvtipné hlášky. Ale beru to s klidem, páč mě na to jednak dvojka trochu připravila a pak RoboCopa jsem nikdy nijak zvlášť neprožíval. ()

Mr.Bulanek 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu čekám kdy se Robocop sebere a rozestřílí ty sráče a znova rozbije pár místností v OCP. Japonce radši komentovat nebudu. No a když už myslím, že přichází Robocop, tak tam proletí jakýsi Ironman. Ještě, že aspoň hudba byla dobrá. PG13 Robocopovi vůbec, ale vůbec nesvědčí. A s porovnáním ke 2 tak ta nebyla tak hrozná jak tady do ní opět kopete. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • Natáčelo se od 4. února do 17. května 1991 v Atlantě. Většina budov viděných ve filmu byla odsouzena k demolici, aby uvolnily místo pro stavby určené k Letním olympijských hrám v roce 1996. (HellFire)
  • Otomo (Bruce Locke), kybernetický samuraj, je pocta titulní postavě z komiksu "Ronin" Franka Millera o samuraji, jehož duše je znovu přivedena k životu pomocí futuristické technologie. Bertha Washington (CCH Pounder) odkazuje na Marthu Washington, nezávislou bojovnici z Millerova komiksu „Give Me Liberty“. (HellFire)

Reklama

Reklama